Kayıt Ol

Diğer Bağlantılı Eserler: Korku Ağı

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Diğer Bağlantılı Eserler: Korku Ağı
« : 17 Mayıs 2009, 10:16:46 »

Korku Ağı ( Salem's Lot )

Salem's Lot, Stephen King'in Maine'deki Jerusalem's Lot ya da Salem's Lot adlı küçük bir kasabayı ele alan, yazmış olduğu ikinci romanıdır. Baş kahramanımız Ben Mears adında bir yazardır. Mears yıllar sonra doğduğu yere, Lot'a geri döner. Gençliğinde trajik ve korkunç olayların yaşandığı Marsten adındaki evle ilgili bir öykü yazmak istemektedir. Bir süre sonra Mears ve birkaç kasabalı, evin Barlow adındaki Birinci Tip Vampirin eline geçtiğini fark ederler. Barlow yavaş etki eden bir hastalık yayar, amacı yapabildiği kadar ısırarak İkinci Tip vampirleri yaratmaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken bir husus, Kara Kule serisinde de karşımıza çıkan ve önemli roller üstlenen Peder Donald Frank Callahan'dır. Callahan Lot'un rahibidir ve gelişmeler karşısında kendisini vampirlerle savaşırken bulur. Barlow tarafında saldırıya uğrar ve kan-emicinin lekelenmiş kanını içer. Calla'nın Kurtları'nda bu kanın gücünü öğreniyoruz. Kan, Callahan'a birtakım psişik güçler verir. Bunlardan en önemlisi Vampirleri ve diğer yaratıkları görür görmez etrafındaki auralardan anlayabilmesidir. Dediği gibi bu kimi zaman bir yetenek değil, bir lanettir.

Kitabın mükemmel bir dili var ancak film adaptasyonu için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bunu hemen hemen bütün King hayranları doğruluyor.


Karakterler

Kurt Barlow
Peder Donald Callahan
Ben Mears
Mark Petrie
Floyd Tibbets
Richard Straker
Michael Ryerson
Susan Norton

Kara Kule Bağlantıları

Kitabın sonunda Ben, baş vampirin kafasının içinde dönen bir tekerlek (Ka) ile savaşır gibi tanımlanıyor.

12. bölümde Mark Silahşör'den bir şiir söyler. İspanya'da yağmur hep ovaya yağar. Roland'ın annesinin çocuğunu uyutmak için söylediği ninninin başlangıcıdır.

Diğer Bağlantılar

O - It : Mark küçük bir çocukken Mr. Flip adlı bir palyaçodan korkarmış. Peder Callahan'ın da çocukluk kabusunun adı Mr. Flip.

Jerusalem's Lot (hayaletin garip huyları) : İki öykünün de geçtiği Cumberland Köyü aynı yer.

The Dead Zone - Çağrı : Marstenler Johnny Smith'in de yattığı Birches Mezarlığı'nda yatıyor. Acaba bu Marstenler Salem's Lot'taki Marsten Evi'nin sahibi olabilirler mi?

The Night Flier - Gece Katili : Cumberland Kasabası Havaalanı, Salem's Lot ve Falmouth Şehri arasında kalan yer, aynı zamanda Gece Katili'nin de durak yeri.

Not: bu kitabı Kara Kule 5. Kitap Calla'nın Kurtları'ndan önce okumanızı tavsiye ederim.