Kayıt Ol

Diğer Bağlantılı Eserler: Mahşer

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Diğer Bağlantılı Eserler: Mahşer
« : 17 Mayıs 2009, 10:10:04 »

Mahşer ( The Stand )

Bu roman SK'in en iyi işlerinden biri olarak kabul edilir. Devletin gizli bir örgütünün yanlışlık sonucu yaydığı "süpergrip" in yayılışından sonraki dünyayı derinlemesine ve dahice anlatır. Kule hayranlarını özel olarak ilgilendiren öğe; Randall Flagg'le ilk defa karşılaşmamız ve Kule kitaplarının birinde yer alan Mahşer dünyasında özel bir gezinti yapmamızdır.

Kitabın iki versiyonu var. Biri 1978'de yayınlanan orijinal versiyon, diğeri de yeniden düzenlenmiş ve 1990 da yayınlanmış director's cut versiyonu. Çoğunluk yeni versiyonu daha çok sevmiştir.

Karakterler

Kötüler
Randall Flagg
Lloyd Henreid
Trash Can Man (Çöp Tenekesi Adam)
Nadine Cross
Harold Lauder
Julie Lawry
Barry Dorgan

İyiler
Susan Stern
Mother Abigail
Stuart Redman
Frannie Goldsmith
Nick Andros
Tom Cullen
Glen Bateman
Larry Underwood
Lucy Swann
Leo Joe Rockway
Kojack
Judge Farris
Ralph Bretner

Diğerleri
Jess Rider
Charles Champion
Kit Bradenton
Sherriff John Baker
The Kid



Kara Kule Bağlantıları


Kara Kule Serisi : Yaşlı yargıç otel odasındaki penceresinden bakıp dışarıdaki kargayı gördüğünde, onu Flagg gibi ka ve ruh ile ilişkilendirir. Aynı zamanda, Flagg tarafından onun yandaşlarına verilen siyah taşlarda kırmızı bir göz sembolü vardır, Kızıl Kral'ın sembolü gibidir.

Üç'ün Çekilişi : Walter'dan (Flagg) kısaca bahsedilir.

Çorak Topraklar : Richard Fannin / Randall Flagg Tik-Tak Adam'ı "Benim hayatıma karşılık, senin hayatın!" diye söyletir. Aynı Çöp Tenekesi Adam'ın yaptığı gibi.

Büyücü ve Cam Küre : Ka-tet Topeka'ya geldiğinde herkesin ölmüş olduğunu görür. Gazeteler Captain Trips adlı bir virüsten söz etmektedir. Ayrıca, Roland ve ka-teti duvarda yazan "Yürüyen adama dikkat edin!" yazısını görür. Ka-tet Roland'ın Susan'ı ve Hambry günlerini anlattığı uzun hikayesinden sonra anayoldan aşağıya inerken Jake oradaki tuhaf markalı (Takuro) arabalardan birinin penceresinde bir not bulur. Notta "Rüyalardaki yaşlı kadın Nebraskada. Onun adı Abagail ve Siyahlı adam batıda. Belki de Vegas'ta" yazmaktadır. Ka-tet notun anlamını düşünür ve hepsi de onun başka bir hikayeden geldiği fikrinde birleşir.

Diğer Bağlantılar :


Maça Kızı (Hearts in Atlantis) : Bobby Garfield Carol Gerber'la tekrar bir araya geldiğinde, saçının tamamen gri olduğunu fark eder (Raymond Fiegler ile karşılaştıktan sonra). Bu Nadine Cross'un (Mahşer) saçının rengine çok benzemektedir ve o da Flagg ile karşılaşmıştır.

Ejderhanın Gözleri : Walter O'Dim (Flagg) iki öyküde de vardır.

Yeşil Yol : İki öyküde de elektrikli sandalye Yaşlı Sparky diye adlandırılmıştır.

Night Surf : Captain Trips'den insan ırkını ortadan kaldıran süpergrip olarak bahsediliyor.

Şeffaf : Mahşer'deki Frannie Goldsmith'in Rimfire Christmas adlı kitabın dört bölümünü okuduğundan bahsediliyor. Romanın yazarı Haven'da yaşayan bir kadın olarak geçiyor. Kadın Şeffaf'taki Bobbi Anderson'dan başkası değildir.

Önemsiz Bilgiler

Glenn Bateman'ın evi Spurce Sokağı'ndadır. Tabitha King'in kızlık soyadı Spurce'dir.

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Diğer Bağlantılı Eserler: Mahşer
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2009, 16:57:04 »
Kara Kule serilerinin Marvel çizgi roman serileri halinde daha önce anlatılmayan ve bilinen hikayelerinin ele alındığı konusunda ayrıca bir başlık açacağım. Ancak Mahşer için de bir Marvel çizgi romanının çıktığını daha önce belirtmek istedim (o bölüme artworkleri de ayarlamak lazım) Görünüşe bakılırsa King zamanla tüm eserlerini çizgi romanlaştırma hevesi içinde. Sözler eğer karşınızdakinin hayal gücünden daha üstün bir hayal gücüne sahipseniz asla yeterince güçlü olmaz, hep eksik kalır. Anlatmak istedikleriniz o kadar çoktur ama karşınızdaki sizi tam olarak anlamaz. Sanırım bu bunalımdan kurtulmasına yardımcı olacak bir unsur çizgi romanlar. http://www.marvel.com/comics/The_Stand


Çevrimdışı Giskard

  • *
  • 219
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diğer Bağlantılı Eserler: Mahşer
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2009, 19:12:55 »
İlk cildinin adı "Captain Trips". Bu cildi Cumartesi günü Taksim GON'dan satın aldım. Henüz okumadım ama baskısı, cildi ve çizimleri mükemmel. Otuz sekiz lira tuttu ama değdi vallahi.

Burada kapağı bulunan da ikinci cildi "American Nightmares". Henüz tamamlanmadı, sanırım ikinci sayısı çıktı en son.

Okumak için de sabırsızlanıyorum. Hem Mahşer'le ilgili hafızamı da tazelemiş olacağım. (İngilizce pratiği de cabası. :P)

King'in Marvel'la ortaklığı harika işlere sebebiyet veriyor. En seçkin eserlerini uyarlıyorlar ve yetkin yazar-çizerlere yaptırıyorlar bunu. Tılsım'ın çizgi romanı da çok yakında başlayacak. İlk çizimlere falan Stephenking.com'dan bakılabiliyor. Meraklılarına duyuralım. :)