Kayıt Ol

Keane

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Keane
« : 22 Mart 2008, 00:42:05 »

Keane, piyanoyu ana enstrüman olarak kullanan bir alternatif rock grubudur. Güney İngiltere Battle'da büyüyen arkadaşlar tarafından kurulmuştur. Piyanoda Tim Rice-Oxley, bateride Richard Hughes ve vokalde Tom Chaplin bulunmaktadır. Gitarist Dominic Scott 2001'de gruptan ayrılmıştır.

Keane diğer rock gruplarından gitar yerine piyanoyu ana enstrüman olarak kullanması ile ayrılır. Aynı zamanda seslerde istedikleri etkiyi yaratmak için pedal ve sythetizer kullanmaktadırlar. Tom Chaplin’in sesini falsetto olarak kullanması grubun dikkat çekici bir parçasıdır. Grup The Beatles, U2, R.E.M, The Smiths, Radiohead, Queen, Pet Shop Boys ve Paul Simon’dan etkilenmiştir.

Tim’in erkek kardeşi, Tom ile aynı hastanede ve aynı gün doğmuştur, anneleri de arkadaş olmuştur. Okula giderken grubun üçüncü üyesi Richard ile tanışırlar. Liseye giderken Tim ve Richard grup kurmaya karar verirler. Gruba daha sonra gitarist olarak Dominic Scott’ı alırlar. Tom Chaplin’in vokal olarak gruba katılmasına Richard Hughes ve Dominic Scott başta karşı çıkmış olsalarda, 1997’de Tom gruba katılır. Onun katılışı ile grubun adı “The Lotus Eaters”dan “Cherry Keane”e çevrilir ki bu isim daha sonra “Keane” olarak kısaltılacaktır.

Keane 1999’da “Call me what you like” isimli ilk single’ını çıkardı. Daha sonra Şubat 2001’de ikinci single “”Wolf at the door”u çıkardı. Bir ay sonra Dominic Scott eğitimine devam etmek istediğini açıklayıp gruptan ayrıldı. Ekim 2003’te “This Is The Last Time” isimli şarkıları piyasaya sürüldü ardından da “Everybody’s Changing” büyük bir çıkış yaptı.

‘’’Hopes And Fears’’’ isimli albümlerini 2004 yılında çıkardılar. Bu albümün çıkış parçası “Somewhere Only We Know” Amerika ve İngiltere’de çok büyük başarı yakaladı. Bu şarkı UK Singles Chart’a üçüncü sıradan girerek dikkatleri üzerine çekmiştir. Albümün bir diğer parçası “Everybody’s Changing” de aynı listeye dördüncü sıradan girmiştir. Bu albümün parçaları “The O.C.” ve “One Tree Hill” gibi Amerikan gençlik dizilerinde sıkça kullanılmıştır.

“Under The Iron Sea” isimli ikinci albümleri 2006’da çıkmıştır. Bu albümün ilk single’ı, klibini çektikleri “Is It Any Wonder”dır. Klibini çektikleri ve yayınlanan bir sonraki parça ise “Crystal Ball” olmuştur.

Hopes & Fears (2004)
 
Hopes and Fears1. Somewhere Only We Know
2. Bend and Break
3. We Might As Well Be Strangers
4. Everybody's Changing
5. Your Eyes Open
6. She Has No Time
7. Can't Stop Now
8. Sunshine
9. This Is The Last Time
10. On a Day Like Today
11. Untitled 1
12. Bedshaped

Under The Iron Sea (2006)
 
Under the Iron Sea1. Atlantic
2. Is It Any Wonder?
3. Nothing In My Way
4. Leaving So Soon?
5. A Bad Dream
6. Hamburg Song
7. Put It Behind You
8. The Iron Sea
9. Crystal Ball
10. Try Again
11. Broken Toy
12. The Frog Prince

Little broken words(2007)

The sun ain't gonna shine(anymore)
Fly to me
Snowed under
Allemande
What a wonderful world
Dinner at eight
Something in me was dying
The way you want it
Emile
To the end of the earth
She open her eyes
Rubbernecking
More matey
She has no time
Walnut tree
Goodbye yellow brick road
The happy soldier

Üyeler:

Tim Rice-Oxley : piyano, keyboard, geri vokal.
Tom Chaplin : vokal, live keyboard.
Richard Hughes : davul.
Eski üyeler: Dominic Scott : bas gitar.

vikipedi'den alıntıdır..

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Keane.*
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2008, 00:53:38 »
bı arkds sayesınde tanstıgım bı grup (=
cok fzLa dnLemesemde severım (=
saol cnm konu ıcın*

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Keane.*
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2009, 12:27:09 »
Elektrogitar kullanmayan nadir gruplardan sanırım. Çoğu şarkısı güzel, sakin bir şeyler dinlemek istediğimde iyi gidiyor. :D