Kayıt Ol

Kıstır Bastır

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Kıstır Bastır
« : 18 Şubat 2008, 21:25:20 »
Önce köşeye kıstır sonra öfkeni bastır. Garip bir dünya. Zararsız olmalısın ki iyi bir birey olasın. İyi bir birey olmalısın ki sevilesin. Sevilesin ki mutlu olasın. Mutlu olasın ki?... eee ööö gerisi yok işte. Mutlu olmak asıl olay. Ama burada bitmez, daha da mutlu olmalısın. Olmalısın değil ama olmak isteyeceksin. Ben farklıyım istemem yetinirim mi diye düşünüyorsun. Siktir oradan. Hiçbir zaman mutluluk yetmez. Dünyadaki tek önemli şey nasıl yetsin. İsteyeceksin daha fazlasını belki de daha fazlası için elindekileri kaybedeceksin. Ya da daha fazlası için uğraşırken ömrünü yiyeceksin.

Kederlerin olacak, öfkelerin olacak. Onları kovmaya uğraşacaksın çünkü onlar mutluluğu gölgeler. Senin de asıl amacın mutluluk değil mi? Keder ve öfke senin düşmanların olacak. Düşmana öfke besleyeceksin; öfkeye öfke duyacaksın anlayacağın. Peşinden koşturacaksın yok etmek için onları. Oysa bıraksan onlar çekip gidecek ama sen onları yok etmek uğraştıkça gözünün önünde olacaklar senin, onlar seni değil sen onları bulacaksın.

Zamanı gelecek kederleri ve öfkeleri yakalayacaksın elbet köşeye sıkıştıracaksın onları. Arkalarını hiçbir dosta dayamayacakları yere… Kıstıracaksın! Onları yok etmek için… Ama başaramayacaksın biliyorum. Vicdanın el vermeyecek ve o anda aklına gelecek mutluluğu koşturman gerektiği. Onları yok edersen suçlu olursun. Suçlu olursan zararsız olmazsın. Zararsız olmazsan iyi bir birey olamazsın. İyi bir birey olmazsan sevilmezsin. Sevilmezsen mutlu olamazsın ki mutluluk asıl olay! Kıstıracaksın ve işte bu nedenlerle öfkeni bastıracaksın.

Bir kez oluşan öfke kaybolmaz, bastırdığın öfke ortaya çıkacak. Onları yok etmeni engellediği için mutluluk ve vicdana. Bir de umuda tabi… Bunlara patlayacak! Mutluluğa öfke duyduğun için öfkeye olan öfken artacak ama bileceksin ki öfkeye öfke duyman bir işe yaramıyor. Artan öfken mutluluğa yansıyacak yine.

Ve gün gelecek kendini son nefesini daha fazla mutluluk hissi için kendini tüketmene yol açan öfkeye söverek harcarken bulacaksın. Kendine söveceksin, nefes olmadığından son düşüncelerin olacak bunlar. Ölmüş bedenine bakan ruhun kendini köşeye kıstıracak. Biliyorum ki yine öfkesini bastıracak ama….
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!