Merak etmeme rağmen daha okuyamadığım kitap: Büyücü - John Fowles
Çok merak etmeme karşın punto küçüklüğü (küçücüklüğü) bana hep geri adım attırıyor. O nedenle bir türlü cesaret edip de okuyamadım. Ama biliyorum ki boş bir an gelecek ve ben bu kitabı kısa sürede bitireceğim. Evet.
Merak etmeme rağmen daha okuyamadığım kitap - 2 : Zaman Çarkı
Görüyor ve artırıyorum. Nedenler aynı.
Merak etmeme rağmen daha okuyamadığım kitap - 3: Ulysses - James Joyce
Hem merak var hem de kendini hazır hissetmeme. Bizimkisi karmaşık bir ilişki.
Başlayıp devamını okumadığım kitap: Köpek ve Yıldızlar
Arthur C. Clarke Ödülü adayıydı, fakat beni bir türlü içine çekemedi. Çok sıkılmıştım. Böylece yarım bıraktım. Devam etmeyi düşünmüyorum.Bir dakika ya, asıl başlayıp da devamını getiremediğim çok önemli bir kitap vardı.
Başlayıp devamını okumadığım kitap: Perdido Sokağı İstasyonu
Yarısına kadar okuyup devam etmediğim, ama her daim aklımda olan kitap. Sürekli bir "Ben buna devam edeceğim. Yok yok, kesin edeceğim. Mutlaka edeceğim. Edeceğim ama şimdi değil." sözleriyle anıyorum kitabı. Rafta arada göz göze geliyoruz. "Okuyacağım seni. Ama dur, doğru zaman değil." diyorum hemen.
Beğenerek okuduğum ama yazarın başarılı anlatımı nedeniyle fenalık geçirdiğim bir kitaptı

. İyi anlamda geçirdim fenalığı. Miéville'in kalemi tam da böyle bir atmosfer yaratmak istemişti. Ayrıca o nasıl bir yaratıcılık.
Neden devam etmiyorum? Çünkü o moda girecek zamanı bir türlü getiremedim. Sonunu biliyor olmama rağmen halen daha keşfedilmeyi bekleyen onca özgün acayipliği düşlüyorum. Sonra da şimdi değil diyorum
Devam kitaplarını okumayı devamlı ertelediğim seri: Otostopçunun Galaksi Rehberi Serisi
Görüyor ve artırıyorum. Vurmayın

Nedeni tuhaf biçimde üşengeçliğim. Ben de anlamadım kendimi. Oysa çok sevmiştim.