Kayıt Ol

Bir Eski Masal

Çevrimdışı Loial

  • *
  • 39
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Bir Eski Masal
« : 20 Ağustos 2014, 15:22:42 »
   
         Bu Masal bir alıntıdır!... 

                                          --Sevda Kuşun Kanadında--
 
   Bir varmış bir yokmuş, ne varmış ne yokmuş, var var iken, yok yok iken, develer tellal,  pireler berber iken, ben annemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken, sallanan sallantıda, sallayan sofada, sofa kocaman bir odada, oda ise alemin ortasında iken, penceresi olmayan tencereye, tenceresi olmayan pencereye, pencere de bir büyük ormana bakar iken, kardeşimin elinden kafes tir tir titrerken, kafesin içinde minik bir kuş inim inim inlerken, düşman elinden hayın bir taş dostların başını yarmayı beklerken, babaannemin gözlerinden yaşlar akarken, ne oldu ne olmadı, bir oldu pir oldu, iyi oldu kötü oldu, aniden yer sallandı, sema çöktü, volkanlar patladı, dağlar eridi, denizler taştı; bu arada kafes kardeşimin elinden düştü, kafesin içinden bir kuş kaçtı, hayın taş düşman elinden çıktı, babaannemin gözyaşları bitti tükendi, seccade yok oldu gitti; derken beşikler durdu bebekler sustu, pencereler açıldı kuşlar uçtu, ağaçlar kesildi ormanlar aşıldı, sular duruldu denizler kurudu; alem fesada verildi, elalem nifaka sokuldu; kimileri bağırdı, kimileri çağırdı, lakin söz kar etmedi; gece oldu karanlık bastı, karanlıkta karıncalar kararınca, her hane kadr u kıymetince, her adem kudret ve kuvvetince el vermek istediler olmadı, boşa koydular olmadı, doluya koydular almadı; .çaresiz aşıp sarp kayalıkları, çıktılar dik yamaçlara, tırmandılar yüce dağlara.
   
        VE dağ başından...
           rastladılar ak sakallı birisine....
             bin yıllık bir halıya
               bin yıldan beri
                bağdaş kurmuş bir çınar gibiydi...

     
   İçlerinden saçları kara, gözleri kara, yaşı kara, başı kara, bahtı kara bir genç kalkıp sordu ona; ''Aşk ne ustam, hayatın sırrı ne!?  Tepeden tırnağa aşığım ben... VE Koskoca bir hayat var önümde...''
 
   Usta cevap verdi:
   
          Sevda kuşun kanadında, ürkütürsen tutamazsın;
            ökse ile sapanla vurursun da saramazsın!
             Hayat sırrının suyunu çeşmelerde bulamazsın,
              ansızın bir deli çaydan içersin de  kanamazsın!

             
    Derken sevda kuşun kanadında göklere yükseldi, ceylanlar kaçıştı, karacalar koşuştu, aslanlar kükredi, koyunlar meledi... yağmur dinmiş, dolu düşmüş, pir-i fani artık görünmez olmuştu; taşlar düştü, eller düştü, gözler düştü, ateş düştü; düşen düşünce beşik sallanmaya, bebek ağlamaya başladı; başını omuzlarına çevirip esselamu aleykum ve rahmetullah dedi babaannem, ve aleykumusselam ve rahmetullah diye mukabele etti melekler.
 
   VE birdenbire bir nida koptu gaipten; bir münadi, ''Yüce ALLAH'' diye haykırdI: ''ümidini kesmedi sizlerden.''
 
   Masal bitti, herşey bitti ve semanın kapıları açılıp bir kuş aşağılara doğru süzüldü yücelerden... süzüldü... süzüldü... VE Beyazıt Meydanı'ndaki Gül bahçesinin ortasına konuverdi.
 
   Hala anlatılır; rivayete göre o kuş, o gül bahçesini kendisine mesken edinmiş... Kar fırtına demeden, yağmura, tipiye, doluya aldırmadan o küçücük kanatlarını, bahçe içinde sayıları gittikçe azalmakta olan o rengarenk güllerin üzerine germeye çalışırmış ve umutla, özlemle hep baharın geleceği günleri beklermiş.
 
   işte! sevda, bu yüzden o kuşun kanadında imiş.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bir Eski Masal
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2014, 16:08:47 »
Merhaba
Sanırım Cem Karaca'nın böyle bir şarkısı var. Severek dinlerim...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı Loial

  • *
  • 39
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bir Eski Masal
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2014, 16:25:04 »
    Evet bu doğru... :D Ayrıca çok muhteşem bir yorumla söylemiş... Mekanı cennet olsun.
 Aslında bu hikayeye rastlantı sonucu denk geldim. İnternette bulmak mümkün değil. En azından ben bulamamıştım. O yüzden kitap sayfasından bakarak kendim yazdım. Devamı da var ayrıca... Bu gün boş zamanım olursa devamını da eklerim...