Kayıt Ol

Çipsizler

Çevrimdışı duhan

  • **
  • 284
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Çipsizler
« : 22 Mart 2013, 17:06:06 »

FRAGMAN

16 ARALIK 2038 PERŞEMBE.... SAAT : 19:00... İnsanlığa verilen sürenin sonu. Zaman bittiğinde, bildiğimiz tarih bitecek ve yeni bir çağ başlayacak. İnsan ın insana hükmetme çalışmalarının son ve en etkili aşaması başlamak üzere. Karşı durmak gibi bir seçenek yok... Herşey onlardan yana.. Kendi yazdıkları kanunlar, kendi seçtikleri kanun koruyucular... İtaat etmek yada etmemek...işte tüm mesele bu.

Süre bittiğinde, itaat etmediğin ortaya çıktığında, onların dünyasında yaşama şansın kalmayacak. Direnmek fayda sağlayacak mı, direnerek göreceksin.

Seçtiğin bu yol, seni kaderine götürecek... Kaderini yaşamaya hazır mısın?

Çevrimdışı duhan

  • **
  • 284
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çipsizler
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2013, 17:39:34 »
OM : 76 ile 43 ün köşesinde...

43 e döndü... 30 yaşlarında sarışın... 165 cm boyunda, 6000.83 gr ağırlığında...

2 yada 3 haftalık hamile. cinsiyet belirsiz..

Kalabalığa karışmak üzere...

En yakın yer ekibi  6523 metre uzaklıkta ve yaklaşmaya devam ediyor...

Hedefin gözden kaçma ihtimali; tarama sonuçları % 65.....

yer ekibi alternatif güzergaha yönlendirildi... siviller yolu açmaları konusunda 1. aşama da uyarılıyor...

Yer ekibi hedefi kaybedebilir....

Avcılar a izin verildi, tahmini varış süresi  63 saniye...

Hedefe 30 saniye...

Hedefe 20 saniye...

Hedefe 10 saniye...

Avcı 1 : Hedef görüş alanına girdi...

OM     : Hedef için verilen karar; Durdur ve göz altına al olarak belirlendi.

Avcı 1 : Hedef durdurulacak ve göz altına alınacak... Merkez onayı bekleniyor...

OM     : Emir onaylandı Avcı 1...


Ortalık bir anda toza dumana bulanınca şaşkınlıkla ve panikle etrafına bakınmaya başladı caddede kendi halinde yürümekte olan insanlar. Hava açık ve rüzgarsız olunca, bu küçük ve ani fırtınaın sebebini herkes hemen tahmin etmişti. Gökyüzünden üzerlerine doğru alçalmakta olan Avcı nın kulakları tırmalayan jet motoru sesi o nun kartviziti gibiydi adeta. iyice alçalan araç sağa sola çkaçışan insanların arasından seçtiği hedefine yarım metre mesafeye kadar yaklaşmış ve onu durdurmuştu. Kadın şaşkın şaşkın hemen göz hüzasında havada asılı duran ve ortalama bir bayan çantası büyüklüğündeki bu garip cismi ilk defa bu kadar yakından görüyordu. öylece dona kaldı.

Kendini havada sabit tutabilmek için kuyruk motorlarını sürekli aşağı yukarı sağa sola hareket ettrien bu nesne gerçekten garip ve fantastikti. ne olduğunu herkes biliyordu kısa bir süre önce insanların hayatına girmiş ve epey ürkütmüştü onları. tiz motor sesine nesneden yükselen, duygusuz ve soğuk bir ses eklendi ;

- olduğunuz yerde çömelin ve ellerinizi başınızın üzerine koyun. İzinsiz üremeye teşebbüs suçundan tutuklusunuz. kaçmaya çalışmamanız sizin yararınıza olacaktır...

Kadın ne olduğunu anlamamıştı. Suçu neydi? İzinsiz üremek mi?

Bir an paniğe kapıldı. Hemen önünden geçerken durdurulduğu mağazanın açık kapısından içeri atıverdi kendisini.

OM        : Şüpheli için yeni emir ; Öldür.
Avcı 1    : Şüpheli uyarı verilmeksizin öldürecek... Emir onayı bekleniyor...
OM        : Emir onaylandı.

Kadının kapısından girdiği mağazanın vitrin camından içeri dalıverdi uçan nesne. Devasa cam tuzla buz oldu ve sokağa saçıldı. Bir kaç saniye sonra bir çığlık sesi yükseldi... Ardından silah sesini andıran bir başka ses.


Avcı 1   : Emir uygulandı. Hedef etkisiz hale getirildi. Avcı 1 yeni görevlendirme için uygun...
OM       : Avcı 1 istasyona geri dönebilir. Yeni bir görevlendirme yapılmadı.


Korku ve merak dolu bakışların yöneldiği mağazanın kırık camından dışarı çıktığı gibi gökyüzüne dik olarak yükseldi uçan nesne. ardından minik bir patlama sesiyle birlikte insan algısı dışında bir hızla ortadan kayboldu.

Çevrimdışı duhan

  • **
  • 284
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çipsizler
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2013, 16:04:02 »
2021 yılının yaz aylarında aniden ortaya çıkan bir salgın önce uzak doğuyu, ardından bütün dünyayı kasıp kavurdu. Yamyam virüsü dedi bilim adamları adına. 2-3 günlük kuluçka döneminden sonra hızla tüm vücuda sirayet eden bu virüs, insanı için için yiyerek tüketiyordu. Ne aşı ne de ilaç tedavisi mümkün olmadı. zaten ne olduğu anlaşılmadan yüzmilyonlarca insanı çoktan öldürmüştü. Hastaların iç organları kemirgen saldırısına uğramış gibiydi. Virüs kalbe yerleşmişse şanslıydı hastalar. çok kısa süre içinde aniden ölüyordu. Diğer organlara yerleşmişse ölüm acılı ve nispeten uzun sürüyordu. Son safhada kan kusarak ölüyordu insanlar.

Dünyayı yöneten gizli örgütlerin işi dedi kimileri. Kimilerine göreyse yolunda gitmeyen bir deneyin sonucuydu bunlar. Biyolojik bir silah olduğunu söyleyenler ise az değildi. Bir kaç ay içinde dünya genelinde resmi olarak açıklanan ölü sayısı 1.500.000.000 olsa da, sayının aslında daha fazla olduğu düşünülüyordu. bu kadar kısa sürede böyle bir kıyım ne görülmüş ne duyulmuştu.

Virüsün ortadan kaybolması tıpkı ortaya çıkması gibi ani oldu. İlk ortaya çıktığı günden yaklaşık 7 ay sonra salgın nerdeyse ortadan kalmıştı.

Sürgünler ve sınırdışılar başladı akabinde. İlk olarak şüpheli olarak görülen Asyalılar sınır dışı edilmeye başlandı. Özellikle Amerika kıtasında yaşayan asyalılar için durum oldukça kötüleşti. İnsani olmayan yöntemlerle ülkelerine gönderilmeye başlandılar.

Tüm dünyada sistemetik bir sürgün etme faaliyeti başlamıştı. Ülkeler kurtulmak istedikleri tüm azınlıkları sürmeye başladı. İşin garip tarafı Asyalılar la başlayan sürgün, giderek ırkçılığa dönüşerek etnik kimliği farklı olanın sürülmesi şeklini aldı. Sınır kapıları kapatıldı. Dünyaın gelişmiş ülkeleri yeni yeni teknolojilerle topraklarını ve insanlarını korumaya almaya başladılar. Sürülenler ve sürenler arasında adı konmamış bir savaş başlamak üzereydi. Nefret tohumları dünyanın her yerine atılmış, hızla filizlenmekteydi.

Küresel ısınma alt üst olan iklimler, ozon tabakasındaki deliğin büyümesi, salgınlar ve üzerine başlayan küresel ırkçılık dünyayı iyice yaşanmaz hale getirirken, patlak veren enerji krizi, savaş baltalarının tekrar ortaya çıkmasına neden oluyordu. Karşılıklı tehditler, soğuk savaş döneminde bile bu kadar ayyuka çıkmamıştı. Alternatif enerji kaynaklarına hücum edilmesi an meselesiyken, belki de yıllardır beklenen Nükleer savaş kapıdaydı.

Zaten yorgun düşmüş dünya nın cehenneme dönmesine ramak kalmışken, İnsanlık bir avuç insanın iki dudağı arasındaki kaderine razı olacakmış gibi görünüyordu. Protesto gösterileri adı altında patlak veren isyan ve yağmalar günden güne heryeri sarıyordu.

İnsanın İnsanla imtihanı başlamak üzereydi...

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çipsizler
« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2013, 15:57:00 »
Konunun içeriğine dair yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum zira hikaye klasik bir distopya gibi başladı. Tek ilgi çekici yanı üremenin suç olmasıydı ilk bölümde. Bunu gelecek bölümlerin içeriği ile klasik çizginin dışına çıkaracağınızı umuyorum. Onun dışında hikayeninizi bir kez siz de okursanız göreceksiniz ki birkaç yerde noktalama ve kelime yanlışları dikkati dağıtıyor.

Elinize sağlık devam bölümlerini bekliyorum.