Kayıt Ol

Dedektif Cavit - Alt Katta Cinayet 1.BÖLÜM: İlk Gözlemler

Çevrimdışı Gece Dirilen

  • *
  • 10
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle

1.BÖLÜM: İLK GÖZLEMLER, KARMAŞIK CİNAYET
İsmet arabayı karlı yolda zar zor sürerken, kısık bir ses tonuyla "Seni bu saatte rahatsız ettiğim için kusura bakma dostum, cinayetin işleniş tarzı imkansız gibi durmasa seni bu saatte zorlamazdım. Olayı görünce bana hak vereceksin" dedi. Cavit yüzünü buruşturarak "Bırak şimdi özür dilemeyi! Ne kadar erken o kadar iyi. Şimdi olayı bildiğin kadarıyla anlat" dedi. İsmet arabayı yolda tutmaya çalışıyordu. Boğazını temizledikten sonra konuşmaya başladı. "Selda adında zengin bir iş kadını ufak bir parti veriyor. Partiye en yakın arkadaşlarını çağrıyor. Eve toplandıklarında saat 18:00'ı gösteriyor. Herkes son derece eğleniyormuş, ortada hiç bir şüpheli durum yokmuş. Gece 22:00'da evin hizmetçisini Derya'nın alt kattan çığlık sesi duyulmuş. Herkes aşağı koşmuş. Derya, depo olarak kullanılan odanın önünde ağlıyormuş. Kapıyı göstererek "İçeri de" demiş. Odanın kapısı içeriden kilitliymiş, şu zincirli kilit modellerinden; zaten hizmetçi kız da yerde yatan maktülü kapının aralığından görmüş. Selim adlı adam hemen kapıyı omzuyla kırmış ve korkunç manzara ile karşı karşıya kalmışlar. Yerde yatan maktül Selda'nın kocası Enver'den başkası değilmiş. Enver'in o akşam iş gezisinde olması gerekiyormuş. Oradaki işim bir saat sürdü. İşte bütün olay bundan ibaret" dedi. Cavit ellerini ovuşturarak "Peki şüpheli sayısı kaç? Şüpheliler hala evde mi?é diye sordu. İsmet "Evet, hala evdeler. Hava çok kötü, gece boyunca evde kalacaklar. Şüpheliler toplam da 10 kişi" dedi. Cavit gülümseyerek "Çok güzel" dedi. Kar giderek etkisini arttırıyor, bir fırtınanın sinyalini veriyordu. Bir buçuk saat sonra Cavit ve İsmet olay yerine gelmişlerdi.

Cavit eve girer girmez her yere gözünü gezdirdi. Herkes ağlıyordu. Cavit hemen alt kata indi. Olay yeri inceleme uzmanları hala araştırma yapıyordu. Cavit eldivenleri eline giydikten sonra etrafı didik didik aramaya başladı. "Başkomiserim maktülü götürmek zorundayız. Yollar kapanacak gibi" İsmet olumlu bir şekilde kafasını sallayıp "Götürün" dedi. Cavit hemen atladı "Durun bir saniye! Maktülü benim de incelemem lazım" dedi. Cavit büyük bir dikkatle maktülü incelerken kendine kendine konuşuyordu "Boğaza atılan derin bir kesik. Kalbin üzerine saplı bırakılan bir bıçak. Darp izi yok, herhangi bir boğuşma izi yok. Maktül, katili tanıyormuş. O kişiden böyle bir hamle beklemediği için kendini savunamadan her şey bir anda oluvermiş" maktülün başından kalkarak "Tamam götürebilirsiniz" dedi, ardından olay yeri inceleme uzmanı Sercan'a "Bütün incelemeleriniz bitti değil mi? Yani istediğim yere dokunabilirim" diye sordu. Sercan gülümseyerek "Evet, işimiz bitti" dedi. Olay yeri inceleme ekibi evden ayrıldıktan sonra maktül de evden çıkarıldı. Odada sadece İsmet ve Cavit kalmıştı. Cavit "Sabaha kadar evden kaçan olmaz değil mi? Kaç tane görevli var?" diye sordu. İsmet kendinden emin bir şekilde "Merak etme, evde 5 tane görevli memur var; sabaha kadar nöbet tutacaklar " dedi. Cavit odanın içinde dönüp duruyordu. Odanın tek bir penceresi ve tek bir girişi vardı. Odanın içinde ıvır zıvırlar doldurulmuştu. Cavit hem sesli düşünüp hem İsmet'e olayı detaylandırmaya başladı.
"Maktül, katilini tanıyordu. Katil tamamen canice saldırmıştı. Odanın tek bir girişi var. Kapı hem içeriden, hem dışarıdan kilitlenebiliyor; ayrıca kapının ardına ekstra zincirli kilit mekanizması takılmış... Acaba bunun bir sebebi var mı? Katil içeriden kilitli ve penceresi kapalı odadan nasıl kaçmış olabilir? Baca yok! Duvarlarda kırık yok! Yerde açılan gizli bir geçit tarzı bir şey yok!"

Cavit bir anda pencereye doğru yöneldi "Olayın karmaşıklığını defalarca dile getirmekte fayda yok! İnceleme zamanı" dedi. İsmet suratını ekşiterek "Telefonuma mesaj geldi. Kar fırtınası çıkmış; yollar kapanmış. Yarın bile açılamayabilirmiş. İyi ki şüphelileri evden çıkarmadık. Sorgulamadan sonra serbest kalacaklardı ve belki de katil bu karmaşıklığı kullanarak kaçacaktı" dedi. Cavit sanki İsmet'i duymuyordu. Dikkatle pencereyi inceliyordu. "Senin çocuklar bir şey bulabildi mi?" diye sordu. İsmet "Kayda değer bir şey yok" dedi. Cavit heyecanlı bir ses tonuyla "Şuraya bak" dedi, pencerenin alt tarafındaki ufak noktayı gösterek. İsmet dikkatle baktı "Bu ne?" diye sordu. Cavit gülümseyerek "Silikon damlası" dedi. Cavit kafasını pencereden dışarı uzattı. Bir insan rahatlıkla bu mesafeden atlayabilirdi. Cavit hemen dışarı koştu, İsmet'te peşinden gitti. Cavit durduğunda karşısına baktı. Cinayetin işlendiği odanın penceresi net bir şekilde gözüküyordu; aradaki mesafe çok azdı. Cavit bulunduğu yerdeki ağacı ve çevresini dikkatle incelemeye koyuldu "Kar üzerini kapatmış olabilir. Belki de hiç böyle bir hata yapmadı" diye söyleniyordu, bir anda "İşte" diye haykırdı. Elindeki misina parçasını gösterdi. "Şimdi rahatlıkla evdekileri sorgulayabiliriz" dedi...