Kayıt Ol

Eski Otel - Yeni Bölüm

Çevrimdışı Axium

  • *
  • 10
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Eski Otel - Yeni Bölüm
« : 15 Haziran 2014, 21:16:53 »
"Eski ve işe yaramaz oteli satın aldığın için mutlu musun, Lıkır?"

"Hem de nasıl."

Gerçekten tarif edemeyeceğim bir mutluluk yaşıyordum. Yaklaşık yüz elli yıllık tarihi olan oteli, sudan ucuz fiyatla satın almayı başarmıştım. Gururluydum. Sonunda doğru düzgün başarmıştım bir işi. Ama nedense ağabeyim Tıkır, benimle aynı fikirde değildi. Para kazanmak istiyordu. Bende istiyordum. Bana göre otel, ceplerimizi parayla dolduracaktı. Tamam. Biraz eski. Bakımsız ve ürpertici. Ehh tabii, şehrin dışında olması da var. Ama belki, eski günlerine döndürmeyi başarabilirsek para kazandıracak?

"Sadece eski olsa iyi," diye bağırdı ağabeyim. "İçerisi hayalet kaynıyormuş akşamları, adamı duymadın mı?"

"Saçma," dedim. "Hayalet diye bir şey yoktur."

Ağabeyim gözlerini kapattı, gülümsedi ve kafasını salladı.

"Görürüz. Dünyanın dört bi` tarafından insan gelmezse buraya, benim adım da Lıkır değil."

Ağabeyimi geride bırakıp otelin içine girdim. İçerisinin boyası tıpkı dışarısının ki gibi dökülmeye başlamıştı. Halılar parçalanmış, otelin ortasından üst katlara doğru kıvrılan merdivenin ahşap korkulukları aşağıya sarkmıştı. Otelin avizeleri de kırık döküktü. Otelin içi gibi odalarda soğuk ve ürperticiydi. Yapmamız gereken çok iş vardı anlaşılan. Ağabeyimin deyimiyle; oteli adam etmemiz zaman alacaktı.

Aslında içinde hayaletten çok, tinercilerin yaşayabileceği bir yerdi. Satın alırken, burada hayaletlerin olduğunu neden söylemişti adam anlamamıştım. Üstelik dalga geçer gibi kahkaha atmıştı. Korkunç bir kahkaha.

Otelin bahçesine göz gezdirmek için çıktığımda ağabeyim, yaşlı kadının biriyle konuşuyordu. Kadın altmışlı yaşlardaydı. Karga burnu dikkat çekiyordu. Mavi gözleri sönüktü. O gençlik ateşini çoktan söndürmüştü anlaşılan. Beyaz kıvırcık saçları, üstündeki koyu renk kazakla son derede uyumluydu.

"Ne konuşuyorsunuz bakim, fısıldaşarak?" dedim gülerek.

Ağabeyim son derece ciddi görünüyordu. " Bu kadın üst mahallede oturuyormuş. Bizi görünce hayırlı olsuna gelmiş. Ama söyledikleri pek hayırlı değil."

Kadın başını salladı.

"Evladım, bu otel hayaletlerin mekanı olmuş artık. Burası size para kazandırmaz. Diyelim ki içini ve dışını yeniden yarattınız. Ya söylentiler? Korkudan gelmez kimse otele. Bunu düşündünüz mü hiç?"

Evet, düşündün mü Lıkır? Cevabın hayır mı, düşüncesiz herif!

Yaşlı kadının söyledikleri tokat gibi gelmişti. Kulağımda çınlıyordu. Önyargıları nasıl kaldıracaktık? Burasını saraya dönüştürsek yine kimse gelmezdi. Ah hayaletler ah ah... Yaktınız beni. Sırf su toplumda yer edinme çabalarınız yüzünden hem de!

Bir anlığına düşüncesizce, hiç olmayacak hayallere kapıldığımı fark ettim. Ama sonra, şu gerçek kafama dank etti: Kadın dediğin dedikodu kılavuzudur. Yaşlı teyzeciğim, diğer mahalle kadınlarının söyledikleri, dilden dile doladıkları saçmalığı, gelmiş bize anlatıyordu. Bu mantıklıydı bence. Yalan mı yani?

"Teyzecim," dedim, omuz silkerek. "Beni kimse yolumdan alıkoyamaz. Hayaletler bile. Ben bu oteli satın aldım, sırf ucuz diye." İstemsizce güldüm." Yoksa almazdım yani. Para kazanacağız biz, hem de çok!"

Elimi ağabeyimin omzuna koydum.

"Ehh, ben sizi uyarmıştım," dedi başını öne eğerek kadın.

Sonra yavaşça otelin bahçesinden çıktı. Gözlerim kadının üzerindeydi. Çok yavaş hareket ediyordu; kaplumbağa gibi. Her şeyi görmüştüm. O yaşlı kadın... tanrım! Bir anda gözlerimizin önünde yok olmuştu. Bir anda...aslında hiç yokmuş gibi. Gitmişti. Gözlerim fal taşı gibi açılmış, ağzım açık kalmıştı. Ağabeyimle bakıştık. Yutkundum.

"Kadını gördün mü?" diye sordu ağabeyim. Sesi titrekti. "Bak, gördün mü? Sana ne demiştim."

Kesin ağabeyim hayalet rolü oynaması için tutmuştu kadını. Olayı şakaya vurdum.

"Sanırım az önce yaşlı bir hayalette konuşma şerefine eriştik."


Çevrimdışı Loial

  • *
  • 39
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eski Otel
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2014, 22:58:36 »
  Evet, düşündün mü Lıkır? Cevabın hayır mı, düşüncesiz herif!. :D :D
  Ben beğendim... :D Eğlenceli ve güzel olmuş eline sağlık Axium...

Çevrimdışı Bars Elsa

  • **
  • 318
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eski Otel
« Yanıtla #2 : 16 Haziran 2014, 00:53:34 »
Selamlar. Kayıp Rıhtım'a hoş geldin diyerek başlayayım. Öykünü beğendim. Karakterlerin isimleri bana eskiden forumda öykülerini paylaşan, şimdilerde pek görünmeyen Mu'yu hatırlattı. Yazıda bazı çok küçük yazım hataları var. -ki ve -de bağlaçlarına biraz daha dikkat edersen akıcılık gayet yerinde olacak. :)

Çevrimdışı Axium

  • *
  • 10
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eski Otel
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2014, 14:54:58 »
Teşekkür ettim beyler. İkinci bölümü yakında yazarım.

Çevrimdışı Axium

  • *
  • 10
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eski Otel - Yeni Bölüm
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2014, 11:35:03 »
Otel satın aldık deyince, bizimkiler nispet olsun diye tanıdık tanımadık kim varsa aramış. Beni ve ağabeyimi öve öve bitirememişler. Neymiş efendim, biz saraylarda yaşayacakmışız, denizin altında evimiz olacakmış da, uzayıp gidiyor. Hal böyle olunca taliplerimiz de artma oldu. Evde kalan ne kadar bekar kadın varsa bize talip oldu- yetmiş yaşındaki birinin, bana talip olması gurur vericiydi.

Bizim adımıza kurbanlar kesildi, dualar edildi. Biz de yaşananları sessiz sedasız izledik. Bizim otel kırık dökükmüş, içinde de zararsız hayaletçikler yaşıyormuş desek bitti her şey. Diri diri gömerler bizi. Ne yapalım sustuk biz de.

Ama en kötüsü daha başımıza gelmemişti. Otel aldığımızı duyan mahalleli, başka başka hayallere kapılmış; toplamışlar sülaleyi, atlamışlar arabaya, buraya geliyorlarmış. Kim bilir ne düşündüler de öyle geliyorlar. Altından şelaleler akan otel mi, deniz manzaralı otel mi, sahilleri karı kız kaynayan otel mi hayal ettiler bilemeyeceğim.

Madem misafir gelecek, hazırlık yapmadan olmaz tabii. Otelin içindeki bütün çöpleri, halıları, tahtaları, çorapları, sigara ve bira şişelerini attık. Ağabeyim sağ olsun yardımcı oldu. Odaların tozunu aldı. Ama az kalsın boğuluyordu-yardımına ben yetiştim.

Otelin korkuluklarını da tamir edebildiğimiz kadarıyla bıraktık. En sonunda şöyle bir baktığımda; içi boş bir otel kalmıştı geriye. Bir oteli, otel yapan şeyler yoktu biz de. Mesela yatak. "Yatak yoksa, otelde kalmanın manası ne?" diye güzel bir soru sordu ağabeyim. "Bu millet nerede yatacak?"

Ben de çok zekiyim ya, aklıma bir fikir geldi. "Gidelim mobilya mağazasına hemen, yatak, yorgan, halı ne varsa alalım gelelim," dedim.

Ağabeyim kaşlarını kaldırdı, şaşkın şaşkın bana baktı.

"Lıkır, senin kafan yerinde mi? Nasıl gideceğiz şimdi oraya? Hadi gittik, o kadar şeyi alacak para var mı biz de?"

"Abi, ne yapayım ya? Kafam durdu."

"Durmasın, Lıkır. Dikkat et, durmasın. Çünkü o zaman saçmalıyorsun."

"Tamam, durmaz."

O anlarda felaket çanları çalmaya başladı. Öten kornalar, çalan davullar zurnalar eşliğinde bir yığın araba girdi otelin bahçesine. Bütün mahalleli toplanmış, yanlarında çalgıcı da getirmişti. Belki on, belki on beş araba. Başka zaman olsa iyi. Ama şimdi, ben ve ağabeyimi boğazlamak için yeterli.

Terlemiştim. Öyle ki terden ellerim ve kollarım kaşınıyordu. Ağabeyimle misafirlerin yanına koştuk ve bavulları indirmelerine yardım ettik. Bavulları öyle doldurmuşlardı ki, neredeyse patlayacaktı. Belki evi de içine sığdırmaya çalışmışlardır diye düşünmeden edemedim.

Yüzümüze bakıp bakıp kocaman sırıtıyorlardı. Kimse oteli görmemiş miydi yoksa? Kollarını sıvayan yoktu. En sonunda beklediğim soru gecikmeli olarak geldi. Küçük çocuklardan biri sormuştu.

"Otel şu çöplüğün ardındadır?"

Çöplük? Bizim oteli çöplük olarak görüyordu. Bu kadar insan oteli nerelerde arıyordu anlamadım. Gökte mi? Karşısınız da zaten.

Elimle çöplük dediği yeri gösterdim. "İşte, otel burası," dedim gülerek.

Çocuk babasını yanına koştu. "Babo, otel vardır ya." Babası sırtını döndü. "He?"

"Aha bu çöplüktür otel."

"Vıy!"

Babası başını çöplüğe çevirdi. Tabii diğer mahalleliler de otelin aslında hiçte hayal ettikleri gibi olmadığı gördü. Davullar zurnalar kesildi. Mahalleli üstümüze doğru gelmeye başladı.

"Otel nerdedir? Böyle otel mi olur?" diye bağırıyorlardı.

Bende biraz terbiyesizce konuştum. İstem dışı çıktı ağzımdan sözler. "Ulan sanki hayatınızda otel gördünüz!"

Keşke söylemeseydim böyle. Daha da dellendi bunlar. Bagajlardan silahlar çıkartılmaya başlandığını görür gibi olunca ağabeyim; "Bunlar aşiret. Kaç lan kaç!" diye bağırdı.

Ağabeyim saniyeler içinde tüydü. Tabii ben öylece donakaldım. Terden sırılsıklam olmuştum. Başım da dönüyordu. Gözlerim kayıyordu. Mahalleli de sarmıştı etrafımı, bana beddua ediyordu. Sözleri gök gürlemesi gibi geliyor, kulağımda çınlıyordu. Kızarmıştım. Kulaklarım alev almıştı. Bana bi` şeyler oluyordu. "Ahhh bayılıyor galiba," dedi biri. En son duyduğum şey bu oldu. Sonra gözlerim karardı.


Beğenilirse devamını yazarım.

Çevrimdışı Loial

  • *
  • 39
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eski Otel - Yeni Bölüm
« Yanıtla #5 : 20 Haziran 2014, 18:44:52 »
    ilk bölümün birazcık altında kalmış. Ama ilk bölüm gerçekten muhteşemdi. Devamı da kısa ama harika olmuş bence... Zevkle okudum ve çok güldüm. Otele bütün aşireti toplaman bence muazzam bir fikir olmuş. Hayal gücüne hayran kaldım. :D Devamı gelsin lütfen. Eline sağlık...
 
    Bunlar aşiret. Kaç lan kaç! :D :D

Çevrimdışı Axium

  • *
  • 10
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eski Otel - Yeni Bölüm
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2014, 15:42:00 »
Yorum yaptığın için teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı grikunduz

  • **
  • 368
  • Rom: 6
  • Est solarus oth mithas
    • Profili Görüntüle
    • HayalGezer
Ynt: Eski Otel - Yeni Bölüm
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2014, 20:19:23 »
Öncelikle ilk bölümde ki;

Alıntı
Mavi gözleri sönüktü. O gençlik ateşini çoktan söndürmüştü anlaşılan.

kısmında biraz düzenleme yaparsan akıcılık artacaktır. "O gençlik ateşi çoktan sönmüştü anlaşılan" ya da "Geçen zaman o gençlik ateşini çoktan söndürmüştü anlaşılan" gibi.

Hemen ardından ikinci bölümün sonunda şekillenen olayların çok hızlı olduğu kanısındayım. Karakterlerin konuşmaları hiç gerçekçi değildi ve algılama süreleri hızla geçilmişti. Biraz daha ince işlenebilirdi.

Ayrıca sondaki "beğenilirse devam ederim" zihniyeti bir yazar olarak başarını etkileyeceği kanısındayım.

Çevrimdışı Axium

  • *
  • 10
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eski Otel - Yeni Bölüm
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2014, 21:03:33 »
Yorum yaptığınız ve hatalarımı söylediğiniz için teşekkür ederim. Beğenilirse devam ederim derken, aslında benim yazmakta olduğum başka bir öykü var. Hala devam ediyorum. Eğer bu beğenilmezse, onu yayınlayacağım.

Diyalogların yapmacık olması benden kaynaklı. Can sıkıntısından yazıyorum bu öyküyü.