Kayıt Ol

İki Adam

Çevrimdışı johnconstantine

  • **
  • 167
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Her Şeyi Gören Faesla
İki Adam
« : 17 Mayıs 2010, 20:16:34 »
''Size bir sırrımı açıklama gereği duyuyorum. Eroin, Kodein, Trankilizan, Barbiturat, Sedafif, Amfetamin, Meskalin veya bilmediğim daha başka ne türü varsa, şu uğruna fazla fazla verip intihar edenlerin kullandığı uyuşturuculardan kullanmadan veya alkol almadan günün her saati bunları kullanmış gibi gezen bir insan ben varım sanırım şu dünyada.''
Tozlu raflardan çıkan günlüğün bir sahifesi. Tarihi ise: 26 Mart 2009

''İlginç, garip. Gerçekten ilginç bir adammış.'' Daha genç olan yaşlıya bu cümleyi sarf ederken, diğer sayfaları kurcalamaya başladı.

- Kaç yıl yaşadı demiştin ?
- Yüz bir yıl, evet tam olarak yüz bir yıl yaşamış.
- Yüz bir ? Yüz değil, yüz bir ha ?

Artık genç olan gerçekten şaşırmaya başladı. Gerçi pek anormal bir durum değil keza iki yüz, üç yüz yıl yaşayanlar olduğunu duymuş ve okumuştu ama bu adam hakkında bir şeyler öğrendikçe daha fazlasını bilmek istiyordu garip bir şekilde.

- Evet. Yüz bir olmasının nedeni teki sevmesi. Bir-
- Yani yaşını da mı kendisi belirlemiş ?
- Hayır, tam olarak belirlemek diyemeyiz, sadece yönlendirmiş. Kendisini ona göre şekillendirmiş.

Gencin şaşkınlığı kat kat artmıştı, ''kendisini ona göre şekillendirmek' bu mantıklı bir şey olabilir ama o vakitlerde ölebileceğini nasıl tahmin etmiş olabilir ki ? Aklının kontrolünü devşirdiği gençlik yıllarında her zaman ölüme hazırlanarak olabilir belki ya da bazı insanlara olduğu gibi o kadar yılın ardından içine doğmuş olmalı. Günlüğün sayfalarını kurcalamaya devam ederken bir sayfa gözüne ilişti. Sol tarafta kalan sayfa tamamen siyaha boyanmıştı, sağ tarafında ise normal yazılar. Ve okumaya başladı.

''Bugün yanlış bir şey yaptım, bir örümceği öldürdüm. Bilerek yapmadım ama bu onu ezdiğim gerçeğini değiştirmez. Halbuki onu görmüştüm, onun yerde küçücük bedeni ile kendisine devasa gelen insanların arasında bir yerlere saklanmaya çalıştığını görmüştüm! Kendimi engelleyemeden ayağımın altına girdi. Aaahhh aptal ben, aklımı kullanabildiğim halde engel olamadım. O ister miydi benim kullanamadığım aklıma uymak. Suç benim. Gerçi bu işler asırlardır böyledir. Aşağıda sadece kendisine verilen görevi yerine getirmeye çalışan masumlar, yukarıda olan aptal beyinlere uyum sağlamak zorundadır. Bir bilseler örümcek olmayı, doğru oldukları yolda onun ağzına yem olmayı bile isterler. İnsanları sırf insan oldukları için sevenler ne kadar da azaldı ezelden. Ah ben, ah şu düşüncesiz kafam. Yaptık yine yapacağımızı. Bir çok insanın yaptığı gibi onu ezdiğimi düşünmezsem varlığımın amacı ne olurdu ? Bu yoldan sapmış olabilirdim. Yani düşünmemekten bahsediyorum. Umarım asla böyle bir şey olmaz. Eğer gerçekten bu günlüğü birileri bulursa şunu da eklemek istiyorum; Her gün yeni bir şeyler öğreniyorsanız, unutmayın ki asla yeteri kadar zeki bir insan değilsinizdir.''

- Örümcek öldürmekten, masum insanlara. Çok şey görüp yaşamış olmalı. O hayvanın ölmesinin ardından yaşadığı duygular, nereden nereye götürmüş. Peki bu adam niçin ölmüş ?
 Genç artık iyiden iyiye ısınmaya başlamıştı aslında. Günlüğün her sayfasını okumalıydı. Yaşlı olan, sorunun cevabını hafif bir tebessümle verdi:
- Bu adam fazla düşünmekten ölmüş. Sarhoşluğu da buradan gelir. Kimi insanın canı diken çeker, kimisinin canı ise toprak çeker çünkü bu insanlar şöyledir; Kendisine ne kadar vurulmuş olursa olsun, üstüne defalarca basılmış ve kendisinden faydalanılmış, arkasından konuşulmuş, hakkında yalan söylenmiş dahi olsa toprak gibidirler. Toprağa tükürürsün, sigara atıp basarsın ama o sana gül verir, ağaç verir lâkin sen dikeni ellemeye devam edersin.

Genç elindeki günlüğü kapatıp şöyle dedi;
- Hiçbir şey bilmiyorum.

----------------------------------------------------------

Vay be, hayatımda ilk defa ciddi ciddi kendi fantastik hikayem dışında bir şeyler yazdım. Üstelik kısa bir hikaye. Kısa yazmayı asla beceremem. Sıkıcı geleceğini düşünüyorum.  :D

Çevrimdışı diana

  • ***
  • 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Ynt: İki Adam
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2010, 20:28:38 »
Enteresan bir o kadarda güzel bir hikaye olmuş.

Tebrikler...:)

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: İki Adam
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2010, 14:22:49 »
İlginç bir hikaye. Devam etme potansiyeli de yüksek hem. İnsan ister istemez günlüğün sahibi hakkında daha çok şey öğrenmeyi dilerken buluyor kendini. Tıpkı hikayedeki genç gibi...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.