Kayıt Ol

Oyun

Slevin

Oyun
« : 18 Şubat 2011, 00:33:55 »
1. Untitled Project

Yalnızca çizgiler vardı ve eklenen tek dinamik ileri geri hareketti. Tek bir nesne üzerine kurulmuş bir dünyadan söz ediyoruz. Bu nesneyi yazmak kaç satır sürdü biliyor musun? İleride neye dönüşeceğine dair hiçbir fikrim yoktu. Yalnızca yazıyordum. Tek bir nokta. ileri ve geri hareket ediyor. Geçtiği yerleri ikiye bölüyor. Ve böldüğü yerler yanlara doğru açılıp yeni bir düzlem meydana getiriyor.

Bunun ne işime yarayacağına dair hiçbir fikrim yoktu. Ama devasa bir şeyler olacağı kesindi. Çünkü bu sonsuzluk demekti. Sonsuzluğu keşfetmiştim! Ve onu saklayacak bir veritabanım yoktu. Kontrol altına almalıydım. İçine sığabileceği bir hacim gerekliydi.

Dijital dünyanın analog dünyadan farkı hacimsiz olmasında yatıyor. Bu hacim eksikliği onun canlılığının kaybolmasına yol açıyor. Bir film şeridinin üzerine işlenen görüntü gibi. Gümüş parçacıklarının ışıkla yanması, az ve çok yanması, farklı katmanlardaki görüntüyü oluşturuyor ve ortaya film çıkıyor. Dijital görüntüyse yalnızca gördüğü, görebildiği renkleri kodlara dönüştürüyor. Monitörler bu kodları tekrar renge dönüştürüyor. Ve bam, aletin izin verdiği ölçüde renk olan bir görüntü. Tam teknolojik, cansız, ruhsuz.

2. Hacim

Dijital bir nesneye hacim katmaya çalışıyordum. Yıllar önce hologram teknolojisiyle bunu denemişlerdi. Ancak bir camın içindeki tekdüze bir görüntüden ötesine geçemediler. Ancak ben, sizi oyunun içine sokmaya çalışmayacaktım. Oyunu sizin içinize sokacaktım. Damarlarınıza enjekte edecektim ve iliklerinize işleyecektim. İçinizde büyüyecekti. Sonsuza kadar. Siz evrenle birleşene kadar. Bu asla kazanamayacağınız bir oyun. Kim ki oyundan söz eder yahut düşünür, o kaybeder. Kazanmanın bir yolu var mıdır bilmiyorum. Yalnızca diğer herkes kaybedene kadar oynamam gerektiğini biliyorum.

Sayıların sembolize ettiklerini somut nesneler üzerine yazmaya çalıştım. Renkler kimyasal filme, sesler camlara, hareketler sıvıya. En zoru, kontroller. Kontrolleri neye aktaracağımı bulamıyordum. Hacmi tamamlayamıyordum.

Regimen sisteminde bunun üzerine çalışmalar yapıldığını duymuştum. Tüm galaksiler arasında ünlenmiş bilim adamları yeni bir konsol cihazı üzerinde çalışıyorlardı. İnsanın kendi beynini kontrol etmesine yarayan bir cihaz. Eğer tüm kontrolleri beyinle entegre edebilirsem, onlara ulaşmak için de buna benzer bir aygıt kullanabilirdim. O zaman insanlık, tarihinin en muazzam deneyine hazırlıklı olmak zorunda kalırdı.

3. Jüpiter ve Ötesi

Evrenin doğal yakıt kaynağı Jüpiter. Bu deneyleri orada yapmaya karar vermiştim. Anlaştığım mühendislik şirketi, büyük bir salon kurmuştu. Temel olarak sinema salonu işlevlerine sahipti ancak genişlemeye karşı korumalı tasarlanmıştı. Beklediğim yayılmayı gerçekleştirirse, evren eskisi gibi olmayacaktı. Kimsenin de hayatta kalabileceğini sanmıyordum. Bu yüzden insan nüfusunun en az olduğu devasa gezegeni tercih etmiştim.

Uluslararası Mobil Cihazlar Kongresi benim yüzümden Jüpiter'de gerçekleşecekti. Teknoloji dünyasının gözü üzerimdeydi. Lambda sembolünü tişört baskısı yapmış, top sakallı bir adam, olabilecek her türlü tehlikeyi üzerinde barındırır. Ben de öyleydim. Bir çoğu bana izin verilmemesi taraftarıydı. Ancak başlamıştım bile. Parti başlamıştı ve başlayan bir şeyin sona ermesi mümkün değildi. Buna entropi derlerdi. Ortalığı bir kez dağıttığında ne kadar toplarsan topla eskisi gibi olması mümkün değildir. Teorik açıdan yalnızca daha fazla dağılaacaktır. O yüzden yapman gereken yalnızca dağınıklıktan ve kaostan bir düzen kurmaktır.

Ben kaosu yaratacak olanım. Ben beyninizi kontrol etmenizi sağlayacağım. İnsanlar kendi beyinlerini kontrol etmeye ve onu sonsuzluğa açmaya başladıklarında, sistem ve operatörler korku içine girecekler.

Olacak olanları listeliyorum:

1- Uluslararası terörist ilan edileceğim.
2- Bir devletle çalıştığımı söyleyecekler
3- Bulunduğumu ve pişman olduğumu söyleyecekler
4- Sokaklar daha da kalabalıklaşacak.
5- İçsavaşlar çıkacak.
6- Devletler feshedilecek.
7- Gezegenlerin bazılarında yaşam kuruyacak, iletişim kopacak.
8- Modern insan son günlerini yaşayacak.
9- Kurulan insan odaklı modern evren son bulacak.
10- İnsanoğlu şartlara uyum sağlayacak.

Ve bir ben daha gelene kadar. Siz torunlarım. Bu anlattıklarımı anlamayacaksınız.

Oyun hala aktif. Sonsuza kadar büyüyor.

4. Son

Yalnızca yenildiğinizi ilan edin.

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Oyun
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2011, 09:37:09 »
İlginç ve bir o kadar kendine çekici bir anlatımı var. Konu da oldukça bilimsel ve teknolojikti. Bu tarzı burada görmeyi özlemişim :) Eline sağlık.

Çevrimdışı Madam Vio

  • **
  • 376
  • Rom: 16
  • "Each thing I show you is a piece of my death."
    • Profili Görüntüle
Ynt: Oyun
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2011, 16:02:16 »
Gerçekten okurken büyük bir zevk aldım. Devlet düzeninin gezegenler arası düzeye yansıdığı hafiften ütopik bir kurgu ve kaosa çalışan bir zekaya sahip ana-kahraman oldukça ilgimi çekti. Sonu da ayrı bir güzeldi...

Ellerine sağlık...

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Oyun
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2011, 16:06:41 »
Zekice ve güzel mesajlara sahip bir bilim kurgu. Biraz hızlı geçilmiş gibi ama oldukça hoş. Özellikle The Game mesajı çok hoşuma gitti. Hazır kendisiyle ilgili bir şeyler okurken burada görmek ilginç oldu.

"I lost the game"

Ellerine sağlık.
try again fail again fail better

Slevin

Ynt: Oyun
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2011, 13:54:47 »
İnsanoğlunun etki alanı ne kadar büyürse, bürokrasinin etki alanı da o kadar büyüyecek. Bir kaos gelmeden farklı bir düzen kurulamaz. Eğer başka gezegenleri ve galaksilere sıçrayabilseydik, şüphesiz galaksiler arası Wikileaks krizi olurdu.

The Game çok sevdiğim bir zihinsel mesajdır hayatla ilgili. Bunu içinde yaşadığımız sayısal ortamla birleştirmek istedim. Fark ettiğiniz için teşekkür ediyorum :)

Çevrimdışı Marius

  • ****
  • 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
Ynt: Oyun
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2011, 21:06:10 »
'Konusu harika!' desem abartmış olmam sanırım. O kadar ilgi çekiciydiki sonuna geldiğimde üzülüp 'keşke daha uzun olsaydı' demekten kendimi alamadım. Bu ve bunun gibi yazılar pek bulunmuyor.

Ha bu arada;

"Damn it... I lost the game"
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Oyun
« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2011, 22:17:23 »
İlk harflere dikkat.
Spoiler: Göster


Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.