Kayıt Ol

Tarant Emlak

Çevrimdışı M.K.Immortal

  • **
  • 290
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Tarant Emlak
« : 01 Temmuz 2013, 19:33:24 »
   Not: Eskiden çok oynadığım, Arcanum adlı oyun hakkında geçen gün yazılar okumam ile kafamda şekillenen bir öykü oldu. Yorumlarınızı eksik etmemeniz dileğiyle, iyi okumalar.

   “Selamun Aleyküm usta.”

   “Ve Aleyküm Selam.”

   Ahşap masanın ardındaki adam selamı aldıktan sonra kollarını masaya koyup iyice öne doğru eğilmişti. Müşteri ise masanın önündeki sandalyeye kurumuştu. Uzun yoldan gelmiş olduğu gözlerindeki yorgunluktan okunuyordu.

   “Hoş geldiniz. Nasıl yardımcı olabilirim?”

   “Tarant’a yerleşmeyi düşünüyorum da kiralık ev arıyorum.”

   Tarant’ın en iyi evleri ve dükkanlarına sahip olduğu için satılık ve kiralık arayışında bulunan tüm müşteriler Tarant Emlak’ta kendisini bulurdu. Gerçi Tarant’taki tek emlak olmasının da bunda katkısı büyüktü.

   “Tabi efendim ne demek. Nerelisiniz? Neden buraya yerleşiyorsunuz sorabilir miyim?”

   Domdom’un amacı müşteri ile samimiyet kurarak onu asla kazıklamayacağını, ona bir arkadaş gibi davranacağını hissettirmekti.

   “Efenim ben büyü sanatı icra etmekle uğraşıyorum. Tulla’dan buraya geldim. Biliyorsunuz büyü okulunun tatili bitmek üzere ve ben de Mental büyüleriyle ilgili ders vermek için rektör tarafından çağırıldım.”

   “Öğretmensiniz yani.”

   Öğretmen maaşını gayet iyi bilen Domdom, yine de müşterisini olabildiğince yolmak niyetindeydi.

   “Nasıl bir ev arıyorsunuz? Kirası, özellikleri, oda sayısı?”

   “Büyücü olduğum için haliyle ahşap bir ev benim açımdan iyi olacaktır. Büyüklüğü önemli değil. Okula yakın olması da gayet iyi olur.”

   “Anlıyorum. Öyle bir zamanda geldiniz ki şimdi gerçekten zor. Dediğiniz gibi okul sezonu açılmaya yakın olduğu için öğrenciler akın ediyor. Boşalan eve hemen birisi yerleşiyor. Birkaç ay önce gelmiş olsaydınız birçok seçeneğimiz vardı ancak şimdi biraz az.”

   Domdom adlı emlakçının her müşterisine uydurduğu yalanlardan biriydi bu da. Elinde çok fazla ev olsa dahi bu yalana başvurmakta hiç tereddüt etmezdi. Çünkü elindeki uygun evlere her türlü kiracı bulması mümkündü. Asıl amacı kirası yüksek olan veya pek tercih edilmeyen evleri elden çıkarmaktı.

   “Mesela elimde bir yer var. Kirası aylık 2 gümüş. Üç oda bir salon. Ancak salon salomaj şeklinde odaların birisi. İçi biraz temizliğe ihtiyaç duyuyor, onun dışında gayet güzel. Merkezin tam ortasında iki yıllık bir yapı. Pazara, kliniğe, faytona duraklarına yakın. Kendine has hamamı var.”

   “Hmm. Kirası çok yüksek ama. Daha uygun böyle en fazla 50 bakır olacak şekilde yerler var mı elinizde?”

   “Hay hay bakayım hemen listeme.”

   Domdom elindeki listeyi biraz daha kurcaladıktan sonra diğer seçenekleri de müşterisine sunmaya başladı.

   “Aslında tam sizlik bir yer var ancak teknoloji muhitinde. Merkezi ısıtma dedikleri yeni bir ısınma türü ile kışın hiç soğuk olmuyor. Çelik kapı ve parmaklıklı pencereler de hırsızlığa karşı içinizin rahat etmesini sağlıyor. Üstelik sadece 35 bakır.”

   “Anlıyorum. Fiyatı gerçekten de iyiymiş. Ancak dediğim gibi büyü işiyle ilgileniyorum ve metal eşyalar bildiğiniz gibi bizi biraz sıkıntıya sokuyor. O yüzden ahşap ve büyücü muhitinde bir yer olsa hiç fena olmaz.”

   Müşterinin istediği gibi bir yer elinde mevcut olmasına rağmen onu görmezden gelmekte ısrar ediyordu. Büyü izolasyonu yapılmış, iki oda bir salon, okula yakın ve sadece 40 bakır kirası olan bir ev. Tek sorun çatısının ufak bir tamire ihtiyacı duymasıydı. Tamir gerektirdiği için fiyatı bu denli düşük olan bir evi, üç dört kişi birlikte kalmayı planlayan öğrencilere en az 80 bakırdan verebileceğini gayet iyi biliyordu. Böyle bir evi her halükarda elinden çıkaracağı için 50 bakır gibi bir fiyata (kalan 10 bakırı kendine saklamak koşuluyla) vermeye gönlü razı gelmiyordu. Onun yerine diğer seçeneğini müşterisine sunmaya karar verdi.

   “Tam 50 bakır kirası olan bir yer var elimde. Üstelik, aylık apartman vergisi de dahil kiraya. Ancak dediğim gibi apartman dairesi şeklinde. Üç katlı bir yapının ikinci katında. Apartman dairesi olduğunda her türlü komşularınız olması muhtemel oluyor tabi, işin sorunu bu. Şu anda alt katta bir savaşçı ve okçu çifti, üst katta ise bir büyücü oturuyor. Sobalı. Okula üç yüz metre mesafede. Son kiracısı tren istasyonunda çalışan bir teknisyen idi. Kirayı ödemekte birkaç ay zorluk yaşayınca evi tüm bakımını yaptı kira bedeli olarak. Yani içi yepyeni. İsterseniz hemen gidip görebiliriz.”

   Domdom’un bahsetmediği bir kusuru vardı ev ile ilgili. Ev hırsız mahallesindeydi ve hemen hemen her gün bir vukuat ile mahalle ayağa kalkıyordu. Evin dört aydır boş kalması nedeniyle de kirası 70 bakırdan 50 bakıra düşürülmüştü. Yine de kimse orayı tutma konusunda pek istekli değildi. Ancak Domdom, Tarant hakkında pek bilgisi olmayan bu adamın, evi tuttuktan sonra bu sorunlarla karşılaşarak öğrenmesinin daha doğru olacağını düşünüyordu.

   “Hmmm. İyimiş aslında. Ama yarın öbür gün üst kattaki büyücü evden çıkıp yerine bir silahşor veya makinist gelebilir anladığım kadarıyla. Yani benim açımdan yine sakıncalı gibi. Ya hiç mi yok elinizde uygun bir yer?”

   “Valla bunların dışında bir yer daha var size uygun ama kirası 1 gümüş. Ev sahibiyle konuşur kirayı 80 bakıra kadar düşürebilirim belki ama siz 50 bakır dediğiniz için söylemek istemedim. Üstelik çatısı ufak bir tamire ihtiyaç duyuyor. Bunun dışında gayet iyi, temiz, büyü izolasyonlu, okulun hemen dibinde bir ev.”

   “Kirası yüksekmiş yine de. Açık konuşayım, aylık 2 gümüş maaş alacağım. 80 bakır kiraya versem geriye 120 bakır kalıyor ki bir ay için 120 bakırla geçinmek takdir edersiniz ki çok zor.”

   “Anlıyorum. Siz bir hafta sonra tekrar gelin eğer aceleniz yoksa. Bu aralar dediğim gibi emlak piyasası biraz hareketli. Anahtarları teslim edilecek olan evler var bu hafta içinde. Siz tekrar gelin bir de onlara bakarız isterseniz.”

   Yeni ev olmamasına rağmen belki bir ev gelir diye müşteriyi oyalamak ve müşteri tekrar geldiğinde ise “yeni evler geldiği gibi tutuldu, acele etmeniz gerek” diyerek elindeki kötü evleri ona zorla vermeyi planladığı için onu bu sözler ile gönderiyordu. Kısacağı müşteriyi iyice umutsuz hale sokarak ev tutmasını sağlayacaktı. Yani her koşulda onun alacağı 2 gümüşün yarısına göz dikmişti.

   “Peki öyle yapalım en iyisi. İlginiz için teşekkür ederim, iyi günler, hayırlı işler.”

   “Teşekkürler.”

   Tarant Emlak'tan bir müşteri daha böylece boynu bükük şekilde ayrılmıştı. Hangi iş olursa olsun Arcanum diyarında amaç diğer insanlardan olabildiğince fazla para kazanmaktı. Diğerlerinin ne durumda oldukları veya neye ihtiyaç duydukları asla umursanmazdı. Tek ihtiyaç dükkan sahiplerinin kendi istedikleriydi. Yeterli para kazanmak asla onları tatmin etmezdi üstelik. Hep daha fazlası uğruna, bencil, açgözlü varlıklara dönüştüklerini ise asla fark etmezlerdi.

   Büyü ve teknolojinin bir arada bulunduğu ama asla birbirleriyle anlaşamadıkları bu diyardaki en büyük çatışma metal ve sihrin çatışması değildi. En büyük çatışma, insanların içindeki hayvan ve insan olmak için direnen ufak bir parça arasında gerçekleşiyordu.

Çevrimdışı Scyther

  • **
  • 160
  • Rom: 4
  • "Zira yürümeye değer bir yolum var!"
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarant Emlak
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2013, 20:22:28 »
Forumda çok göremiyorum seni, ama yazılarını mutlaka okuyorum.

Gerçekten kaleminden bir kudret pınarı fışkırıyor adeta, daha çok hikaye ve yorum istiyorum senden lütfen kırma. :)
Hayalince oku. Hayalinle yaz.

Çevrimdışı M.K.Immortal

  • **
  • 290
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarant Emlak
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2013, 21:43:07 »
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Scyther :) Evet forumda pek aktif değilim, sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali benimki. Fırsat buldukça okuyorum forumdaki öyküleri ama dediğin gibi biraz daha aktif olmak ve yorum yapmak gerekiyor sanırım, fazla içe kapandım bu sefer de :)

bu arada doğum günün kutlu olsun :) Tekrar yorumun için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Scyther

  • **
  • 160
  • Rom: 4
  • "Zira yürümeye değer bir yolum var!"
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarant Emlak
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2013, 09:28:30 »
Çok teşekkür ederim mutlu oldum. :)

Eğer yazılarında devam etmezsen seni taciz edebilirim haberin olsun. :)
Hayalince oku. Hayalinle yaz.

Çevrimdışı M.K.Immortal

  • **
  • 290
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarant Emlak
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2013, 14:51:48 »
Taciz edilmemek adına elimden geleni yapacağım o zaman :D