Kayıt Ol

Lady Gaga

Çevrimdışı SéDa ERéN

  • **
  • 83
  • Rom: 0
  • *WaiT Mé iN !NFéRNo~' Not Mé u'll waiT! ParasITé
    • Profili Görüntüle
Lady Gaga
« : 25 Ağustos 2010, 18:08:24 »
LADY GAGA(28 Mart 1986)
Gerçek adı Stefani Joanne Angelina Germanotta'dır.

      GENEL BİLGİLERİ
           ABD'li şarkıcı, söz yazarı ve müzisyendir. Sahnelere New York'taki Lower East Side'ın rock müzik sahnesinde yer alarak başlayan sanatçı, daha sonraları 2007'de Interscope'un bir alt şirketi olan Streamline Records ile anlaştı. Buradaki ilk döneminde bazı sanatçı arkadaşları için söz yazan Lady Gaga, bir süre sonra Akon'ın ilgisini çekti. Gaga'nın müzikal ve vokal yeteneğini beğenen Akon, onu yeni kurduğu Kon Live Distribution'a kattı.
           Sanatçının ilk albümü olan The Fame, 19 Ağustos 2008 tarihinde yayımlandı. Albüm, elde ettiği olumlu eleştirilerin yanında Kanada, Avusturya, Almanya, İrlanda ve Amerikan elektronik albüm listelerinin bir numarasına kadar yükseldi. Albümden yayımlanan ve her ikisi de RedOne ile beraber yazılıp bestelenen ilk iki tekli "Just Dance" ve "Poker Face", uluslararası bir başarı elde ederek başta Amerikan müzik listesi olmak üzere birçok ülkede bir numaraya yükseldi. Albüm daha sonraları altı kez Grammy Ödülü'ne aday gösterildi ve bu adaylıklardan "En İyi Elektronik/Dans Albümü" ve "En İyi Dans Kaydı" ödüllerini kazandı. New Kids on the Block ve Pussycat Dolls gruplarının konser turnelerinde açılış sanatçısı olarak konserler veren sanatçı, 2009'un başında The Fame Ball Tour adındaki kendi turnesini başlattı. 2009'un dördüncü çeyreğine gelindiğinde Gaga, ikinci stüdyo albümü The Fame Monster'ı yayımladı. İlk teklisi "Bad Romance" ile beraber uluslararası çapta başarılar elde eden albümün başarısı sayesinde Lady Gaga, The Monster Ball Tour adlı ikinci turnesini başlattı.
           Lady Gaga, David Bowie ve Freddie Mercury gibi glam rock müzisyenleri ile Madonna ve Michael Jackson gibi pop müzik sanatçılarından etkilendiğini belirtti. Bunun yanında modanın, sanatçının söz yazarlığı ve performansları üzerinde büyük bir etkisi olduğu bilinmektedir.[1]  Lady Gaga'nın Mayıs 2010'a kadar dünya çapında 15 milyondan fazla albüm satışı ve 40 milyondan fazla tekli satışı bulunmaktadır.[2] Haziran 2010'da yayımlanan Forbes dergisine göre dünyadaki en güçlü ve etkili 100 ünlü arasında gösterilen Gaga, ayrıca Twitter'da beş milyonu, Facebook'ta on beş milyonu aşan takipçi sayısıyla, yaşayan insanlar içinde bu sosyal ağlarda en çok izleyicisi olan kullanıcı oldu!! :-\
      GEÇMİŞİ
           Stefani Germanotta 28 Mart 1986'da Joseph ve Cynthia Germanotta adlı İtalyan asıllı Amerikan bir çiftin en büyük çocuğu olarak New York'ta dünyaya geldi.Dört yaşında piyano çalmaya başlayan sanatçı, ilk piyano baladını on üç yaşında yazarak, bunu on dört yaşında canlı gösterilerde çaldı.On bir yaşındayken, Manhattan'daki Juilliard School'a yazılan sanatçı, daha sonra bunun yerine Convent of the Sacred Heart adlı Katolik bir okula devam etti.Kendisini bu okuldayken "çalışkan, disiplinli ama biraz da güvenilmez" olarak tanımlayan sanatçı, bir demecinde "Çok kışkırtıcı veya çok tuhaf olduğum için alay konusu olurdum. Bu yüzden biraz yumuşamaya karar verdim. Bu bana uymadı ve kendimi bir kaçık gibi hissettim."On yedi yaşında New York Üniversitesi'nin Tisch School of the Arts  bölümüne girmeye hak kazanan sanatçı, burada müzik eğitimi alarak sanat, din, sosyal bilimler ve siyaset hakkında denemeler yazarak söz yazarlığı yeteneğini geliştirdi.Bir süre sonra Gaga, bu okuldan ayrılarak müzik kariyerine odaklanmayı tercih etti.
             2005 yılında Island Def Jam Music Group'un yönecisi ve genel müdürü olan L. A. Reid, sanatçıyı ofisindeki koridorda şarkı söylerken duyunca Lady Gaga'yı Def Jam Recordings adlı kayıt şirketine dahil etti. Ancak üç ay geçtikten sonra buradan ayrıldı.Yine de bu sıralarda sanatçının ilk şirketi aracılığıyla söz yazarı ve yapımcı RedOne ile tanışan Gaga, beraber çalışmaya başladılar.RedOne ile beraber Mötley Crüe'nun "Girls, Girls, Girls" ve AC/DC'nin "T.N.T." adlı eserlerinden esinlenerek "Boys Boys Boys" adlı şarkıyı kaydeden sanatçı,bir süre sonra ailesinden ayrı bir eve taşınarak Lower East Side'da Mackin Pulsifer ve SGBand gibi gruplarla beraber gösterilerde yer almaya başladı.Bir süre sonra uyuşturucu kullanmaya başlayan Gaga, burlesque gösterilerinde yer aldı.Sanatçı bu süreçten sonra babası tarafından anlaşılmadığını ve babasının birkaç ay boyunca kendisine küstüğünü belirmiştir.Gaga'nın ilk şarkılarında yardımcı olan müzik yapımcısı Rob Fusari, sanatçının sesini Freddie Mercury'ye benzettiğini belirtmeye başladı ve sanatçının sahne adındaki Gaga'nın bulunmasında etkin rol oynadı:
            "Her gün, Stef stüdyoya geldiğinde ona merhaba demek yerine Queen'in "Radio Ga Ga" şarkısını söylemeye başlardım. Bu onun giriş şarkısıydı. Lady Gaga adı aslında bir teknik hataydı. Telefondan ona mesajla 'Radio Ga Ga' yazısını kodladım ama cihaz 'radio' sözcüğünü 'lady' olarak düzeltti. Sonra o bana tekrar mesaj attı ve "İşte bu!" dedi. O günden sonra onun adı Lady Gaga'ydı ve sürekli "Bir daha beni Stefani diye çağırmayın." demeye başlamıştı bile." 
            ** Sanatçı bu olayın ardından 'Lady Gaga' olarak tanınmaya başladı.**
*2009 MTV Video Müzik Ödülleri'nde kendisi ve "Paparazzi" adlı şarkısı için dokuz tane adaylık elde eden Gaga,bunlardan üçünü elde etmeyi başardı.
                *Ekim 2009'da Billboard dergisinin verdiği "Yılın Yükselen Yıldızı" ödülünü elde eden sanatçı,10 Ekim 2009'da Human Rights Campaign'in düzenlediği ulusal akşam yemeğine katıldı.11 Aralık 2009'da "Speechless" adlı şarkısını Kraliçe II. Elizabeth için seslendirdi.
                *2009'daki 51. Grammy Ödülleri'nde ilk defa Grammy ödüllerine aday gösterilen Gaga, bu sene ödül kazanamasa da, ertesi yılki 52. Grammy Ödülleri'nde aday gösterildiği beş dalın ikisini kazanmayı başardı.Bunun yanında 2010 BRIT Ödülleri'nde aday gösterildiği üç dalda da ödül kazandı.
                *Lady Gaga, David Bowie ve Freddie Mercury gibi glam rock müzisyenlerinin yanı sıra Madonna ve Michael Jackson gibi pop müzik sanatçılarından etkilendiğini belirtmektedir.Daily Record  gazetesinden John Dingwall bu konuda şu yorumu yaptı: "Gaga'nın söylediğine göre kendisi Madonna ve son zamanlarındaki Michael Jackson'dan esinlendiğini belirtse de, onun her zaman bir numaralı idolü Freddie Mercury oldu".Queen grubunun şarkısı olan "Radio Ga Ga"nın da ayrıca sanatçının sahne adındaki baş esin kaynağı olduğu bilinmektedir.Sanatçı bu konuda şöyle bir yorum yaptı: "Freddie Mercury'yi ve 'Radio Ga Ga' gibi başarılı bir şarkıyı yapmış olan Queen'i hep takdir ederdim. İşte bu yüzden sahne adımı seviyorum... Freddie eşsizdi ve tüm pop müzik tarihindeki en önemli kişiliklerden biriydi".
                *Madonna, Rolling Stone dergisine verdiği bir demeçte Lady Gaga'da kendini gördüğünü belirtti.Daha sonraları Madonna ve kendisi arasında yapılan karşılaştırmalara yanıt olarak Gaga şu beyanatı verdi: "Küstah görünmek istemem, ama benim amacım pop müzikte yeni bir devrim yaratmak. Pop müzik alanında yapılan son devrim yirmi beş yıl önce Madonna tarafından yapıldı".
                *Janet Jackson da Gaga hakkında şu demeci verdi: "Gaga'yı çok seviyorum, evet, o ayrıca benim tatlım."
                *2008'in sonuna doğru, Lady Gaga ve Christina Aguilera arasındaki moda benzerliği gündeme geldi.  Aguilera daha sonra kendisinin "(Gaga'nın) farkında olmadığını" ve "onun bir erkek ya da bayan olduğunu bile bilmediğini" söyledi.Sonrasında, Lady Gaga karşılaştırmaları hoş gören bir yorumda bulundu.Gaga'nın bu demeci şu şekildedir: "O çok büyük bir yıldız ve ona yollamam gereken şey sadece çiçektir. Çünkü bu şeyler yaşanmadan önce Amerika'nın çoğu kısmı benim kim olduğumu bile bilmiyordu. Bu beni yolun haritasında bir yere koyar."
           *Lady Gaga'nın doğal olarak siyah saçlı olduğu bilinmektedir. Ancak sanatçı Amy Winehouse ile karşılaştırılmaya başlayınca saçını sarıya boyadı.

           ALBÜMLERİ
    * The Fame (2008)
    * The Fame Monster (2009)

NoBody BUt ME caN NOT PlaY WIth My BRAIn ANYMORE!..

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2010, 20:33:02 »
Kıyafetleriyle marjinal olduğunu mu düşünüyor bilmiyorum ama, benim kafamda poserdan öteye gidemiyor. Klipleri fazlasıyla itici, sesi de güzelse bile mahvediyor, bilemiyorum. Kendisinin son şarkısına Cen-Kerdem Beyler'in getirdiği yorum çok daha iyidir. Unutmayın; Hakan değil, Osman değil Alihan'dır o.

too much sugar 
tb

Çevrimdışı Victoria

  • **
  • 316
  • Rom: 3
  • Peynir!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2010, 13:10:51 »
Tarzı çok çılgın. Ama yinede şarkılarını severek dinliyorum.  
Spoiler: Göster

''I do not suffer from insanity, I enjoy every minute of it."
- Edgar Allan Poe

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #3 : 26 Ağustos 2010, 13:25:18 »
Kıyafetleriyle marjinal olduğunu mu düşünüyor bilmiyorum ama, benim kafamda poserdan öteye gidemiyor. Klipleri fazlasıyla itici, sesi de güzelse bile mahvediyor, bilemiyorum. Kendisinin son şarkısına Cen-Kerdem Beyler'in getirdiği yorum çok daha iyidir. Unutmayın; Hakan değil, Osman değil Alihan'dır o.

Sevmedim sevemiyorum kendisini de müziğini de... Hoş, son zamanlarda çıkan şarkıcıların da çoğunu sevmiyorum ben. Sadece abuk sabuk giyinip, açık saçık giyinmekle, kliplerde arsız bir şekilde sevişmekle şarkıcı olunmuyor.

Cenk-Erdem'in yorumu süpermiş bu arada :) Daha önce nasıl duymamışım ben bunu yahu? Alihan'dır o :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı SéDa ERéN

  • **
  • 83
  • Rom: 0
  • *WaiT Mé iN !NFéRNo~' Not Mé u'll waiT! ParasITé
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2010, 14:01:15 »
Sevmedim sevemiyorum kendisini de müziğini de... Hoş, son zamanlarda çıkan şarkıcıların da çoğunu sevmiyorum ben. Sadece abuk sabuk giyinip, açık saçık giyinmekle, kliplerde arsız bir şekilde sevişmekle şarkıcı olunmuyor.
haklısın.. ben Lady Gaga nın kendisini pek sevmiyorum bana korkutucu geliyo :S ama birkaç şarkısı var güzel olan onları dinliyorum.Bu konuyu da üye arkadaşları bilgilendirmek için ve Lady Gaga hakkındaki düşüncelerinizi merak ettiğim için açtım

NoBody BUt ME caN NOT PlaY WIth My BRAIn ANYMORE!..

Çevrimdışı Özgür Ruh

  • *
  • 12
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2012, 18:07:11 »
  Candır.

  Lady Gaga sürekli Madonna'nın çakması, hermafrodit, travesti vs. gibi çirkin yorumlara maruz kalsa da son on yılın en iyi şarkıcılarından bence. Giyimi abuk subuk olmaktan çok marjinal, bu da özellikle planlanmış bir şey diye düşünüyorum. Bu yolla sadece GaGa değil, Little Monsterlar'ı da marjinal oluyor bir nevi. Lady Gaga bir tarz satıyor her şeyden önce.
  Şarkıları cidden çok iyi, klipleri de kısa film tadında. Madonna'nın ilk yıllarının aksine o ilk single'ından itibaren sözlerini kendisi yazıyor, müziklerini kendisi besteliyor. Pokerface, Love Game, Just Dance, Bad Romance, Paparazzi...   
  CNBC-e'nin Monsterball turnesini yayınladığı programda cidden hayran kaldım. Kadın atlıyor, zıplıyor, şarkı söylüyor, piyano çalıyor, dans ediyor... Ama tüm bunlara rağmen nefes nefese bile kalmıyor.
  Özellikle LGBT kişilere olan desteği, bir nevi himayesine alması, hakları için savaşması da ayrı bir güzel. Gaylerle ilgili bir konuşma yaparken "OBAMA DO YOU LISTENING?????" diye bağıracak kadar da cesur. Bizim ülkemizde kimsenin 'Tayyip dinliyon mu?" demesi söz konusu bile değil. Ki bunun Amerika'da değişeceğini sanmıyorum. Ne bir Madonna olsun, ne Justin Timberlake, ne de başka bir sanatçı...
  Biz Lady Gaga seviyoruz, çünkü farklılığın güzelliğini biliyoruz.



Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2012, 18:31:12 »
Gaylerle ilgili bir konuşma yaparken "OBAMA DO YOU LISTENING?????" diye bağıracak kadar da cesur. Bizim ülkemizde kimsenin 'Tayyip dinliyon mu?" demesi söz konusu bile değil.

Şu konuda kısa bir düzeltme yapayım, yurtdışında herhangi kişinin ünlü ünsüz birisine giydirmesi, Türkiye'deki kadar sorun değil. Lady Gaga "OBAMA DO YOU LISTENING?????" diye bağırıyor diye cesur diyorsak, Conan programlarında neler neler söylüyor hani.

#rekt

Çevrimdışı Özgür Ruh

  • *
  • 12
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2012, 18:37:16 »
Conan ayrı bir dava bence, Tanrı'yı bile skeçlerine konuk ettiğine göre ;D Şaka bir yana, yurt dışında gerçekten o kadar laçka bir ortam var mı bilmiyorum. Ama daha önce hiç bu tarz bir şeye denk gelmediğimi söylemem gerek. (İnce dokunmalar, hatta espriler vs tabii gördüm ama konuşmanın ortasında kükremek? o.O)

Çevrimdışı Demigod

  • **
  • 253
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2012, 19:05:47 »
Çok şarkısını dinledim diyemem dolayısıyle sanatçı olarak ne derece kalitelidir bilemem ama gerek konserlerindeki hareketleri gerek saçma sapan kıyafetleri nedeniyle çok itici bulduğum kişidir.
“Bu basit ama anlatması pek de kolay olmayan bir hikaye. Tıpkı bir masal gibi. Masallarda ne kadar hüzün varsa o kadar hüzünlü ve en az masallardaki kadar çoşkulu bir hikaye.”
-La vita è bella

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2012, 19:13:41 »
En basiti, geçen seneki Altın Küre ödüllerinde Ricky Gervais'in yaptığı sunum:

http://video.ntvmsnbc.com/ricky-gervaisden-rahatsiz-edici-sakalar.html

Lady Gaga'nın yüksek bütçeli kliplerini izlemek lazım. Gerisiyse ilgimin ilgisini bile çekemeyecek kadar uzak bana.
try again fail again fail better

Çevrimdışı Cellox

  • **
  • 142
  • Rom: -8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2012, 21:20:30 »
Yazın güzel, kendi görüşün ile iyi tanıtmışsın.

Ben bu kadını bir türlü sevemedim. Aslında şarkılarını beğendirmek için fiziğini kullanan kişileri genel olarak sevmiyorum. Zaten artık insanlar giyinmiyor, kıyafetler sürekli göstermeye yönelik. İtici göründüklerinin (en azından bana göre) farkında değiller sanırım. Deri kıyafetler, çiğ etten kıyafet, yok zencilerle sahneye çıkmak falan bunlar boş. Şu sıralar favorim Adele, eğilmeden dikkat çekenlerden.

Çevrimdışı Özgür Ruh

  • *
  • 12
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lady Gaga
« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2012, 16:01:27 »
En basiti, geçen seneki Altın Küre ödüllerinde Ricky Gervais'in yaptığı sunum:

http://video.ntvmsnbc.com/ricky-gervaisden-rahatsiz-edici-sakalar.html

Lady Gaga'nın yüksek bütçeli kliplerini izlemek lazım. Gerisiyse ilgimin ilgisini bile çekemeyecek kadar uzak bana.

'Laçka ortam'dan kastım sanatçılar arasında olan değil, bir siyasetçiye, yöneticiye yapılan hareketlerdi.
Not: Ricky Gervais cidden çok iyi bir komedyen, videoyu keyifle izledim. :)