Kayıt Ol

Law and Order: Special Victims Unit

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Law and Order: Special Victims Unit
« : 15 Eylül 2010, 12:37:15 »
Law and Order televizyon tarihinin köklü polisiye dizilerinden biridir. Ancak benim tanıtacağım Law and Order'ın 3 türünden (benim sayabildiğim 3tü) Özel Kurbanlar Birimi (SVU: Special Victims Unit) olanı.

Şimdi bu diziyi tavsiye edeceğimi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü psikolojinize ciddi hasarlar verebilir. Neden mi? Konusuyla başlayalım o zaman.

Law and Order:SVU'daki adı geçen "özel kurbanlar" cinsel istismara maruz kalmış kadınlar, çocuklar ve hatta bazen erkeklerdir. Bu dizide tecavüzcülerden tutun, çocuk pornografi ticareti yapanlara, kendi kızlarına yıllarca tecavüz etmiş babalardan, psikopat katillere kadar geniş bir yelpazede korkunç ve insanı inanılmaz rahatsız eden suçlularla yüz yüzesiniz.

Kablolu tv'nin FX kanalında 1.sezonu yayınlanmakta şu aralar. Aslında 5.sezona kadar bu kanalda yayınlanmıştı ve şimdi başa döndüler. Dizinin tekrarları yayınlanıyor kısaca. Her ne kadar 11 sezon olsa da FX kanalında 5.sezona kadar yayınlanmıştır.

Ahlak masası olarak da adlandırılan Özel Kurbanlar Birimi'nde en çok öne çıkan dedektifler, Dedektif Eliot Stabler ve Dedektif Olivia Benson, hayal etmekten kaçınacağınız pek çok cinsel suç işlemiş insanın peşinde soluk soluğa takiplerde bulunuyor.

İşin en ilginç ve rahatsız edici yanı da, her bölümün sonunda "Olay ve kişiler tamamen kurgusaldır" denmesi. Hadi canım? diyor insan içinden. Halbuki orada geçen her olayın gerçek dünaydaki karşılıklarını son zamanlarda artmış bir biçimde gazete ve televizyonlarda izlemiyor muyuz?

İronik bir biçimde, bu kadar rahatsız edici duruma rağmen izlenmesi halinde hızla bağımlılık yaparak sizi diğer bölümleri izlemeye zorluyor.

Tekrarlıyorum izleyin diye değil izlemeyin diye açtım bu konuyu :D. Çünkü sonra siz de benim gibi bağımlı olup, her bölümde hangi sapık yakalanacak onu merak edeceksiniz.

2 bölüm izliyorsam( 2gün içinde) bir gün ara verdirten bir dizi oldu hayatımda. Özellikle kurbanların maruz kaldıkları korkunç olayları anlatması(hele de çocukların) dayanılacak gibi değil.

İşte böyle korkunç bir dizi Law and Order: SVU.
Her bölüm sonunda böyle insanların gerçekten varolmasına lanet edip, arkalarından birçok beddua sayarken bulabilirsiniz kendinizi.

Siz siz olun uzak durun :).