Kayıt Ol

Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #15 : 18 Ağustos 2016, 20:59:59 »
Çok okuyabilen biri değilim :(. Bu da listeyi kolayca doldurmama vesile oluyor :).

Değer sırası gözetmeksizin liste şöyle:

Yıldız Gemisi Askerleri:

Senelerce bekledim. Beklediğime de değdi. Film uyarlaması, "kitabı daha iyi..." lafını etmeye değmeyecek kadar kitapla alakasız. Askerlik ve savaş olgusunu, içeriden, genç bir adamın zihninden keşfedin.

Canavarın Çağrısı:

Hikayelerin unutulmuş doğalarını ortaya sererken; gerçekliğin ortak sahnesinde, kendi oyununu oynayan insanları daha net görüyoruz.

Sürgün Gezegeni:

Bilimkurguda kullana kullana suyu sıkılmış basit temalarını alın. Onlara, basitliklerine tezat, üstüne düşünmeye değer fikirler yükleyin. O zaman, yabancı gezegenin yaklaşan uzun kışıyla başlayan olaylar zinciri sıradan bir serüven olmayacak.

Pusova:

Galip Dursun'dan azı gelseydi hayal kırıklığına uğrardım. Olamazdı! Olmadı da. Öykü derlemesi olarak, kitaba adını veren Pusova dahil, Gavur ve Piç, Sıfır Numara Filmler ve Gezinti'yi özellikle sevdim.

Tek Kişilik Firar:

İnsanoğlunun potansiyeli ile başarabilecekleri akla hayale sığmaz. Lakin baş konulan yollarda, evrenin bilinmezliğinde toslanan duvarlar var. Ve çarpmanın şiddetiyle, insan doğasından gelen ihtiyaçlar kabarıyor. Onların insan hayatında ne derece etkin olduklarını, içerdiği öykülerde şahit oluyoruz.

Almuric:

Twitter'da paylaştığımın biraz değiştirilmiş haliyle: Conan'ın yazarından, Medeni'nin kibrine ve vahşiliğine lanet, İlkel'in erdemine övgü mahiyetinde bir macera.

Arcturus’a Yolculuk

Dev isimlerin neden bu kitabı sevip bağırlarına bastıklarını anlam verebiliyorum. David Lindsay'ın insanoğlunun tüm varoluşunu tek bir yolculuk hikayesinde birleştirme başarısı tahlil ederken çok şey kazandırıyor. Arcturus’a Yolculuk, herhangi bir kurmacayı değerlendirirken gizli kılavuzum olacak gibi.

Cam Kule:

İnançlarınızın merkezini ve sınırını oluşturan fikirler, bizleri ileriye de taşır felakete de sürükler. Silverberg'den, inancın doğasına ve uygulanışına göre neler yaşadığımız ve yaşayabileceğimizin hikayesi.

2312:

İnsanoğlunun dünya dışında, en ölümcül ortamlarda bile yaşabileceğinden bahsedip Dünya sevgisi aşılıyor.

Pazartesi Cumartesiden Başlar

Bilimin özünü ve serüvenini, peri masalı kıvamındaki eğlenceli şekliyle özetleyip aklımıza yerleştirdiği için.

İlk 10 Listesinde Olmayıp Gönlümde Olanlar:

İçeriden Ölmek:
Kıyamete Bir Milyar Yıl
Prenses Gelin
Rocannon'un Dünyası
Karanlığın Sol Eli
Mülksüzler
Dünyaya Orman Denir
Yaşlı Adamın Savaşı

Çevrimdışı kahlan amnell

  • ***
  • 786
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #16 : 19 Ağustos 2016, 10:28:07 »
Almuric:
Twitter'da paylaştığımın biraz değiştirilmiş haliyle: Conan'ın yazarından, Medeni'nin kibrine ve vahşiliğine lanet, İlkel'in erdemine övgü mahiyetinde bir macera.
Almuric'in tek tük de olsa hâlâ okunmasına çok memnun oldum :)

Benim listem ise şöyle:

Esrarname 1-2 (Ayfer Kafkas)

İlk kitabı tekrar, ikinci kitabı ilk kez okudum. Doğu kültürünü sevenlerin bir solukta bitireceğini düşünüyorum. Nefis ile mücadeleyi çok güzel anlatmış, hak ettiği değeri bulamamış Türkçe eserlerden bir diğeri.

Elric Ruh Hırsızı (Michael Moorcock)

Tam bir "karanlık fantazya". Hazal'ın incelemesinin üstüne başka şey söylemek mümkün olmasa da, bu anti-kahramanı herkes tanımalı diyorum.

Pusova (Galip Dursun)

Nihayet solo kitabını okuyabildik :) Yerli korku/fantazya/gizem edebiyatının önemli bir diğer ismi de Galip Dursun, ama yayınevi ne ölçüde destek verecek, endişeyle bekliyorum. Pusova ve Kuş Çobanı öykülerini beğendim ben en çok.

Gelmeyen Pazartesi (Barış Efendioğlu)

İlk kitabı Neden Evlenmedim ile beraber okunmalı. Bütün anektodlar kendi yaşadıkları mıdır bilemiyorum ama, hangi harfle anıldığının ucunu kaçırdığım bir neslin tüm acıları, ev, iş, aşk hayatından anılar hem güldürüyor hem hüzünlendiriyor. Kitap okumaya bir mola vermek istediğiniz dönemlerde okuyabileceğiniz iki kitap (ne demek istediğimi okuyunca anlayacaksınız).

Bugün Bize Kim Geldi (Sezgin Kaymaz)

Hem öykücü hem romancı olunamayacağı düşüncemin tek istisnası, Türkçesine kurban olduğum Sezgin Kaymaz... Samimiyetine, özel hayatını kelimelere döküşüne, hayvan sevgisine kurban olduğum Sezgin Kaymaz... 14 kitaptan biri bile mi mükemmelin altına düşmez, nasıl bir kalemdir bu dediğim Sezgin Kaymaz...

Üzüm ve Diğer Şeyler

Evlerini bir hayvanla paylaşan herkesin aklından geçmiştir, "bu konuşuyor benimle" diye. Benim kedim kardeşimi bana, beni kardeşime şikayet ederdi mesela :) Yeşar da Üzüm ile Ryuk'un konuşmalarını kelimelere dökmüş, fotoğraflarıyla bize sunmuş. Bu üçlü tam bir fenomen ve iyi ki varlar.

Yitik Öyküler Kitabı (M. İhsan Tatari)

Sevgili MİT'in kitaplarını dönüp dolaşıp okurum. Özellikle genç yetişkin tarzında olsa da, her okuyuşta aynı lezzeti veren nadir yazarlardan. Özledik ama...

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #17 : 19 Ağustos 2016, 11:33:20 »
Yitik Öyküler Kitabı (M. İhsan Tatari)

Sevgili MİT'in kitaplarını dönüp dolaşıp okurum. Özellikle genç yetişkin tarzında olsa da, her okuyuşta aynı lezzeti veren nadir yazarlardan. Özledik ama...

Sonuncu hiç iyi olmadı, beni kalbimden iki kere vurdun :P Birincisi okuyan birilerinin olduğunu bilmenin verdiği mutluluk, ikincisi yazmaktan uzaklaşmanın verdiği hüzün... Teşekkürler ^^
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #18 : 22 Ağustos 2016, 12:50:45 »
Merhaba:
Böyle bir köşe açılınca farkettim ki bu yıl okuma konusunda bir hayli bereketli geçmiş. İyi kitap okumuşum. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

1) Amerikan Tanrıları: Ben de -belki beklentilerimi yüksek tuttuğum için olsa gerek hayal kırıklığı yarattı. Bu okuduğum ilk ve tek Neil Gaiman kitabıydı. Tartışma için bir ödev gibi okuduğumu da söyleyebilirim. Sevdim mi? zannetmiyorum. Güzel bir kitap sadece…

Con İggulden’in Cengiz han serisini okudum sırasıyla. Tercüme hataları olduğunu forumda birkaç yerde yazmıştım. Biliyorsunuz Conn İggulden Macar asıllı bir yazar. Londra’da doğmuş. Aslında bizim tarihimizin vaz geçilmez komşularından olan ve dünyayı etkilediği gibi bizleri etkileyen büyük fatih -bir rivayete göre bir insanın ömrüne sığan en büyük imparatorluğu kuran kişi. Gözü kara biri ve insanlığın en büyük kıyıcısı aynı zamanda. Bu aynı zamanda bizim bakmadığımız bir yön, bakir bir alan. İggulden’in bu beş kitabı tarih kitabı veya biyografi olmaktan çok roman havasında.

2) Ovaların Kurdu: Fatih serisinin ilk kitabı. Cengiz hanın daha Cengiz olmadığı Timuçin olduğu günlerinden başlar anlatmaya. Babasını ve Obasını anlatır. Katlandığı zorlukları ve sıfırdan kovulmuş bir aileden nasıl bir lider çıkabileceğinden söz eder. Birbirlerini yemekten öteye gidemeyen kabilelerden güçlü bir imparatorluk nasıl kurulabileceğini anlatır

3) Okçuların Efendisi: Lider çevresinde olanları bir araya getirmeye başlamıştır. Moğolistan gibi Orta Asya’nın merkezindeki topraklardan Doğudaki zengin Çin’e ve batıdaki iran’a olan seferlerinden söz eder. Burada anılması gereken bir kişi daha var. Romanlarda yan karakter gibi dursa da tarihin yetiştirdiği en büyük askeri dehalardan biri sayılan Subutay’dır. Birlikleriyle Avrupa’nın içlerine kadar girdi.

4) Tepenin kemikleri:  Kendi adını alan imparatorluğun genişlemesinden söz eder. Harzemşah’ların gücünden ve gururundan söz eder. Özelikle de Celalettin Harzemşah’ın babası Sultan Alaattin’İn savaşması mağlubiyetten sonra ve oğullarıyla birlikte kaçmaya çalışması. Son olarak batıdan tekrar doğuya dönmek istediğinde ölümünü-bir söylentiye göre ikinci eşi tarafından öldürülmesini- anlatır son bölümde.

5) Gümüş imparatorluk: Serinin dördüncü kitabı. Cengiz Handan sonra kurmaya çalıştığı devletinin ne durumda olduğundan taht kavgalarından söz eder. Geniş bir imparatorluk olmanın bir devlete dönüşme çabalarından söz eder. Babasının fetihlerini sürdürmek isteyen Ögaday ve Cengiz’in yasal varisi durumundaki Çağatay rekabetinden söz etmeliyiz Ve bu arada büyüme eski hızını kaybetse de devam etmektedir.

6) Fatih: Serinin son kitabı. Artık torunlar çağı başlamıştır. İmparatorluk bir merkezi imparatorluk bir de paylaşılan veya alt bölümler diyebileceğimiz bölümlere ayrılmıştır. En küçük oğul olan Tuluy’un üç oğlu da iktidardadır ve ikisi kendi hanedanlığını devletlerini kurmuştur. Başından beri kendisine haksızlık edilen Cuci’nin oğlu da Altınordu devletini kurmuştur.
Konu ilgimi çektiği için son John Man’ın iki kitabını aldım devam olarak. Biri;

7) Kubilay Han. Cengiz Hanın diğer oğulları ve torunları çoğunlukla Cengiz Hanın yolundan gitmiştir. Büyük bir öfke ile yakıp yıkmışlardır. Kendi adını verebileceği bir devlet kurma düşüncesi Kubilay’da oluşmuştur. Koca bir imparatorlukta olan ve olabilecek sorunlar üzerine kafa yormuştur. Cesaret ve Akıl at başı gitmektedir Kubilay’da.

8) Diğeri yine John Man’ın kitabı Attila. Biraz daha eski dönemi anlatıyor bu kitap. Kavimler göçü esnasında ortaya çıkan bir liderden söz ediyor. Bu iki kitap romandan çok  belgesel tarzında yazılmış faydalı bir kaynak.

9) Kim Bulduysa Onundur: Tam bir King kitabı. Polisiye havası olsa da ustanın kim ve ustalığın ne olduğunu görebiliyorsunuz. Çabucak okudum sürükleyici bir kitap. Bence usta değişik bir tarz olarak polisiyeyi denemiş ve başarılı da olmuştur.

10) Marslı: Bilimkurgu kitabı nasıl olur diye merak ediyorsanız alıp okumanızı tavsiye ediyorum. Gerçi okumayı sevmeyen bizim gibi toplumlarda filminin bu kadar çabuk çevrilmesi kötü olmuş. İnsanlar filmi izlediklerinde romanı okumuş sayıyorlar kendilerini ve koca kitap kenarı itilmiş oluyor, yazık...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı -Kötü karakteR-

  • **
  • 157
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #19 : 22 Ağustos 2016, 20:05:25 »
Bu yılı okuma bakımından pek verimli geçiremedim - her ne kadar yılın bitmesine birkaç ay daha olsa da değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Aklımda kalanları yazayım şimdi daha sonra güncellerim.

Krizalitler - John Wyndham
Ara vermeden okuyup bitirebildiğim az kitaplardan biri oldu. O muhteşem konusu ve hiç sıkıcı olmayan yazım tarzıyla ara versem kendime şaşardım zaten! O kadar da depresyona girmedim daha. Neyse. Okurken David'in dış görünüşünü kafamda pek canlandıramamam ve sonunda olayların biraz havada kalması dışında tadı damağımda kalan bir kitaptı.

Sahilde Kafka - Haruki Murakami
Bu kitabı ara vere vere okumak zorunda kaldım ama ona rağmen hala aklımda kalan bir kitap. Kütüphaneden almış olmasam bazı cümlelerin altını çizer bir kenara not alırdım. Bu kitabı bitirdikten sonra aklıma ilk gelen mutlaka bir HM kitabı almak gerektiği oldu. Bence her edebiyat severin kitaplığında bulunması gereken bir yazar Haruki Murakami.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #20 : 12 Ekim 2016, 14:59:47 »
Fuardan sonra buraların şenleneceğini umuyorum. Dilerim fuar bereketi 2016 bitmeden, 2016'ya damga vuran kitaplarla dolar :)

Yoksa siz hala bu kapsamda bir liste yapmadınız mı? Bekliyoruz!

Çevrimdışı

  • ***
  • 581
  • Rom: 47
  • Hayvan Yemeyelim!
    • Profili Görüntüle
    • http://bulentozgun.blogspot.com/
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #21 : 25 Kasım 2016, 01:05:59 »
Kağıttan Kentler - John Green

Evvelce okuduğum ("Aynı Yıldızın Altında" ve "Alaska'nın Peşinde") John Green kitapları gibi akıcı, eğlenceli, hüzünlü ve şaşırtıcı.

Sıradan bir genç ve onu etkileyen sıra dışı diğer bir genç. Bu iki ana roman kişisini destekleyen birbirinden farklı yan karakterler. Eğlenceli diyaloglar. Yüzeyin altına erişebilen fikirler. Fikirlerle desteklenen ritüeller. Bunlar okuduğum her John Green kitabında tekrar ediyor ve okuması çok keyifli.

Fırtına Büyücüsü (Dresden Dosyaları #1) - Jim Butcher

Fantastikle dedektif romanlarını birleştiren yapısıyla türler arası hoş bir yerde duran iyi bir kitap. Çok eğlendim. Nefes nefese okudum.

Sahaf Mendel / Bir Kadının Yirmi Dört Saati - Stefan Zweig

Müthiş bir dil. Bir hissi açıklamanın kusursuz yollarını biliyor Zweig. Hayranlık uyandırıcı. Hele çevirisi: Hamdi Varoğlu sanat icra etmiş.

Stoner - John Williams

Çok güzeldi. Heyecanla, hayranlıkla okudum. Sade diyebileceğimiz bir yaşamın içinde sürüklendim, duygulandım, kızdım hatta öfkelendim, sevdim. Yüz sayfa devirmeden karşılaştığım tüm roman kişileriyle bir duygudaşlık hissettim.

Okumadığınız İçin Teşekkürler - Dubravka Ugrešić

Harika. Çok yerinde bir ironiyle mühim meseleleri anlatıyor Ugresiç. Tekrar tekrar okunması gereken, güncelliğini kaybetmeyen güzel denemelerle dolu kitap. Büyük bir zevkle okudum.

Güvercin - Patrick Süskind

Bu kitap bana ne anlattığının değil nasıl anlattığının önemli olduğunu gösterdi. Büyük bir yazar Süskind, onun elinde her şey bir şahesere dönüşüyor. Çeviriye ise söyleyecek söz bulamıyorum: Tevfik Turan büyük bir usta.

Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı - George Saunders

İncecik ama sarsıcı bir kitap. Koca bir metafor balyozuyla kafanıza ironi çivileri çakıyor. Mutlaka okunmalı.

Sinek Isırıklarının Müellifi - Barış Bıçakçı

Bu yıl iki Barış Bıçakçı romanı okudum aslında. Seyrek Yağmur ne kadar hayal kırıklığıysa Sinek Isırıklarının Müellifi o kadar harikaydı. Her okumada zenginleşen sade ve vurucu bir dil.


Çevrimdışı yaprak.onur

  • **
  • 150
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
    • Blog
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #22 : 25 Kasım 2016, 13:02:45 »
Çok zor oldu ama sanırım listemi hazırlayabildim.  :ne :blink

1. Çocukluğun Sonu - Arthur C. Clarke
Her şeyiyle çok çok başarılıydı! Kafamdaki ütopya ve distopya kavramlarını yerle bir ederek beni üzerinde uzun uzun düşünmeye sevk etti.

2. Sonsuzluğun Sonu - Isaac Asimov
Çocukluğun Sonu'nunda kısa süre sonra okumuştum, yani ütopya ve distopya kavramları üzerinde düşünmeye devam ettiğim bir dönemde. Bu kitap da o düşüncelerin üzerine tuz biber ekti.

3. Yolun Sonundaki Okyanus - Neil Gaiman
Kitapların içine girmeyi çok sevsemde sanırım yaşın etkisiyle uzun zamandır zihnimin küçük de olsa bir kısmı gözlemci olarak kalmayı ve kitaba eleştirel gözle yaklaşmayı tercih ediyor. Neil Gaiman bu kitapta büyülü kalemiyle beni hikayenin o kadar içine çekti ki bu gözlemci dahi çenesini kapatıp yolculuğa katıldı.

4. Merhamet - Ann Leckie
<Burada çevirmen kötü kadın kahkahaları atıyordu. :D>

5. Krizalitler - John Wyndham
Kitabın 1955'te yazıldığını tahmin etmek çok güçtü; günümüz gençlik distopyalarının iyi yazılmış ve düşünülmüş bir versiyonu gibi duruyordu. Hem düşündürmesi hem de macerası yoğun bir kitaptı.

6. Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
O kötü çevireye rağmen hem Bradbury'e hem de kitaba aşık oldum.

7. Yerdeniz Büyücüsü - Ursula Le Guin
Ben niye bunu okumak için buna yıl beklemişim ki dedirtti. Ursula Le Guin'le çok hoş bir tanışma oldu.

8. Yıkıma Giden Adam - Alfred Bester
Mükemmel bir şekilde ince ince işlenmiş, beyin yakıcı bir kitaptı.

9. Solucanlı Ay - Sally Gardner
İyi yazılmış bir sistem eleştirisi, bir alternatif tarih kurgusu, bir dostluk hikayesiydi. Bir çocuk kitabı olmasına rağmen bir çok yetişkine dahi ağır gelecek bir kitaptı.

10. Leviathan Uyanıyor - James S. A. Corey
Keyifli ve güzel düşünülmüş bir uzay operasıydı.

Liste de olmasa da adının anılmasını hak ettiğini düşündüklerim:
- M4Y4 - Ş. Yüksel Yılmaz
- İçeriden Ölmek - Robert Silverberg
- Deliliğin Dağların - H. P. Lovecraft
- Mars Yıllıkları - Ray Bradbury
- Ender'ın Gölgesi - Orson Scott Card
- Bu Şarkı Hayatını Kurtaracak - Leila Sales

"Bir harekete dönüşmediği, fiziksel olarak bir varlık elde etmediği sürece düşünceler gelip geçicidir ve ortaya çıktıkları anda eriyip yok olurlar. Seni bir seçim yapmak zorunda bırakmadıkları, ne kadar önemsiz olursa olsun bir eylem ya da harekete neden olmadıkları sürece anlamsızlardır. Harekete geçiren düşünceler tehlikeli olabilir. Geçirmeyenlerin hiçbir anlamı yoktur."
- Adalet, Ann Leckie

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #23 : 25 Kasım 2016, 21:52:33 »

- Ender'ın Gölgesi - Orson Scott Card


Türkçeye mi çıktı diye heyecanlandım, çıksa da okusak.
"Rebellions are built on hope"

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #24 : 26 Kasım 2016, 08:13:52 »

- Ender'ın Gölgesi - Orson Scott Card


Türkçeye mi çıktı diye heyecanlandım, çıksa da okusak.

Çevrildi :) İhsan Tatari çevirdi hatta. Yayın sırasını bekliyor olması lazım.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #25 : 26 Kasım 2016, 08:35:35 »
4. Merhamet - Ann Leckie
<Burada çevirmen kötü kadın kahkahaları atıyordu. :D>

Kahkaha attım :D (Ama kötü kadın gibi değil :P )


- Ender'ın Gölgesi - Orson Scott Card


Türkçeye mi çıktı diye heyecanlandım, çıksa da okusak.

Çevrildi :) İhsan Tatari çevirdi hatta. Yayın sırasını bekliyor olması lazım.

Onu da ben çevirdim! Hepsini ben yaptıııım! Beeeen!

Aman arkadaşlar... Bu haber forumdan dışarı çıkmasın lütfen. Yayınevi aşırı ötesi titiz bu konuda, hemen surat yapmaya başlıyorlar. Duymamış gibi yapın şimdilik :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı yaprak.onur

  • **
  • 150
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
    • Blog
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #26 : 26 Kasım 2016, 17:33:58 »
4. Merhamet - Ann Leckie
<Burada çevirmen kötü kadın kahkahaları atıyordu. :D>

Kahkaha attım :D (Ama kötü kadın gibi değil :P )


- Ender'ın Gölgesi - Orson Scott Card


Türkçeye mi çıktı diye heyecanlandım, çıksa da okusak.

Çevrildi :) İhsan Tatari çevirdi hatta. Yayın sırasını bekliyor olması lazım.

Onu da ben çevirdim! Hepsini ben yaptıııım! Beeeen!

Aman arkadaşlar... Bu haber forumdan dışarı çıkmasın lütfen. Yayınevi aşırı ötesi titiz bu konuda, hemen surat yapmaya başlıyorlar. Duymamış gibi yapın şimdilik :)

Ops! Özür... Onun duyurulması serbest diye biliyordum ben. Yok yok öyle bir kitap, sileyim mi?
Bu arada evet, ben o kitabı okumak için M. İhsan Tatari'ye ciddi şımarıklık yapmış olabilirim :)
"Bir harekete dönüşmediği, fiziksel olarak bir varlık elde etmediği sürece düşünceler gelip geçicidir ve ortaya çıktıkları anda eriyip yok olurlar. Seni bir seçim yapmak zorunda bırakmadıkları, ne kadar önemsiz olursa olsun bir eylem ya da harekete neden olmadıkları sürece anlamsızlardır. Harekete geçiren düşünceler tehlikeli olabilir. Geçirmeyenlerin hiçbir anlamı yoktur."
- Adalet, Ann Leckie

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #27 : 26 Kasım 2016, 17:46:11 »
Estağfurullah efendim. İmzalı Kudret yollarsınız olur biter :P Şaka bir yana, buradan dışarıya laf çıkmadıkça sorun yok. Kalabilir :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı yaprak.onur

  • **
  • 150
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
    • Blog
Ynt: Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« Yanıtla #28 : 26 Kasım 2016, 17:47:46 »
Estağfurullah efendim. İmzalı Kudret yollarsınız olur biter :P Şaka bir yana, buradan dışarıya laf çıkmadıkça sorun yok. Kalabilir :)
Anlaşıldı, tamam! :D Kudretlerim gelsin biri sizindir efenim, adressinizi gönderiniz :)
"Bir harekete dönüşmediği, fiziksel olarak bir varlık elde etmediği sürece düşünceler gelip geçicidir ve ortaya çıktıkları anda eriyip yok olurlar. Seni bir seçim yapmak zorunda bırakmadıkları, ne kadar önemsiz olursa olsun bir eylem ya da harekete neden olmadıkları sürece anlamsızlardır. Harekete geçiren düşünceler tehlikeli olabilir. Geçirmeyenlerin hiçbir anlamı yoktur."
- Adalet, Ann Leckie