Kayıt Ol

Lovecraft Toplu Eserlerinde Sıra 6. Ciltte

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Lovecraft Toplu Eserlerinde Sıra 6. Ciltte
« : 18 Temmuz 2015, 11:08:43 »

Alfa Yayınları, bu yılın başından beri Lovecraft’ın toplu eserlerini yayımlamaya devam ediyor. Sıradaki kitap ise "Cthulhu'nun Çağrısı".

Daha önce İthaki Yayınları’ndan aynı isimle çıkan kitabı hatırlarsınız, içerisinde klasikleşmiş 8 Cthulhu Mitosu öyküsü barındırıyordu. Alfa etiketiyle çıkan bu kitapta ise çok daha fazlasının yer aldığına emin olabilirsiniz.

Lovecraft’ın akıllara zarar dehşetengiz hayal gücünde bir kez daha kaybolmaya hazır mıyız?

Alıntı
Düşlerin dünyasına geçerek insanları uykularından çağıran kadim tanrı Cthulhu’nun esrarı, Lovecraft’ın müthiş hayal gücünün eseri meşhur “Cthulhu Mitosu”yla birlikte bugün bile pek çok esere ilham vermeye devam ediyor.

Korku edebiyatının en sıradışı hikâyelerini barındıran bu kitap, okuyucunun hayal dünyasını derin, karanlık, bilinmez köşelere sürüklerken, edebi altyapısıyla da kendisine hayran bırakıyor.

Lovecraft’ın ürpertici üslubunu Hasan Fehmi Nemli aktarıyor. “R’lyeh’deki evinde ölü Cthulhu düş görerek bekliyor.”

Gotik edebiyatın babası sayılan Howard Phillips Lovecraft’ın yayınevinden çıkan önceki 5 kitabının isimleri ise sırasıyla şöyle: Delilik Dağlarında, Charles Dexter Ward Vakası, Bilinmeyen Kadath’a Düş Yolculuğu, İki Novella ve Herbert West: Diriltici.

Tıpkı diğerlerinde olduğu gibi, bu kitabı da Hasan Fehmi Nemli çevirisi ile sunuyor yayınevi bizlere. Kapak tasarımları ise Elif Çepikkurt’a ait. Editörlüğünü Melis Oflas’ın üstlendiği eserin künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Alfa Yayınları’na, Lovecraft eserlerine göstermiş oldukları özen için teşekkür ediyor ve henüz bu esrarengiz adamla tanışmamış olanlara ise, bir an önce kitaplarını edinmelerini öneriyoruz.

Haber: B. Doğukan "DenaroForbin" Şahin