Kayıt Ol

Mat

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Mat
« : 15 Temmuz 2008, 14:44:01 »


MAT, ilk olarak 1993 yılında Engin, Fatih ve Korhan’ın Galatasaray Lisesi’nin ortaokul yıllarında müzik yapmak için bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. O dönemde grup içinde görev dağılımı sürekli değişiyordu, bugün vokal yapan ve gitar çalan Fatih o dönemde grubun tarzına uygun yetenekli bir baterist bulunamaması sebebiyle bir süreliğine bagetleri devralmıştı.

Tuğrul o dönem grubun vokalistliğini yapmış, pek çok konsere katılmıştı. Grubun kendi bestelerinden oluşan ilk demosu Ocak 1997’de tünelde "Hey" isimli bir stüdyoda bu kadroyla kaydedilmişti. Üçlü, birlikteliklerini Galatasaray Üniversitesi’nde de sürdürdü. Vokal ve öncü gitarda Fatih, bas gitarda Korhan, diğer gitarda Engin’le çift öncü gitarlı bir grup olarak görev dağılımını oturtmuşlardı ancak yıllardır süren baterist arayışı devam etmekteydi. Kuruluşundan itibaren 10 yıldan uzun bir süre boyunca farklı adlarla pek çok konser veren grup bu süre içerisinde daha çok beste çalışmalarıyla ilgilendi.

Grup üyeleri 2002 yılında 50$’lık bir amfi, gri bir bilgisayar mikrofonu ve midi davullarla kaydını gerçekleştirdikleri "Ev yapımı" adlı demolarıyla Müzik Eseri Sahipleri Grubu (MSG) üyesi olarak bestelerinin ve şarkı sözlerinin haklarını tescil ettirdiler. Bu şarkılar içinde 1997 yılındaki kayıtlarda da yer alan "Tutsaklık", "İlk Sen" gibi parçalar ve yepyeni besteler yer aldı.

2003 yılının sonlarında sahne çalışmalarına hız verme kararı alan grup Onur’u kadrosuna katıp, ekipmanını ve repertuarını tamamen yenileyerek bar çalışmalarına yöneldi. Yılların birlikteliğinin getirdiği tecrübe, yüksek enstrüman ve vokal hakimiyeti, grup ruhu ve profesyonel tavrı ile MAT, 2004 yılında Ex-Bronx, Cafe Guitar, Ohm, Pulp ve Alt Kemancı gibi mekanlar ile çeşitli üniversitelerin festivallerinde boy gösterdi. Aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından, yönetmenliğini grubun ilk vokalisti Tuğrul’un üstlendiği "MAT: Yeni Bir Hayat" adlı grubu anlatan kısa bir film çekildi. Kasım ayında MAT kendi şarkıları ve bir Barış Manço uyarlamasından oluşan 4 şarkılık demosunun kayıtlarını tamamladı. Demo, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de çeşitli üniversiteler, müzik stüdyoları ve müzik mağazalarında ücretsiz dağıtıldı, Aralık ayında mp3 formatında grubun sitesine eklendi.

Aralık ayında Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümünden Ayşe Oğun’un yönetmenliğinde bir ekip "Yosun"un klip çekimlerine başladı, klibin kurgusu ve montajı ay sonunda Artun Topçudere tarafından tamamlandı, klip siteye DivX sıkıştırmalı video formatında eklendi. Grup bir plak şirketinden ilk ciddi teklifini yine bu dönemde aldı. "Yosun" adlı şarkısına hazırlanan klip ilk kez DreamTV’de Güven Erkin Erkal’ın sunduğu Yüxexes’te yayınlandı. Yayın yönetmenlerince beğenilen klip DreamTV’de günlük rotasyona alındı. Bunun ardından Yosun bir TRT klasiği olan Rock Market’te yayınlandı.

Grubun şarkıları pek çok radyoda çalınmaya başladı, bu dönemde üniversite konserleri ve festivallere ağırlık verdiler, Rock’n Dark konserleri gibi etkinliklerde katıldılar. Halen girişi ücretsiz olan üniversite konserlerine ücretsiz katılma anlayışını sürdürüyorlar.

Aynı dönemde MAT, 10. Tuborg Roxy Müzik Günleri’nde finalist oldu, jüri önünde sahne alıp ikincilik ödülünü aldı. http://www.matonline.net adresinde MAT’la ilgili gelişmelerin takip edilebileceği grubun resmi sitesi ve dinleyicileriyle temas halinde oldukları forumları bulunmakta. Aynı zamanda bu site üzerinden grubun şarkılarına, video görüntülerine, grupla ilgili ekipmandan repertuara her türlü bilgiye ulaşmak da mümkün.

alıntı.

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: Mat.
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2008, 14:46:00 »
İlginç bi hikayesi varmış,paylaşım için sağol. :)

Çevrimdışı Hezarfen

  • **
  • 389
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mat.
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2008, 17:28:26 »
ıghkk noliyiki ama mat mat mat ... maaaaaaaaaaaat !

"kolay değil rool yapsamda bazen beni hiç bir şey güldürmüüüyoooor"

Sözleri duruma göre güzel. Müzikleri böle tıngırtısı bile bi başka abi
rüya görmek nasıl bir anlıksa hayalde öyle bir anlıktır. rüyadan uyanmak nasıl bir şeyse hayal kurarken rahatsız edilmek öyle birşeydir.. Rüya nasıl gün içindeki düşünce yorgunluğunu zihinden atmanın yoluysa .. hayal de o düşüncelerin çöplüğe dönmesini engelleyen araçtır..  ~hezarfen