Kurgu Güncesi > Mitolojiler

666 Korkusu

(1/12) > >>

vampireLLa:
KEHANETLERİN ORTAK NOKTASI: '666'

666 sayısının Hristiyanlık inancında korkulan bir sayı olmasına Fransız kahin Nostradamus'un kehaneti neden oldu. Hristiyan dünyasında kıyametin alametlerini söyleyen Nostradamus, 21. yüzyılın, 666 sayısıyla ilgili bir şeyle veya bir kişi tarafından yönetileceğini söylemişti. İncil'de de '666' sayısının dünyanın sonunu getireceğinden bahsediliyor. İncil'in ilk yazıldığı dil olan İbranice'de 666'nın yazılışının sanal alemde kullanılan "www" olması da Nostradamus'un kehanetini arttırıyor. Bu da akıllara direkt olarak interneti ifade eden 'dünya çapındaki ağ' anlamına gelen 'world wide web' kelimelerinin kısaltılmış hali 'www'yi getiriyor.

KADINLAR ÇOCUK DOĞURMUYOR

666 rakamından, Deccal'in yarın dünyaya geleceği sonucunu çıkaran ve bebeklerini 6 Haziran'da doğurmak istemeyen anne adayları, sezaryen için hastanelere akın etti. Bunlardan biri olan Melissa Parker isimle İngiliz kadın, doğumunu daha önce yapmak için hastane yönetimini ikna etmeye çalışıyor. "The Omen" (Kehanet) filminin etkisinde kalan Parker, 06.06.06 tarihinde bebeğini dünyaya getirmekten korktuğunu belirterek, "Çocuk kötü birisi olacak diye çok korkuyorum. Daha kötüsü, bebeğimin kendisi şeytan veya deccal olabilir" dedi.

LANETLİ RAKAM 666 DEĞİL 616

Hristiyan ilahiyatçılarının ortaya attığı yeni iddiaya göre ise şeytanın sayısı inanıldığı gibi 666 değil, Yuhanna İncili'nin Vahiy bölümünde geçen asıl sayı 616. Ancak Yunanca orijinal metnin yanlış tercüme edilmesi sonucu şeytanın sayısı 666 oldu. Yaklaşık 2'nci yüzyıldan bu yana şeytanın sayısı olarak bilinen 666 sayısının bir çeviri hatası olduğu ve şeytanı sembolize eden gerçek sayının 616 olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda Alman Bild gazetesinin haberi üzerine araştırmacılar, Yunanca orijinal metindeki rakamların yanlış çevrildiğini tespit ettiler.

İslam inancına göre Deccal

Dinimizde bazı hadislerde işaret edildiğine göre Deccal, Ahir Zaman'da dünyaya gelecek ve insanların Hz. Mehdi ve Hz. İsa'ya itaat etmelerini engellemek amacıyla çeşitli propaganda yöntemleri kullanacaktır. Daha sonra ise Hz. İsa yeryüzüne inecek ve Deccal'i öldürecektir.

İNCİL'DEKİ İBARE

Hristiyan âleminde 666 sayısı İncil'de Yuhanna'nın "Vahiy" bölümünde (13-18) geçiyor. Yuhanna'daki vahiyde İncil'in Türkçe çevrisine göre, "Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Bu sayı bir insanı simgeler. Sayısı 666'dır" deniliyor.

Legolas:
Ben pek inanmıyorum ama :D sadece bi efsane olarak görüyorum

magicalbronze:
Yaa hele o hazşranın 6sında 2006 yılında bi film çıkartılarya omen'niydi neydi resmen saçmalıktı bana göre.. :D

Spectre:
666 dııL de 616 mıymıs yane xD

Hezarfen:
Şahsen 6 uğurlu sayımdır..
666 yada pek bi inancım yok ;D .. Günümüz özenti satanistleri kullasnıyo onu ;D ..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git
Kayıp Rıhtım © 2008-2017