Kayıt Ol

Modest Mouse

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Modest Mouse
« : 21 Temmuz 2008, 19:05:12 »

1993 senesinde Washington’da Isaac Brock (vokal, gitar), Jeremiah Green (davuk), John Wickhart (bas gitar) ve Dann Gallucci (gitar) tarafından kurulan Amerikalı indie rock grubu Modest Mouse, 1994 senesinde kaydettiği “Blue Cadet-3, Do You Connect?” EP ile müzik kariyerine başladı. İsmini Virginia Woolf’un hikayesi “The Mark On The Wall”dan alan grup, 1996 senesinde Dann Gallucci ve John Wickhart ile yollarını ayırdı. Kadroya Eric Judy (bas gitar)’i ekleyen topluluk, aynı sene Up Records etiketiyle “This Is A Long Drive For Someone With Nothing To Think About” adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Albümün prodüksiyonunda Steve Wold ile çalışan grup, aynı sene “Interstate 8” adlı EP’yi yayınladı.

1997 senesinde “The Fruit That Ate Itself” adlı EP’yi çıkaran Modest Mouse, aynı sene “The Lonesome Crowded West” adlı 2. albümüyle gerçek çıkışını yakaladı. 1990’ların en önemli indie albümleri arasında kabul edilen albüm, şu gün itibariyle kült mertebesinde değerlendiriliyor.

1999 senesinde “Night On The Sun” adlı EP’yi sadece Japonya’da piyasaya süren Modest Mouse, 2000 senesinde Epic Records ile anlaşmaya vardı. Aynı sene “Building Nothing Out Of Something” adlı derleme albüm ertesinde “The Moon & Antarctica” adlı 3. albümünü hayranlarına ulaştıran grup, albümün prodüksiyonunda Brian Deck ile biraraya geldi. Özellikle Isaac Brock’ın akıl dolu sözleriyle beğeni toplayan albüm ile esas soundunu yakalayan topluluk, 2001 senesinde yayınladığı “Sad Sappy Sucker” adlı albümle 1994 senesinde kaydettiği ancak yayınlayamadığı albümünü hayranlarına sundu.

2001 senesinde “Everywhere And His Nasty Parlour Tricks” adlı EP ile “Moon & Antarctica” albümünde yer almayan parçalarını piyasaya süren Modest Mouse, 2002 senesinde Cake, De La Soul, The Flaming Lips, The Hackensaw Boys ve Kinky gruplarıyla birlikte ‘Unlimited Sunshine’ turnesinde sahne aldı. 2003 senesinde davulcu Jeremiah Green ile yollarını ayıran grup, kadrosuna Benjamin Weikel (davul) ve eski üye Dann Gallucci (gitar)’yi ekledi.

2004 senesinde “Good News For People Who Love Bad News” adlı 4. stüdyo albümünü yayınlayan Modest Mouse, albümün prodüksiyonunda Dennis Herring ile çalıştı. Amerika listelerinde 18 numara olan albümden “Float On” ve “Heart Cooks Brain” adlı parçaları single olarak yayınlayan grup, “Float On” ile Amerika Modern Rock listelerinde zirveye yerleşti.

2005 senesinde Dann Galluci ile yollarını bir kez daha ayıran Modest Mouse, aynı zamanda Benjamin Weikel ile olan bağlantısını da kesti. Eski üye Jeremiah Green’i yeniden davul görevine yerleştiren grup, aynı sene All Smiles ve Grandaddy grubundan Jim Fairchild ile turneye çıktı.

2006 senesinin sonuna doğru yeni albümün kayıtlarına başlayan Modest Mouse, kayıtlar sırasında eski Smiths üyesi Johnny Marr’ı gitarist olarak kadrosuna dahil etti. 20 Mart 2007 tarihinde “We Were Dead Before The Ship Even Sank” adlı 5. stüdyo albümünü hayranlarına ulaştıran grup, albümün prodüksiyonunda bir kez daha Dennis Herring ile çalıştı. Albümde The Shins’den James Mercer konuk müzisyen olarak bulunurken, albüm Amerika listelerinde 1 numara olarak gruba büyük bir başarı getirdi. Albümden “Dashboard” adlı parçayı single olarak yayınlayan topluluk, single ile Amerika Modern Rock listelerinde 5 numara oldu.