Kayıt Ol

Monty Python and the Holy Grail

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Monty Python and the Holy Grail
« : 20 Eylül 2008, 19:38:39 »
 

    Tür :   Fantastik / Macera / Komedi
Yönetmen : Terry Gilliam , Terry Jones
Senaryo : Graham Chapman , John Cleese , Eric Idle , Terry Gilliam , Terry Jones , Terry Jones , Michael Palin
Görüntü Yönetmeni : Terry Bedford
Müzik : DeWolfe ,  Neil Innes
Yapım : 1975, İngiltere , 91 dk.

Oyuncular

Graham Chapman (Kral Arthur/Tanrı'nın sesi) , John Cleese (Sir Lancelot/Kara Şövalye) , Eric Idle (Sir Robin) , Terry Gilliam (Patsy/Yeşil Şövalye) , Terry Jones (Sir Bedevere) , Michael Palin (Sir Galahad) , Connie Booth (Cadı) , Carol Cleveland (Zoot and Dingo) , Neil Innes (Keşiş)

Ortaçağ İngilteresi’nde, Efsane Kral Arthur ve şövalyeleri ile karşı karşıyayız. Ancak, bu kez zihinlerdeki katı ortaçağ betimlemelerinden uzakta fantastik bir absürd komedinin içinde. Öykü, kral ve şövalyelerinin Tanrı’nın emri ile İsa’nın kaybettiği kutsal kaseyi bulmak için görevlendirilmeleri üzerine gelişiyor...

Filmin yaratıcıları 70ler’de İngiltere’de komediye damgasını vurmuş altı kişilik bir ekip: Monty Python.. İngiliz espri üslubunu benimseyip canlandıran ekip, bu filmle ilk uzun metrajlı Monty Python denemeleri ile karşımızdalar. Farklı anlatım tekniklerine yer veren filmde, animasyon destekli görüntüler de yer alıyor. Şüphesiz, bu denemede yönetmenlerden Terry Gilliam’ın animatör kimliği etkili olmuş durumda.

Yorum: En mükemmel absürd komedi. Görüp görebileceğiniz en saçma komedi filmi diyebilirim :D İngiliz espri anlayışı bolca var içinde. Otostopçunun Galaksi Rehberindekine benzer diyaloglar da çok var. Şu inek ve Holy Grenade olayları öldürdü beni. Demek Worms bundan esinlenmiş. İzleyin kesinlikle.
try again fail again fail better