Dizide olay Kanuni Sultan Süleymen, Hürrem Sultan[*]Şu anlık cariye Alexandra[/*] ve saray eşrafı etrafında geçmektedir.
İlk bölüm Şehzade Süleyman ormandayken başladı. Atlılar gezip -sanırım- avlanırken elçiler gelip Süleyman'a babasının öldüğünü söylerler. Burda jenerik devreye girer. Jenerikten sonra kendimizi bir Rus köyünde buluruz. Kilisede artık siz deyin vaftiz töreni, ben diyeyim pazar duası vardır. Burda geleceğin entrik -sözlük yazarı değil

- sultanı Hürrem olacak olan Alexandra'yı sevdiği adamla görürüz. Gelecekten falan plan yapıyorlar.Yok çocuklarımız burada vaftiz olacak, pembe panjurlu evimiz olacak vs. vs. Sonra Tatarlar gelir bunlara saldırır. Köle yapıp Osmanlı'ya satar. Dizi asıl burada başlar. Hareme satılırlar. Eğlence falan düzenlerler Süleyman için. Buraya kadar bir pembe dizi ama gerisinde çeşitli entikalar ve bir de idam sahnesi görürüz. Ups, çok mu spoiler verdim? Neyse oturun izleyin canım, herşeyi devletten beklemeyin

Sağdan sola; Pargalı Dönek İbrahim, Hatice Sultan, Ayşe Hafsa Sultan, Kanuni Sultan Süleyman, Mustafa[*]insanın içinden Mıstık diyesi geliyor
[/*], Mahidevran, Hürrem----------------------------------------------------------------------------------
Kişisel yorumum: Fena değil. İzlettiriyor kendini. Yayın sırasında hşiç reklam koymadılar ki bu bir artı. Her ne kadar sert tepkiler gelse de saçma buluyorum. Ne sanıyorlardı, Haremdeki cariyelerin bulaşık yıkadığını mı