Kayıt Ol

Damien Rice

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Damien Rice
« : 16 Ekim 2012, 12:16:46 »

Damien Rice 7 Aralık 1973 doğumlu İrlandalı şarkıcı.
Müzik kariyerine 90larda rock muzik grubu Juniper ile başlamıştır. Grupla iki albüm çıkardıktan sonra ayrılmış ve solo kariyerine başlamıştır. Gitar, çello, viyolin, piyano ve davul çalan şarkıcı, Vector ve Heffa isimli iki stüdyo albümü ve Live at Fingerprints Warts & All ve Live from the Union Chapel isimli iki canlı kayıt albüm çıkarmıştır. [*]Vikipedi'den alıntıdır.[/*]


En bilindik şarkısı aynı zamanda Closer filminin de müziği olan The Blower's Daughter 'dır.

Benim önerebileceğim şarkları ise Cheers Darlin' ve Woman Like a Man 'dir.

Çevrimdışı kara kedi

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Damien Rice
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2013, 23:33:16 »
damien rice'ı woman like a man ile tanımıştım.çok güzel bir şarkıdır.

Çevrimdışı BlackOut

  • **
  • 71
  • Rom: 1
  • Mantık kontrolü eline aldığında insanlık ölür.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Damien Rice
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2016, 23:00:30 »
Konu hortlatma işini ilk defa yapıyorum sanırım. *Tozlara üfleyip hapşırır*

Forumda ne kadar dinleyeni vardır bilmiyorum ancak Damien Rice benim gözümde yaşayan en iyi müzisyenlerden biri. Konuyu hortlatma nedenim ise efendim, İstanbul konseri olduğunu öğrenmiş olmam. Sahneye çıkmanın yalnızca albümdeki şarkıyı söylemek olmadığını bilen bu müzisyenin sahne performansı hep göz doldurur. Hayranıysanız kaçırmamanızı, eğer sadece birkaç şarkısını dinleyip beğendiyseniz de yine kaçırmamanızı öneriyorum. (Sevgilinizden yakın zamanda ayrıldıysanız (sakın!) gitmeyin  ;D)  İstanbul'da da güzel bir performans sunması umuduyla.
Çoğu eserinin hikayesi olması ve yine birçoğunu kendi deneyimlerinden yazması yaptığı işe öyle bir gerçeklik katıyor ki...

Konserle ilgili link.
En sevdiğim olmasa da, en sevilen parçalarından biri. Kulağınızın pası silinsin.
Bu da en sevdiğim şarkısı, Lisa Hannigan ile birlikte...

Lisa Hannigan'ı da anlatmadan gitmeyeyim, hanımefendi Damien Rice'ın ilham perisi, aynı zamanda sevgilisi ve yardımcı vokali(back vocal). Sesinin harika olduğunu belirtmekte fayda var. Bazı şarkıları onların ilişkisini anlatır. Bir ayrıldılar ki, Damien Rice yedi sene sustu. Neyse ki iki sene önce bir albüm daha çıkardı. (Oradaki bir şarkının da Lisa Hannigan'a yazılmış olduğunu sezmekteyim.)

Şurada bir sitenin onlar hakkında yazdığı kısa yazı:
Spoiler: Göster
They have now been separated almost as long as they had been together. But for seven years, Lisa Hannigan served not only as Damien Rice’s backing vocals but his sole muse. There’s a reason why Damien’s songs are beautifully bittersweet. Damien and Lisa had a passionate but tumultuous on-again, off-again relationship. He wrote songs about her and their relationship and they sang it onstage together. Damien was an intense songwriter but he apparently also had an equally intense temperament. Their last fight was backstage in the middle of their European tour. He fired her at the spur of the moment and she walked out of his dressing room and out of his life forever. It’s been nearly seven years. She still hasn’t spoken to him. And he never released another album since then.


Benim Türkçe'ye çevirme çabam:
Spoiler: Göster
Şimdi neredeyse birlikte oldukları süre kadar ayrılar. Ancak birlikte oldukları yedi yıl boyunca Lisa Hannigan Damien Rice'a yalnızca vokal değil aynı zamanda ilham perisi de oldu. Damien'ın şarkılarının acı-tatlı güzelliğe sahip olmasının bir nedeni var. Damien ve Lisa tutkulu ancak karmaşık bir ilişkiye sahipti. Damien, Lisa ve ilişkileri hakkında şarkılar yazdı ve sahnede birlikte söylediler. Görünen o ki Damien etkileyici bir söz yazarı olduğu derecede bir mizaca sahip. (Düzgün çeviremediğim için notum: Damien Rice kendisini beğenmiş davranmaya başladığını ve mutsuz olduğunu söylüyor, bahsedilen mizaç bu olsa gerek.)
Son kavgalarını Avrupa turlarının ortasındayken sahne arkasında yaşadılar. Damien Lisa'yı bir anlık öfkeyle kovdu ve Lisa  hem giyinme odasından hem de hayatından çıktı. Olayın üzerinden neredeyse yedi yıl geçti ve Lisa hala onunla konuşmuyor. Damien Rice o günden beri albüm çıkarmadı.(Yazılanlar eski tabii, çıktı yeni bir albüm.)
“What is history but a fable agreed upon?”
-Napoléon Bonaparte


"He saw it in her eyes. The anguish, the frustration. The terrible nothing that clawed inside and sought to smother her. She knew. It was there, inside. She had been broken.

Then she smiled. Oh, storms. She smiled anyway.

It was the single most beautiful thing he’d seen in his entire life."

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Damien Rice
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2016, 23:42:52 »
Ben de kendisini epeydir tanırım, zamanla çoğu şarkısından sıkıldım. Lakin I remember adlı parçasının şu versiyonunu hala dinlemekteyim.
Spoiler: Göster