Kayıt Ol

K-Pop türü hakkında düşünceleriniz neler?

Çevrimdışı JCDenton

  • **
  • 133
  • Rom: 1
  • Gökyüzüne bakıp o ışığı görememek de var.
    • Profili Görüntüle
K-Pop türü hakkında düşünceleriniz neler?
« : 18 Şubat 2017, 00:41:41 »
Spoiler: Göster


Öncelikle kimsenin müzik zevkine bir şey söylemediğimi belirtmek istiyorum, özellikle K-Pop seven çıkarsa bu konu üzerine konuşmayı çok isterim. Bunu söyledikten sonra K-Pop türü hakkındaki düşüncelerimi ve ortada olan ama dinleyenlerin görmezden geldiği gerçeklerden bahsetmek istiyorum.

Sevmediğim veya sevemediğim birçok müzik türü vardır ama bunlar hakkında yapabildiğim tek yorum zevkime uymadığı olur. Çünkü her ne kadar bazı ünlülerin müzikleriyle değil de bedenlerini sergileyerek para kazandığı türlerde bile nadirde olsa çok güzel müzikler çıkabiliyor ve bunun bir şekilde o türe denge getirdiğini düşünüyorum. Fakat K-Pop'a bakacak olursak "Zevkim değil," diyemiyorum. Yıllardır tanıdığım insanlar sebebiyle bir şekilde takip ettiğim bu türe, müzik demeye bile zorlanıyorum. Neden bu şekilde düşündüğümü yazacağım fakat olurda dinleyenler olursa alınmasın.

Idoller… Başlamak istediğim ilk konu bu. Hepsinin güzel ama güzelliklerinin kopyala-yapıştır olduğu kızlar ve aynı şekilde de hepsinin yakışıklı olduğu erkekler... Üzerine ilk düşündüğüm konu bu oldu çünkü gözle görülen ilk durum bu. Evet, gözle görülen çünkü K-Pop türünde klipler müzikten daha önemli bir konumda. Bu da akla ilk şunu getiriyor. Klip, müzik için yapılmıyor, klip için müzik yapılıyor. Durum böyleyken de müziklerin sözlerine baktığımızda ne kadar kötü, sıradan ve anlamsız olduklarını görüyoruz. Sözleri geçtim, müziklerdeki ritimler bile bir yerden sonra kopyala-yapıştır şeklinde ilerliyor. Müzikler bu kadar sıradanken işi yürütenler idoller oluyor. Aslında idol bile demek istemiyorum ama korecanların söyleyişiyle idol. Peki durum bu kadar vasat iken bu insanlara neden idol deniliyor? Elbette güzel veya yakışıklı olmalarıyla alakalı. Olurda K-Pop dinleyen çıkarsa ilk sorum şu olacak: "Sıradan görünümlü bir idol var mı?"

Hayatımda birçok noktada fanlık yapan insanlar gördüm. Sevdikleri şarkıcının her şeyini alanlar, onun gibi giyinenler vb. Ama hayatımda K-Pop fanı dışında "Beni azat et!" diye bağıran bir kız görmedim. Yine aynı şekilde K-Pop severliğini fanlık seviyesinde yaşamayan insan görmedim. İkinci sorum da şu olacak: "Diğer müzik türleri gibi normal dinleyici olan K-Pop severi var mı?"

Bu yakışıklı ve güzel insanlar idol yapılıyor ve bu elbette onları ürünmüşçesine gören insanlar tarafından yapılıyor. Bu zengin insanlar onları pazarlıyor, onları şekilden şekile sokturup fanlara çığlıklar attırıyor, hatta ve hatta bazı gruplarda evlenmeleri yasaklanıyor. Neden? Yaptıkları tek şey  birbirlerini tekrar eden danslarken ve yine aynı şekilde hiçbir özgünlük taşımayan sözlerken neden böyle bir şey yapıldığını merak ediyorum ve aklıma tek bir şey geliyor o da 'erişilemez' kılmayı çalışıp, insanları özendirmeye çalışmak. Bunun benzeri bir sektörde daha yapılıyor ama tiksindiğimden ismini anmak bile istemiyorum. Aklı başında bir insan elbette böyle bir şeye özenmez ama genelde dinleyici olan ergen kısım ciddi bir şekilde etkilenip, onları özel görüp, (çünkü hepsi güzel veya yakışılıklı, çünkü hepsi ulaşılamaz, çünkü hepsi ünlü) onlar gibi olmak istiyorlar ve sonrasında da ortaya korecanlar çıkıyor. Yine sorum şu olacak: "Onların ürünmüşçesine insanlara pazarlandığını göre göre insan olarak aşağılanma seviyesine gelmiş insanlara nasıl hayranlık duyulabiliyor?"

Açıklamaya gerek bile duymadığım bir diğer soru şu: K-Pop kadar hiçbir anlam yüklendiremedikleri romantizm taşıyan ve cinsel yönelim içeren müzik türü var mı?

Şimdilik bahsettiklerim bu kadar. Aslında bahsedebileceğim bir çok şey var ama duruma göre yazacağım.