Kayıt Ol

“Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
“Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« : 10 Aralık 2010, 13:17:57 »

Narnia hayranlarının merakla beklediği üçüncü film Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu bugün itibariyle gösterime girdi!

Michael Apted'in yönettiği ve Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley ile Will Poulter'ın oynadığı ''Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu/The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader'', fantastik sinemanın en önemli örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Serinin ilk iki yapımıyla milyonlarca seyirciye ulaşan ve son zamanların en beğenilen fantastik kitap uyarlamalarından olan filmin kadrosu ve bilgileri şöyle:

Alıntı

Yönetmen: Michael Apted

Oyuncular: Ben Barnes, William Moseley, Skandar Keynes, Anna Popplewell, Georgie Henley, Tilda Swinton, Simon Pegg, Bruce Spence, Will Poulter, Neil Young, Laura Brent, Arabella Morton, Gary Sweet, Shane Rangi, Arthur Angel, Bille Brown, Colin Moody, David Vallon, Greg Poppleton, Roy Billing, Simon Peacock, Terry Norris, Tony Nixon, Zack KibriaSenaryo: Richard LaGravenese, Stephen McFeely, Christopher Markus, Michael Petroni

Senaryo (Kitap): C.S. Lewis

Yapımcı: Andrew Adamson, Mark Johnson, Philip Steuer, Perry Moore, Douglas Gresham

Görüntü Yönetmeni: Dante Spinotti

Müzik: David Arnold

Dağıtım: Tiglon

Filmin Websitesi: www.narnia.com

Süre: 1 saat 52 dk

Gösterim Tarihi: 10 Aralık 2010 (Türkiye)

C. S. Lewis’in büyü ve mucizelerle dolu dünyasına dönüş, rüya gibi bir Narnia gemisi olan “Dawn Treader / Şafak Yıldızı” ile başlıyor. Dünyada büyük ilgiyle izlenen ve gişe rekorları kıran, kitapları da çok satan ve beğenilen “The Chronicles of Narnia / Narnia Günlükleri” serisinin bu yeni filminde Edmund ve Lucy Pevensie, kuzenleri Eustace ve sadık dostları King Caspian (Kral Caspian) kendilerini bir tablonun içine yerleştirilmiş halde Şafak Yıldızı gemisine konmuş olarak bulurlar. Kaderlerini etkileyecek bu inanılmaz keşif yolculuğuna doğru yelken açarken, hayal bile edemeyecekleri engellerle karşılaşırlar.

Filmin Afişi için BURAYA tıklayabilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2010, 13:43:46 »
Habertürk'ten Kerim Akça'nın film değerlendirmesini buradan okuyabilirsiniz:

Titanlar Harikalar Diyarında

Her biri 200 milyon dolar civarı bütçelerle üretilen Narnia filmlerinin sonuncusu “Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” adı altında yine o bol efektli ve fantastik evreni sevenleri tatmin edecek gibi. Öyle ki C.S. Lewis’in romanının sunduğu masal dünyasının alanındaki alt türlere açık hali ve çok yönlülüğü bir kez daha ispatlanıyor burada. İlk filmin fantezi-epik, ikinci filmin klasik peri masalı filmi dokusu yakalamasının ardından üçüncü eserin de ‘kılıç-büyü filmi’ alt türüne yakın durması, sözünü ettiğimiz evrenin ‘taşı toprağı altın’ kıvamında bir görünüme bürünmesine yol açıyor. Yakın dönemden örnek vermek gerekirse; “Titanların Savaşı” “Alis Harikalar Diyarında” ile birleşiyor diyebiliriz.

2005’de C.S. Lewis’in romanından ilk kez sinemaya uyarlanan ‘Narnia Günlükleri’ damağımızda bir Harry Potter-Yüzüklerin Efendisi melezi tadı bırakmıştı. Buna karşın serinin 2008’de üretilen ikinci ayağının birazcık yaratıcılık yoksunu bir klasik peri masalı filmi denemesi sunmasının ardından, evrendeki son macerada soluğu ‘Şafak Yıldızı’nda alıyoruz.


Narnia evreninin çok boyutluluğu işine yaramış

Yanlış anlaşılmasın, bu bir gök cismi veya futbolcu lakabı değil. Narnia Ülkesi’ndeki geminin adı. İçinde Reepicheep adlı konuşan fareden tutun bir minatora, Prens Kaspiyan’dan tutun bizim ırkımızdan sayısız varlığı uzanan, bunun yanında çok çeşitli canlıları da bulunduran bir yaratım bu. Filmin akışını kuvvetlendiren de tam anlamıyla bu sözünü ettiğimiz gemi aslında.

‘Karayip Korsanları’ndan biri bu durumu görse ne der bilemeyiz. Ancak belli ki Lewis’in kalemi; ilk filmde fantezi-epike yaklaşan, ikinci filminde klasik peri masalı filmi izleri taşıyan Narnia evrenindeki üçüncü serüvende bu sefer kılıç-büyü filmi (sword-and-sorcerery film) alanıyla akraba bir eser kotarıyor. Bu da bir bakıma bu dünyanın ne kadar geniş ufuklara açık olduğunu ve sinemasal çeşitlilik sunduğunu kanıtlıyor.


Fantastik bir macera olarak anılabilir

Öyle ki ilk filmde ‘aslan’ın beyaz cadı ile mücadelesine odaklanan ülkenin bir kısmına gitmiştik, ikincisinde ise Prens Kaspiyan gerçek dünyadan gelen çocukları koruduğuna tanıklık etmiştik. Burada ise deniz odaklı bir yol filmi iskeletine müdahil oluyoruz. Bu da fazlaca “Oz Büyücüsü”nün (“The Wizard of Oz”, 1939) dünyasını anımsatırken, varılan sonuçtaki sihirbaz figürü haricinde durum hiç de gözüktüğü gibi değil. Sadece her klasik peri masalı filminin kaynağındaki o eser, burada da bariz alıntılarla canlanmış belli ki.

Zira transparan deniz kızları, tek ayaklı hilkat garibeleri, görünmezlik pelerini takmış varlıklar, büyü kitabı, ejderhaya dönüşme, yedi lordun laneti gibi 50’lerin “Sinbad’ın 7. Yolculuğu” (“7th Voyage of Sinbad”, 1958) gibi B filmlerinde görmeye alıştığımız kavramlarla sarılmamış için çok da beklememiz gerekmiyor.

Bu durumlardan, figürlerden ya da mitolojik objelerden de Pamuk Prenses’ten Kral Arthur’a, Deniz Altında 20.000 Fersah’tan Medea’ya uzanan yoğun bir etki skalası çıkıyor karşımıza. Mitoloji, çocuk masalları ve edebiyat mercek altına alınıyor uzun lafın kısası.


“Beowulf” ile başlayan sürecin ‘masal filmi’ kolu

Aslında burada daha çok İngiliz dramalarının Oscar yarışçısı yönetmeni olarak bildiğimiz Michael Apted da yaş ortalamasını yükseklere taşırken son yılların hakim alt türünün dünyasına girmiş. O da “Beowulf” (2007), “Mumya 3” (“Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor”, 2008), “Titanların Savaşı” (“Clash of the Titans”, 2010), “Percy Jackson ve Olimposlular: Şimşek Hırsızı” (“Percy Jackson & the Olympians: The Lighting Thief”, 2010) gibi örnekleri artan ve A sınıfınının içine dahil olan kılıç-büyü filmi.

Bu doğrultuda da bu son Narnia filmi için ‘kılıç-büyü filmi dokulu peri masalı filmi’ yorumu yapmak veya Tim Burton’ın bu olgunlaştırma hareketini ‘görkemli’ bir şekilde stüdyoların içine sokan“Alis Harikalar Diyarında”nın (“Alice in Wonderland”, 2010) izini sürdüğünü söylemek doğru olacaktır.


Dönemine ayak uydurmak önemli bir sinemasal duruştur

En kısa tanımıyla 2009-2010 sezonunda iki alanda üretilip en çok iş yapan Burton’ın filmi ile “Titanların Savaşı”nı birleştirdiği özeti çıkarılabilir “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” için.

Aslında bu durumun 2005’te ‘Yüzüklerin Efendisi’ hakimiyetindeki o alana kaymanın ardından fantastikteki bu 2007’de başlayan atılımı da 2010’da devreye soktuğunu özetlemesi, çok yönlü bir dünya ve zeki yapımcılarla karşılaştığımızı gösteren, gerçek bir gişe simsarının izleri olarak değerlendirilebilir.


Çocuklara uygun mesajlar, B filmi evreninin içinden bile sıyrılıyor

Öyle ki sadece mitolojik yolculukların temelinde birleşen ‘görev verme’ güdüsünün fantastiğin burada birleşen her iki alt türünün de merkezinde mevcut olması gerekirken, bunun haricinde iki tabakalı akan bir olay örgüsü de eklemlenmiş.

Bunun devamında da aslında ana karakter akrabalarına kazık attığı için cezalandırılan kuzen tiplemesi. Onun metamorfoza uğramasının ise bir ‘Kuzenlerinle kavga edersen cezanı bulursun. Bu yaşta aileni bil!’ mesajını çocuklara uyarlamak için yerleştirildiği apaçık ortada. Yani her türlü yaş grubu bir çatı altında birleştiriliyor burada. Narnia evreni de tepeden tırnağa bir profesyonel B filmi zevki veriyor. Bunun yanında savaş karşıtı alt metinleri olduğunu da ekleyelim.

FİLMİN NOTU: 6
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı simkalaba

  • **
  • 146
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2010, 17:17:20 »
NARNIA GÜNLÜKLERİ ŞAFAK YILDIZI'NIN YOLCULUĞU


Çok az kişi beğenmiş. bunun nedeni bence kısa olmasından ve ana başroller olmamasından. Film çok kısa olduğu için midir nedir oldu bittiye getirmişler. ayrıca yönetmen filmi berbat etmiş. eski yönetmen olsaydı daha iyi bir film çıkabilirdi. sahneler kitaptakilerin tam tersiydi ve ayrıca kitaptaki resimler daha fantastik. lucy nin macerası daha uzundu. coriakin uzun saçlı gandalf gibi bir adamdı. filmle kitap zıt düşmüş bu da yönetmenin yüzünden. müzikleri de unutmamak lazım. yeni müzisyen berbat etmiş narnia ruhunu. ben bile daha iyi bir iş çıkartırdım. 1-2 müzik dışında diğerlerini beğenmedim. puanım 10\7.8 Sadece 20 dk daha uzun olsaydı çok memnun olurdum. En uzun kitap buydu aslında ne yapıp edip süresini uzatmaya çalışırdım. Ayrıca yönetmen olsaydım sanırım kitaptakilerin apaynısını yapardım. Ama ancak lafta kalır Michael Apted'e de saygım var tabii. Bence en kötü Narnia filmiydi. Daha yapılacak 4 film var. Umarım işin başına tekrar Andrew Adamson ve Harry-Gregson Williams geçer.
Beğendiğim yönleri de filmin sonundaki müzik ve jeneriğiydi. Kitaptaki resimleri koymaları çok hoşuma gitti. Ayrıca Lucy'nin güzellik isteği temasını çok güzel aktarmışlar. Efektler ve Beyaz Cadı'da mükemmel durmuş. Bastıbacak ve Eustace'de çok hoşuma gitti. Aslan çok az göründü ama olsun artık.

Aslında Narnia'ya yepyeni birşeyler gerek. Büyük bir yıldız başrole getirilirse tekrar iyiye gidebilir. Narnia serilerinde pekçok karakter var. Bunlardan ikisini-üçünü ünlü birileri canlandırırsa gişe hasılatı da artar. Sürenin de çok önemi var. Uzun tutarlarsa başarıyı elde edebilirler.


Not: Sinemalar.com'daki hesabımdan bir alıntı yapıp üzerine birşeyler ekledim. Tamamen kendi yazımdır. lordboromir adlı hesap tamamen bana aittir.

Ceddry Edain

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2010, 17:28:16 »
Başından beri çok kötü deyip de 7.8/10 vermek garip değil mi sizce de?
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı simkalaba

  • **
  • 146
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2010, 17:31:38 »
Başından beri çok kötü deyip de 7.8/10 vermek garip değil mi sizce de?

Çok kötü demedim. En kötü Narnia filmi dedim ve eksiklerini söyledim. İzlediğim çoğu filmden güzeldi. İlk 10'uma bile girer.

Ceddry Edain

Çevrimdışı Alorka Greenleaf

  • ***
  • 603
  • Rom: 6
  • End of the Ergenism
    • Profili Görüntüle
    • f
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2010, 17:39:03 »
Başından beri çok kötü deyip de 7.8/10 vermek garip değil mi sizce de?
;D
Aynısını ben de "En Son İzlediğiniz Film?" konusunda sordum arkadaşa. ;D
Kusura bakma böyle üstüne üstüne gelmek gibi oluyor ama insanın aklına hemen bu tür şeyler geliyor. :)

Çevrimdışı simkalaba

  • **
  • 146
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2010, 19:29:44 »
Başından beri çok kötü deyip de 7.8/10 vermek garip değil mi sizce de?
;D
Aynısını ben de "En Son İzlediğiniz Film?" konusunda sordum arkadaşa. ;D
Kusura bakma böyle üstüne üstüne gelmek gibi oluyor ama insanın aklına hemen bu tür şeyler geliyor. :)

İkiniz de haklısınız ben eksik yazmışım.

Ceddry Edain

Çevrimdışı Pasithee

  • *
  • 38
  • Rom: 0
  • Merlin Sever. Gwen Döver :D
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2010, 22:50:26 »
Çok üzeldi yaa =)
Ben beğendim. =)
Bu filmden de ağlayarak çıktım ki utanıyorum yaa. :(
HP 7'den de ağlayarak çıkmıştım.
Bu arada filmde söylenen sözler çok güzeldi. Hatta filmin ortasında not defterimi çıkarıp not bile aldım. :P :D


M£RL!N!!!

Çevrimdışı Ancient

  • **
  • 54
  • Rom: 1
  • Ancient
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2010, 16:15:26 »
Narnia Günlükleri'ni Prens Kaspiyan filmi ile tanıdım ve film beni büyülemişti. Çok erken başlamama rağmen filme doyama konusunda hâlâ yeteri kadar doyamadım. Bu seriyide izleyince diğer eski serilerini de dışarıda arayacağımn ve yoksa da sipariş vereceğim internetten.

Mutlaka izlenmesi gereken bir seri. Bende yarın gitmeyi düşünüyorum.  :)

Çevrimdışı skandy_duygu

  • **
  • 293
  • Rom: 4
  • artık Mersine Türkiye şampiyonasına :D
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2010, 19:27:39 »
Benim için en kötü narnia filmiydi. Süresi çok kısaydı tadı damağımda kaldı. Benim için narnia Kitaba bağlılık konusunda çok ayrı bir yere sahipti ama bu filmde değiştirmiş ve kesilmiş sahneler benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Çok kısa olduğu için film oldu bittiye gelmiş. Issız adalardaki sahneler kitapta ne kadar farklıydı yani kaçırılma hikayeleri, adını unuttuğum telmarin lordunun hikayesi,adaya çıkış vs... Üstüne seslerin adasındaki kesilmiş sahnelerde bir ara sinir harbi oldum. Eustace'nin hikayesi başlangıçta doğruydu ama filmi izlerken dakikaları saydım nezaman deye eski haline dönecek adadan ayrılmadan önce dönüşmesi gerekiyordu. Sizede öyle geldimi bilmiyorum ama Eustace kitapta daha gıcık değilmiydi filmdede güzel yasıtmış ama kitabı okurken daha gıcık olmuştum. Sis, beyaz cadı, 7 kılıç apayrı bir konu tamam güzel olmuş ama kitapta böyle bir şey yoktu ki!! Deniz canavarıda ayrı bir olaydı . Aslan kitapta çok az yer alıyor zaten bari çıktığı sahneler tam olsaydı(ölüm suyu adasında bir ara görünmüştü büyücünün evindede vardı, Caspian'ın kamarasında aynada görüneceğine doğru sahnelerde olsaydı keşke :-\) Zaten filmi bir salon dolusu küçücük dersane öğrencileryle izledm aslan çıktığında AAAAA aslan diye bağırınca yok kedi diyecektim deniz yılanı da ölünce yaşaşınnn dediler bir ağızdan :P .  
Kitapta Edmund kafayı bu kadar 2. insan olmaya takmışmıydı ? peki Lucy bu kadar güzel olmayı istemişmiydi ?
-hayır
Gene güzel bir filmdi ama en kötü narnia filmiydi buna göre puanıım 6-7/10
Birde faunlar biraz garip geldi bana bilemiyorum çok yapmaydılar sanki insan olsukları belliydi.
‘Üzgünüm Beverly ama seni dövmek zorundayım.Bunu senin iyiliğin için.Eğer tuvaletten bir örümcek çıktığını söyleseydin,benden dayak yemek zorunda kalmayacaktın’”

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2011, 17:13:28 »
Genel bir özür diliyorum herkesten. Cidden filme bile zor gidebildim, hiç zaman bulamıyorum bu ara. Şimdi girişiyorum.

Çok da bir şey kaçırmamışım sanırım. :P

Filmi beğendim. Narnia konusu olduğu için beğendim ama bir de oyuncular sebebiyle. Bunun dışında filmin Walt Disney'den çıkması maalesef ki hazin sonu olmuş. Son Savaş filmi çekilir mi bilmem..Caspian gibi bir yapıttan sonra kötü bir düşüş olmuş Narnia ortalaması için. Kurtaran yine oyuncular ve hikayenin özü olmuş. Filmin çekim açıları çok kötüydü.. Müzikleri eskisi gibi etkileyici değildi..Sabun köpüğü gibi bir film geldi bana. Duygusal anları oldukça azdı. Caspian'daki gibi kişide empati uyandırtacak duygu eşiği yoktu. Bana çok eksik geldi film. Lakin Ben Barnes, Skander ve Georgie ve yeni oyuncumuz filmi götüren taşlar olmuş. Bunun dışında gerçekten çekici bir yanı yoktu..Üzgünüm.


Not to mention the pincers...

Çevrimdışı simkalaba

  • **
  • 146
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #11 : 18 Ocak 2011, 20:05:48 »
Benim için en kötü narnia filmiydi. Süresi çok kısaydı tadı damağımda kaldı. Benim için narnia Kitaba bağlılık konusunda çok ayrı bir yere sahipti ama bu filmde değiştirmiş ve kesilmiş sahneler benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Çok kısa olduğu için film oldu bittiye gelmiş. Issız adalardaki sahneler kitapta ne kadar farklıydı yani kaçırılma hikayeleri, adını unuttuğum telmarin lordunun hikayesi,adaya çıkış vs... Üstüne seslerin adasındaki kesilmiş sahnelerde bir ara sinir harbi oldum. Eustace'nin hikayesi başlangıçta doğruydu ama filmi izlerken dakikaları saydım nezaman deye eski haline dönecek adadan ayrılmadan önce dönüşmesi gerekiyordu. Sizede öyle geldimi bilmiyorum ama Eustace kitapta daha gıcık değilmiydi filmdede güzel yasıtmış ama kitabı okurken daha gıcık olmuştum. Sis, beyaz cadı, 7 kılıç apayrı bir konu tamam güzel olmuş ama kitapta böyle bir şey yoktu ki!! Deniz canavarıda ayrı bir olaydı . Aslan kitapta çok az yer alıyor zaten bari çıktığı sahneler tam olsaydı(ölüm suyu adasında bir ara görünmüştü büyücünün evindede vardı, Caspian'ın kamarasında aynada görüneceğine doğru sahnelerde olsaydı keşke :-\) Zaten filmi bir salon dolusu küçücük dersane öğrencileryle izledm aslan çıktığında AAAAA aslan diye bağırınca yok kedi diyecektim deniz yılanı da ölünce yaşaşınnn dediler bir ağızdan :P
Kitapta Edmund kafayı bu kadar 2. insan olmaya takmışmıydı ? peki Lucy bu kadar güzel olmayı istemişmiydi ?
-hayır
Gene güzel bir filmdi ama en kötü narnia filmiydi buna göre puanıım 6-7/10
Birde faunlar biraz garip geldi bana bilemiyorum çok yapmaydılar sanki insan olsukları belliydi.


Bazı olumlu yönleri de vardı bu değişimlerin; ama olumsuzlukları daha fazla. Mesela seslerin adasındaki ortam kitapta mükemmeldi. Filmde hayal kırıklığına uğradım. Tekkafalar da filmde berbattı. Kitapta ise mükemmel ve komiklerdi. Kediyi kovacaklarına sütleri dışarı çıkartan tekkafalarla aynı değillerdi. Film yeni baştan çekilse yeridir. Sağolsun yönetmen amcamız...

Ceddry Edain

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2011, 12:35:00 »
Son günlerde Aslan Cadı ve Dolap flmi ile Caspian'ı tekrar izledim ve aradaki dağlar kadar farkı rahatça görebildim. Andrew Adamson'dan çıkmamalıydı o film. Onunla devam etmeliydi...


Not to mention the pincers...

ikizler

Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2011, 21:36:06 »
ben de nerdeyse ağlayacaktım ama tek nedeni narnianın bitiyor olmasıydı hemde böyle bir filimle yani benim en sevmediğim film buydu üçünün arasında 10 üzerinden 5 veriyorum yakışmadı narnia günlüklerine

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: “Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu” Sinemalarda!
« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2011, 14:42:43 »
Bence çocuklar ve gençler açısından en iyi filmi olmuş serinin. "Başkası olma kendin ol" tarzı bir mesaj veriyor.