Kayıt Ol

Nelly Furtado

Çevrimdışı Mls hp

  • **
  • 236
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
    • Arda Turan.<3
Nelly Furtado
« : 13 Ocak 2008, 20:28:54 »




Nelly Furtado

Nelly Kim Furtado (2 Aralık 1978; Victoria, B.C. doğumlu), Portekiz asıllı Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı.

Portekiz asıllı Nelly Kim Furtado, küçük yaşta Portekiz’den Kanada’ya göç etti. İngilizce, Portekizce, İspanyolca ve az çok Hintçe bilen Furtado, ilk müzik deneyimini annesiyle birlikte bir kilisede düet yaparak yaşadı. 9 yaşında trompet, gitar ve klavye çalmaya başlayan sanatçı, 12 yaşında ilk bestelerini üretmeye başladı.

1996 yılında “Plains Of Fascination” adlı hip hop grubunun “Join the Ranks” albümünde “Waitin’ For The Streets” şarkısına vokal yapan Nelly Furtado, 1997 yılında trip hop grubu “Nelstar”ı kurdu. Grubun çalışmaları sırasında ritim ve melodi tekniklerini geliştiren Furtado, trip hop müziğinin kendisini yansıtmadığını düşünerek gruptan ayrıldı. Aynı sene Toronto’daki bir gece kulübünde sahne alan sanatçı, The Philosopher Kings grubunun vokalisti Gerald Eaton’ın dikkatini çekmeyi başardı. Bu gruptan Gerald Eaton ve Brian West’in yardımıyla ilk demosunu çıkartan Nelly Furtado, DreamWorks Records ile anlaşarak ilk albümünün hazırlıklarına başladı.

2000 senesinde çıkarttığı ilk albüm Whoa, Nelly! ile tüm müzik dünyasının dikkatini çeken Nelly Furtado, özellikle albümden çıkan single’lar “I’m Like A Bird”, “Turn Off The Light” ve “...On The Radio (Remember The Days)” ile tüm dünyada 5.500.000 sattı. 2002 Grammy’lerine dört dalda aday gösterilen sanatçı, bu ödüllerden “I’m Like A Bird” single’ı ile “En iyi Bayan Pop Vokal Performansı” ödülünü almayı başardı.

2003 senesinde 2. albümü Folklore ile sevenleriyle buluşan Nelly Furtado, bu albümle İngiltere ve Amerika’da altın plak alırken, özellikle Almanya’da da büyük bir başarı elde etti. Almanya’da iki kez platin plak kazanan albümden çıkan single’lar “Powerless (Say What You Want)”, “Try” ve “Força” oldu. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın resmi şarkısı olan “Força” ile Lisbon’daki final maçı öncesi sahne alan Furtado, 2005 yılında şirketi DreamWorks Records’un kapanmasından sonra Geffen Records’a geçti.

2006 yılında 3. albümü Loose'ı çıkartan Nelly Furtado, bu albümde Timbaland ile beraber çalıştı. R&B ve 80’ler sounduna yakın duran albüm öncesinde Nelly Furtado, System Of A Down ve Death From Above 1979 gruplarının albümlerini dinlemiş. Distorte bas melodilerinin yer aldığı “Loose” ile, çıkarttığı albümler arasında en büyük başarıyı elde eden sanatçı, bu albümle birçok ülkede 1 numara oldu.Albüm şu ana kadar 7.472.000 sattı ve Brit, Billboard, Juno ödülleri gibi önemli ödüller alarak en başarılı şarkılardan biri olduğunu kanıtladı.



Herkesin HayaLLeri Vardır,Ama Tanrı Sadece BazıLarımıza OnLarı GerçekLeştirecek Şansı Verir.

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nelly Furtado
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2008, 20:35:46 »
hemen haberide veriim hazır başlık acıkken :D (ne fırsatcıyım ben) nellynin aşağıdaki videosunda bulunan parça bizim türk müzisyenimizin parcasından calıntıymış isterseniz izleyin görün

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_FIRYBafyQA[/youtube]
she's back!!

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nelly Furtado
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2008, 20:55:15 »
Hımm..Dinliyorum şu sıralar.Sesi iyi düet yapınca daha bi iyi oluyor :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

selin.

Ynt: Nelly Furtado
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2008, 22:15:53 »
try vazgeçemediğim ve en sevdgm sarkısıdır..