Kayıt Ol

Nickelback

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Nickelback
« : 29 Mart 2008, 12:42:29 »

Hard rock yapan, enerjik ve eglenceli grup Nickelback 1996'da Hanna Alberta'da Chad Kroeger ( vocal& gitar ), Mike Kroeger ( bass ), Ryan Peaker ( gitar ) ve Mitch Gandau ( drums )'nun bir araya gelmesiyle kuruldu.

Çalismalarina Vancouver'da devam eden Nickelback'in, Subat 1996'da 7 sarkidan olusan "Hesher" EP CDleri ile Kanada'nin en iyi 100 albümü listesinde yer alirken, ayni yilin Aralik ayinda piyasaya çikardiklari"Hesher" in tamamlanmis hali olma özelligini tasiyan ve ilk çiktigi andan itibaren 50 radyonun play listine eklenen, hem top 20 listelerine girebilen hem de Pacific Music Industry Awards'ta yilin albümü ( Independent Distribution ) ödülünü alan "Curb" le birçok rockseverin ilgisini çekmeyi basardi.

Kanda müzik piyasasinda istedikleri yere ulasan Nickelback, daha sonra Amerikan müzik piyasasina yöneldi ve 2000 yilinin Mart ayinda Road Runner Records'un da yardimiyla "The State" albümünü Amerikan Rock Müzik piyasasina sürdü. Bu mükemmel albümle Creed, Sevendust, Finger Eleven, 3 Doors Down gibi isimlerin yaninda yer almayi basaran Nickelback, rock dünyasinda büyük ilgi gördü. Basarili performansiyla genis hayran kitlesine sahip oldu ve 2000 yilinda Best New Artist ve Best Indy Modern Rock Album of 2000 dallarindaki ödüllerin de sahibi oldu. Ayrica "The State" albümünde yer alan "Breath" ve "Leader of Men" gibi sarkilariyla Mainstream Rock kategorisinde top 10 listelerinde yer aldilar.

Albüm için yapilan "fantastik" yorumu gitarist Ryan Peake'i göklere çikarirken, "The State"albümü için turnelerine devam eden Nickelback, Creed, 3 Doors Down, Fuel, Mathew Good, Stabbing Westward, The Headstones, Noise Theraphy, Twisted Sister gibi birçok isimle 200'e yakin sahne sovu yapti.

Nickelback'in hizla genisleyen bir hayran kitlesi oldugunu konser bileti satislarindan anlamak çok kolaydi; ilk konserlerinde sadece 2 bilet satilirken, birkaç ay sonraki 2. konserlerinde 3100 bilet satildi.

Birçok ödülün sahibi olan grup, 11 Eylül 2001'de "Silver Side Up" albümünü piyasaya çikardi ve albümde yer alan "How You Remind Me" sarkisiyla modern rock hayranlari tarafindan birçok ülkede 1 numaraya aday gösterildi.

Nickelback, "Silver Side Up" stüdyo asamasindayken tecrübeli rock yapimcilarindan Rick Parasher ( Pearl Jam, Temple Of the Dog ) 'la Vancouver'in en iyi stüdyolarindan olan Green House'da çalismis ve albüm The Harmony 'de mixlenmek üzere Randy Staub ( Metallica,U2 )'a teslim edilmis.

Nickelback'in albümlerindeki sarkilar sadece melodileriyle degil, sarki sözleriyle de ilgi çekiyor. Örnegin, "How You Remind Me" de yer alan "Never made it as a wise man I couldn't cut it as a poor man stealing Tired of living like a blind man I'm sick inside without a sense of feeling" Sözlerini, evlendigi insanin tüm hatalarini yüzüne vurmaya baslamasi üzerine yazdigini söylüyor Chad Kroeger.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nickelback.*
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2008, 12:54:54 »
Şarkılarını severek dinlediğim, fakar bunlar hakkında hiç bir zaman nedenini bilmediğim bir debepten dolayı araştırmasını yapamadığım grup.. :D Neyse bu konuyla biraz bilgide edinmiş olduk. Saol CursedQueen~ :D
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nickelback.*
« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2008, 13:15:04 »
tavsiyeler sonucunda dinlemeye başladığım güzel grup..how you remind me, if everyone cared, never again dinlenmelidir..