Kayıt Ol

Novembre

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Novembre
« : 29 Mart 2008, 13:18:27 »


Ülke : İtalya
Tür : Death Doom
Firma : Peaceville
Resmi Sitesi : http://www.novembre.co.uk

Elemanlar

Gitar/Vokal : Carmelo Orlando
Bateri : Giuseppe Orlando
Gitar : Massimiliano Pagliuso
Bas Gitar : Alessandro Niola


Albümler

1994 - Wish I Could Dream It Again
1996 - Arte Novecento
1999 - Classica
2001 - Novembrine Walts
2002 - Dreams d'Azur
2006 - Materia


Grup Hakkında

Roma’lı Novembre, hem death hem atmosferik metal kullanarak sağlam bir izlenim yaratabilmiş bir grup.Grubun adı, daha kuruluşundan itibaren underground camiasında, ardından da dünya çapında duyulmaya başlandı. İki kardeş, Carmelo Orlando (gitar-vokal) ve Giussepe Orlando (Bateri) “Catacomb” grubunu oluşturduklarında 1990 Eylülüydü. Yaklaşık bir yıl sonra, Kasım 1991’de ilk demolarını çıkardılar: “Unreal”. Bu demo düşük ses kalitesine rağmen hızlı bir şekilde death metal severlerin dikkatini çekti. (Sacra Sindore şirketi tarafından piyasaya sürülen) The 7" EP The Return Of The Ark 1993’ün başlarında çıktı ve melankoli-gotik-doom’un alışılmadık karışımı sayesinde çok daha geniş ve dünya çapında bir ses getirdi. Önceki ismi artık grubun hızlı ve durmadan gelişen sesini hisettirmediğini düşündükleri için kısa bir süre sonra grup adını “Novembre” olarak değiştirdi.

Artık her şey mükemmel gidiyordu ve tam bu zamanlarda grup "Polyphemus" şirketiyle anlaştı. 1994’ün sonbaharında grup Dan Swano’s Unisound stüdyolarında en çok ses getiren albümlerini, “Wish I Could Dream It Again”in kaydını yaptı. Bu tarih, Novembre’nin yarattığı ve ilk kez kullandığı yeni yeni gelişen atmosferik tarzın diğer öncü gruplarının da bu tarzdaki ilk albümlerini hazırladıkları zamanlar sayılırdı.

Sıkı bir çalışmayla dolu iki yıl sonra Novembre, grubun daha da karanlık bir tarza doğru geliştiğini gösteren ikinci albümlerini çıkardı: “Arte Novecento”. 1997 ilkbaharında Massilimo Pagliuso (gitar) gruba ikinci gitarist olarak katıldı ve Century Media Plak Şirketi’yle çalışmak için imza attıklarından hemen sonra 1998 Nisan’ında da Alessandro Niola (bas) Novembre’yle çalışmaya başladı. Hararetli çalışmalarından aylar sonra üçüncü albümleri “Classica” 1999 yazında Roma’da, The Other Südyolarında kaydedilmiş ve Andy LaRocque’nun Götheburg’daki ünlü Angered Stüdyolarında düzenlemiş oldu.

Classica albümlerini Ocak 2000’de Moonspell, Kreator ve Witchery ile birlikte çıktıkları Avrupa turnesinde tanıttılar ve “Leipzig's Wave Gotik Treffen Festival” adlı büyük bir organizasyona davet edildiler. Aslında Classica’nın ardından gelecek yeni albüm için 2001’in başları belirlenmişti ama davulcu Guissepe’nin sırtından olmak zorunda olduğu ameliyatı yüzünden bu tarih 2001’in Ekim’ine kadar sarktı. “Novembrine Waltz” isimli yeni albümlerini doldurmak için yine The Outer Sound Stüdyolarına girdiler. Albümü (Tristania, Sins of Thy Beloved ve Morgul’un da prodüktörü) Terje Refsnes’le beraber düzenlediler. 2001’in Kasım ve Aralık’ı boyunca dostları Opeth ve Katatonia ile beraber albümlerini bir Avrupa turnesinde tanıttılar.

Her şey süper ilerlerken, Novembre geçmişe ufak bir yolculuk yapmak istedi: “Wish I Could Dream It Again”. Piyasada az bulunan bu albüm bu sefer aşırı bir biçimde hızlı ve çok sattı. İlk albümü ellerinde bulunmayan "Novembre" severler böylelikle bu albüme de sahip oldu. Bu gelişmelerden sonra Novembre “Wish I Could Dream It Again” parçalarını tekrar kaydetmek istedi. Tekrar Outer Sound Studyolarına girdiler ve ilk parçalarını, sahip oldukları yeni ses-kültürüyle ve daha kaliteli tonlarla tekrar seslendirdiler. Bu albümü mükemmel kılan bir şey de grubun kurucu elemanı Thomas Negrini’nin klavyede ve Antonio Poletti’nin gitarda olmasıydı. Bunun yanında bascı Fabio Fraschini de tek albümlük olsa da grupta yer aldı. Progressive death metalin sert gitar tonları ve melankolik gotik rock’ın mükemmel karışımı, albümün yeni ismi "Dreams d'azur" olmuştu...