Kayıt Ol

Amnesia: The Dark Descent

Çevrimdışı tormund

  • **
  • 151
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Amnesia: The Dark Descent
« : 22 Şubat 2014, 21:45:53 »
Amnesia: Dark Descent, Frictional Games tarafından yapılmış bir korku oyunudur.

Frictional Games'in bir önceki oyun serisi Penumbra gibi, bu oyunda da ilerleyebilmek için çevredeki eşyalarla etkileşmek; gerekir. Mesela, bir kapıyı açıp/kapamak için farenin ileri/geri hareket ettirilmesi gerekir. Ayrıca, oyun karşılaşılan bozuk makineleri tamir etmek gerekmektedir. Hatta tamir için eşya gerekiyorsa, bu eşyalar bulunup yerleştirilmelidir.

Oyunda karşılaşılan başka bir zorluk, karakterin hem canını, hem de akıl sağlığını koruması gerekmektir. Oyundaki canavarlara (Gatherers) uzun süre bakmak, karanlıkta uzun süre durmak, ve rahatsız edici durumlarla karşılaşmak, karakterin akıl sağlığını azaltır. Akıl sağlığının azalması, oyunda görüntünün bulanıklaşmasına ve halüsinasyonlara neden olur. Aydınlıkta durmak, akıl sağlığının azalmasını durdurur. Bu aydınlık iki şekilde elde edilebilir: feneri çıkartarak, veya çakmakla lambaları yakmak. Oyunda bir görev bitirildiğinde, veya belirli bir noktaya varıldığında, akıl sağlığı otomatik olarak artar.

Oyunun yapısından dolayı, karakter canavarlara karşı savunmasızdır. Bu yüzden, bir canavarla karşılaşıldığında, veya canavarın yaklaştığı duyulduğunda, canavarın karakteri göremeyeceği bir yere saklanması gerekmektedir. Eğer saklanamıyorsa, oradan kaçması gerekmektedir. (Wikipedi)

Bu oyun hakkında söylenecek çok şey var ancak ben birkaç şey söyleyip herkesi oyunu oynamaya davet edeceğim.

Öncelikle oyunun korkuseverler için biçilmiş bir kaftan olduğunu söylemeliyim. Oyunun atmosferi, oyundaki yaratıklar, mekanlar ve sesler insanı yeterince korkutuyor. Beni asıl çarpan şey oyunun hikayesiydi. Oyun bittiğinde H.P. Lovecraft'ın en güzel öykülerinden birini okumuş gibi kalktım oyunun başından. Oyundaki her notu, her uyarıyı, günlük parçasını mutlaka okuyun. Bütün bu öyküyle oyun mükemmel bir bütün oluşturmuş ve ortaya benim gibi fazla oyun sevmeyenlerin bile en üst derecede zevk alacağı bir oyun çıkmış.

Son olarak bunu oynayıp severseniz yine bu oyunun yapımcılarının ürettiği Penumbra serisini de oynamanızı tavsiye ederim.


Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Amnesia: The Dark Descent
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2014, 17:40:26 »
Call Of Cthulhu: Dark Corners Of The Earth'ten beri beni adam akıllı korkutabilen, elimi ayağıma dolaştıran bir oyun çıkmadı dediğim zamanlarda karanlık bir köşeden fırlayıp "Bö!" demişti Amnesia. Ciddi ciddi ekranın karşısında büzüşüp tir tir titrediğimi hatırlıyorum. Özellikle de tımarhane bölümü çok feciydi. Ama bir yerden sonra canavarların 'bug'ını keşfediyor ve o kadar da korkmamaya başlıyorsunuz. Yine de akıl sağlığı sistemi, dolaplara saklanmak, tamamen çaresiz olmak ve yağ lambanızı idareli kullanmak gibi mekanikleri (ve bir de bulmacaları) oyunu klasikler arasına sokmaya yetiyor da artıyor bile.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.