Kayıt Ol

Kingdom Hearts

Çevrimdışı Khentis

  • **
  • 100
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Kingdom Hearts
« : 10 Kasım 2015, 23:14:45 »
Kingdom Hearts ile şans eseri gerçekleşen tanışmamın arasından epey bir zaman geçti ve o zamandan beri de en sevdiğim oyunlar arasındaki yerini korumakta. Odama kapanıp saatlerce oynadığım çok az oyun vardır, bu da onlardan bir tanesi. Kingdom Hearts'ta Sora adında, iki arkadaşıyla birlikte, yaşadığı adadan ayrılıp başka dünyalar keşfetmek isteyen ergen bir arkadaşı kontrol etmekteyiz. Olayların epey beklenmedik bir hal almasıyla, Sora isteğini tasarladığından oldukça farklı bir şekilde gerçekleştirir ve yeni dünyalar gezmeye başlar. Arkadaşlarından ayrı düşmüştür, peşinde karanlığa hizmet eden yaratıklar vardır ve nereden geldiği belli olmayan, peşindeki düşmanları öldürebilmesini sağlayan silah(lar)a sahiptir: Keyblade. Esas oğlan Sora, başka yerlerde kayıp olmuş arkadaşlarını bulmak için, gezmedik dünya bırakmamaya kararlıdır.

Kingdom Hearts'ın en önemli, en ayırt edici özelliği Final Fantasy karakterleri ile Disney karakterlerini birleştiriyor olması. Disney'in en sevimli karakterlerinden Goofy ve Donald Duck yol arkadaşlarımız olup, bize yardım ediyor -biz de onlara yardım ediyoruz. Yalnızca Donald ve Goofy değil tabii ki, daha bir sürü Disney karakterine oyunda yer veriliyor. Aynı durum Final Fantasy karakterleri için de geçerli. Squall Leonheart'ından Sephiroth'una (Coliseum'u bana dar ettiğin günleri unutmadım nalet adam) bir çok karakter ile yolunuz kesişiyor.

Kingdom Hearts bir seri ve her oyunda hikayesi -aynı şekilde oyun mekanikleri de- değişiyor. PS2, PSP, Nintendo Ds gibi her konsola oyunlar veren bir seri, yalnız işin kötü yanı, her konsola çıkan oyun başka. Re:Chain of Memories hariç, o nintendo için çıkartılan Chain of Memories oyununun ps2'ye uyarlanması. Örneğin PSP'ye çıkan Kingdom Hearts: Birth by Sleep başka bir konsola çıkmadı. Oldukça fazla sayıda Kingdom Hearts oyununa imza atan Square Enix şu anda Kingdom Hearts 3 üzerinde çalışıyor. Konsolumun olmaması nedeniyle oyunu oynayamayacak olmamın yarattığı üzüntü, oyunun çıkmasına olan sevincimi bastırıyor. Bak yine üzüldüm.

Bu arada değinmeden geçmek istemediğim bir konu var: oyunun müzikleri. Olamaz böyle bir şey. Kesinlikle olamaz! Kairi'nin karakter müziği, oyunun menü müziği, Traverse Town'ın atmosfer müziği... Tek kelimeyle mükemmel. Açıp dinleyeyim bari. Utada Hikari'nin Simple and Clean şarkısı da sanırım benim için ecnebilerin guilty pleasure dedikleri şey. Arada köstebek köstebek açıp dinliyorum şarkıyı.

Kingdom Hearts'ın en sevmediğim yönü ise Gummi Ship. Ne ilk oyunda ne ikinci oyunda beğenemedim bir türlü. Gemiye yapılabilecek bir sürü güncelleme olduğu halde hiç birini yapmadım çünkü gerek yoktu. Oyuncuların karşısına herhangi bir zorluk veya eğlence öğesi koymayan, oyuna yalnızca oyun süresini uzatmak için eklenen bir özellik gibi geliyor bana. Onun dışında, gerek hikaye, gerek soundtrack, genel atmosfer ve seslendirme (ikinci oyunda Christopher Lee bulunuyor, var mı ötesi?), kontroller, hepsi çok güzel bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Oyunu oynamış arkadaşlar varsa, yorumlarını esirgemesinler, birlikte nostaljinin canını çıkaralım. Şu resmi de şöyle bırakıp biraz canınızı yakayım.



Don't ever forget, wherever you go, I'm always with you.
The wizard's crown I'll take on Halloween.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kingdom Hearts
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2015, 08:16:44 »
Başlığı görünce birden fonda Sanctuary çalmaya başladı :(. Sabah sabah içim bir garip oldu. O değil de, forumda bu başlığı görünce tam olarak şöyle bir ifadeye büründüm:

Spoiler: Göster


Kingdom Hearts'ın yeri bende çok ayrı ve yukarıda Khentis'in söylediklerinin büyük kısmıyla da paralel. Tek farkımız, benim Gummi Ship ile bir derdimin olmaması :D. Onu bile seviyorum ben, ama geliştirmeleri ben de yapmamıştım.

Başkalarına anlatması zor bir oyun. Birkaç kez denediğimde alaycı kahkahalarla karşılanmış ve aşırı korumacı bir anne modunda onu bağrıma basmama neden olmuştu. Başka hiçbir oyunla değil de, bu oyunla tuhaf bir bağım var. Biri kötülese hemen bağrıma basıp, karşımdakine ölümcül bakışlar atmaya başlıyorum. Öyle de bir olay. (Yedirmeyiz)

Eller bilmez, gerek müzikleri, gerekse konusu insanın içine çok dokunan bir oyun. Keyblade kavramıyla hayal gücümü şenlendirmiş, diyar diyar gezdirip ve Disney ile Final Fantasy karakterleriyle karşılaştıkça mutlu ettirmiş de bir oyundur kendisi.

3. oyuna dair çok umutlandırdılar, çok gaza getirdiler ama ortaya çıkan trailer bende dehşet bir hayal kırıklığı yarattı. PS2'den bu yana oyunda bir iyileşme, bir überleşme olmamış gibiydi doğrusu. PS4 ile ortaya konan kaliteyi Kingdom Hearts'ta görmek, Sora ve diğerlerini görünce ellerim titresin istiyordum. Ama olmadı :/. Bakalım, daha yol uzun. O zamana kadar neler olur, neler. Hele ki FF serilerinin geldiği noktayı görünce Kingdom Hearts'ın da öyle olmasını istiyorum.

O değil de 2.oyundaki Roxas-Sora olayları falan neydi öyle, abov.

Çevrimdışı KimseninBiri

  • *
  • 16
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kingdom Hearts
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2015, 12:45:52 »
Açıkçası E3'ü izlerken Kingdom Hearts 3'ü beğendim. Beklentim yoktu, sadece güzel olucağını biliyordum. Ayrıca işin başka bir boyutu firmanın uzun zamandır sesleri çıkmıyor, demekki oyunun daha tamamlanmasına çok var ve bu da oyunun çok daha fazla gelişeceğini gösteriyor. E3 deki biraz aceleye getirilmiş gibiydi.

FF15'in Trailerını izlerken KH3 den daha çok heyecanlanmıştım. Ama demosunu oynarken tüm heyecanım sönüverdi. Umarım ikiside gösterildiklerinden daha iyi gelirler. KH3'ü bilmem ama FF15'in çok sorunu var.


Çevrimdışı Khentis

  • **
  • 100
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kingdom Hearts
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2015, 19:42:10 »
Üçüncü oyunun trailerında gördüğüm mekanları çok beğenemedim ben. Kullanılan sahnelerden de kaynaklanıyor olabilir bu ama, oynanışın ve kamera açılarının da güzel görünmediği kanısındayım. Aslında bakarsanız ilk oyunun yerini diğer hiç bir oyun tutmadı benim için -belki Chain of Memories.

Oyunun hack&slash türüne çok kaymış olmasından da kaynaklanıyor olabilir bu -bkz. 1.000 Heartless'ı patates ediniz. Çünkü Chain of Memories -yaşasın emulatorler- ve Re:Chain of Memories'in dövüş sistemleri tek kelime ile harikaydı. Bazen kasap gibi tıklayıp kartları ne yaptığımı bilmeksizin dizdiğim de oluyordu tabii ama bir komboyu isteyerek yaptığımda aldığım keyfi anlatamam. Ayrıca, ilk oyundaki mana sistemi bile bana kalırsa ikincisinden iyiydi. :D

Fakat gerçekten de, Kingdom Hearts'ı oynamayan oyunun ne kadar mükemmel, sizi ne kadar içine çeken bir havası olduğunu anlayamaz. Bu oyunu lütfen oynayınız efendim. Ama oynatmayız, fazla kişi bilmesin. Kendi aramızda takılalım.

Hislendim. Fena hislendim.

https://www.youtube.com/watch?v=lRdisTrKb6A
The wizard's crown I'll take on Halloween.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Kingdom Hearts
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2015, 15:58:03 »
Buna sevinirsiniz o zaman :)

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter'ın giriş videosu ve Kingdom Hearts III'e kısa bir bakış:
https://youtu.be/Sfw_r1UCPs0
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.