Kayıt Ol

Mythcraft: Yüzüklerin Efendisi Minecraft RPG ~ Orta Dünya'nın 4. Çağı!

Çevrimdışı Mograine

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle

http://mythcraft.org/index.php
Ekip: Sheczar, NecroDot, Mograine(Felloward), Jeydoph, Arcean, Masterpr01, Valmedris​

Sunucumuz ilk olarak 17 Ağustos 2012 tarihinde kurulup beta testine girmiş ve 3 Ekim 2013 tarihinde test sürecini bitirmiştir. Mythcraft Oyun Grubu tarafından kurulan MERPG yani Middle-Earth RPG klasik bir Roleplay sunucusu değildir. Oyuncularımıza Orta-Dünya'da, Tolkien'in kaleminden çıkan mekanlarda hiç yaşamadıkları ve hiç kaleme alınmamış 4. çağda rol yapma fırsatı sunuyoruz. Tolkien'ın evreninin mitolojik çizgisinden çıkıp evrenin temel unsurlarını kanlı bir gerçeklikle işliyoruz. Sizlere alışılan ölümden korkmayan epik kahramanları değil, sıradan varlıkların yaşam mücadelelerini ve en sıradan kişinin bile gurur ve açgözlülük ile yapabileceklerini göstermeyi hedefliyoruz. En büyük farkımız sunduğumuz roleplay ortamını kesintisiz olarak sunmamızdır. 2012 civarında açtığımız ilk versiyon yaklaşık 3 sene boyunca açık kalmış, kesintisiz hedef vermiştir. Verdiğimiz aranın sonuna gelirken gerek sistemsel, gerek kurgusal yanlarımızı kayda değer bir şekilde geliştirmiş bulunuyor ve geliştirmeyi de sürdürüyoruz.

Sunucu Sitesi: http://mythcraft.org/index.php
Sunucu Adresi: 185.62.204.44:25765
Sunucu Slot Sayısı: Geçici Olarak 24, Bakım Sonrası Yükseltilecek
Sunucu Türü: Rol Yapma Oyunu
Sunucu Durumu: Kısa Süreli Bakım

Mythcraft olarak şuan açacağımız sunucunun istikrarlı olmasını planlıyor, Türk Roleplay camiasının kursağında kalan zevki gün yüzüne getirip, kesintisiz bir rol sunucusu açmayı planlıyoruz. Bu sebeple hem oyun içi mekanikleri, hem de hikayesel mekanikleri en küçük detayına kadar detaylıyor ve uzun vadeli düşünüyoruz. Sık sık birtakım sorunlar yaşayan Minecraft camiasını bu sunucuda birleştirip, siz oyuncuların hak ettiği profesyonel hizmeti vermek için elimizden geleni ardımıza koymuyor ve sürekli olarak bir gelişim içerisinde bulunuyoruz. Minecraft Türkiye'de ilk defa kullanılan Panel sistemini sizlere sunup, görüşlerinizi ve şikayetlerinizi ticket aracılığı ile alarak her daim derdinize çare olmaya uğraşıyoruz.

Sistemlerin Birkaçı;
Dinamik Meslek Sistemi (+)
Fiziksel Labor Sistemi (+)
Encounter Sisemi((+)
Akın/Raid Sistemi (+)
FRP Zar Sistemi (+)


Ayrıca her rol sunucusunda olduğu gibi bizim sunucumuzdada üye alımı başvuru ile olmaktadır. Foruma üye olduktan sonra yukarıda bulunan Karakter Paneli aracılığı ile Karakter Başvuruları atılmaktadır. Başvuruları kabul edilen oyuncular sunucuya erişim sağlamaktadır. Başvuru içerisinde çeşitli mekanik kurallar ve etik rol unsurları sorulmaktadır.

Başvuru Rehberi: http://mythcraft.org/showthread.php?tid=260
Sunucu Hikayesinin Özeti (Orta Dünya 4. Çağ)

Orta-Dünya'nın 4. Çağı'nın başında barış hakimdi. Birleşik Krallık ve Rohan hiç olmadıkları kadar güçlüydüler. Dale ve cüce krallıkları hızla gelişiyordu ve Işıldayan Mağaralar Lordluğu tarih sahnesinde yerini almıştı. Easterling, Haradrim, Orc ve Elf krallıkları ise günden güne yitip gidiyordu. 4. Çağ'ın ikinci yüzyılında, Sheczar isimli bir Karanlık Lord Orta-Dünya'ya geri dönmüştü ve Mordor güçlerini kontrolü altına almıştı. Nether diyarından getirdiği ordular ile Orta-Dünya'ya terör estirdi. Elfler, insanlar ve cücelerden oluşan bir İttifak ordusu uzun uğraşlar sonucunda Sheczar'ı Terör Savaşı'nda yok etti. Özgür krallıkların bu savaşta büyük darbeler alması Orta-Dünya'yı kalıcı olarak değiştirdi. Birleşik Krallık ve Telcontar hanedanları yıkıldı ve yerlerini Gondor İmparatorluğu ve Andarion hanedanı aldı. Easterling ve Haradrimler bu savaşlara en az katılım gösteren toplumlar olarak tekrar gelişme fırsatı buldular. Bu da doğu ve batı toplumları arasında 4. Çağ boyunca sürecek savaşlara sebep oldu. Rivendell Terör Savaşı'nda yıkıldı. Shire, Lindon ve Arnor'dan kalanlar Sheczar'ın güçlerinden geriye kalan Lichler tarafından yıkıldı ve bu Crimson Crusade'in doğmasına sebep oldu. Erebor gücünün doruğundayken ejderhalar tarafından kuşatıldı ve Moria orclar tarafından fethedildi. Erebor'un kuşatılması ile, Erebor ile verdiği savaşlardan yıpranan Dale tekrar güçlenmeye başladı. Rohan, Gondor tarafından iki kez işgal edildi. İlkinde yıkılan Eorl hanedanlığı yerine Stronghoof hanedanlığı, ikincisinde ise başa yıkılan Stronghoof hanedanlığı yerine Lightsword hanedanlığı geçti. Rhun da 4. Çağ boyunca Gondor tarafından iki kez işgal edildi, ilk işgalin sonlanması üç prens dönemini başlattı, ikinci işgalin sonlanması ise üç prens dönemini bitirdi. 4. Çağ'ın 1000. yılına gelindiğinde, Gondor işgalci tutumuna ara vermiş, 2. Gondor işgali (Theondir Darbesi) sebebi ile zayıflayan Rohan ve Işıldayan Mağaralar arasında gerilim artmış, Rhun Prensliği de 2. Gondor işgali sonrası tekrar bir güç olma arayışına girmiştir.


İnsan Ulusları:
(İnsan Krallıkları sayısı nedeni ile sadece Haritaya dahil uluslar eklenmiştir)
Rohan Krallığı: Orta-Dünya'nın ortasında bulunan, atları ile meşhur, at lordlarının ülkesi olarak bilinen ülkedir. 3. Çağ'da Gondor'a destek olarak kurulmuş, 4. Çağ'da ise Gondor ile iyi ilişkilerini kaybetmiştir.
Rhun Prensliği: Rhun Denizi çevresinde kurulmuş bir Easterling krallığıdır. Önce Sauron, daha sonra da Sheczar tarafında savaşmışlardır.
Gondor İmparatorluğu: 2. Çağ'da kurulmuş, Orta-Dünya'nın en büyük insan krallığıdır. 4 Çağ'da Beyaz Dağlar'ın (Ered Nimrais) güneyi ve Eriador'un büyük bir kısmını kapsamaktadır.
Ithilien Prensliği: Gondor İmparatorluğu'na bağlı bir vasal.

4. Çağdaki Önemli İnsanlar:
Arantar Andarion: Gondor İmparatoru, Numenor Lordu.
Glaber Rothshield: Gondor Konsülü.
Urias Lightsword: Rohan Kralı, 3. Rohan Hanedanı'nın kurucusu.
Khamül Rhuncor: Rhun prensi, Nazgul Khamül soyundan.

Cüce Ulusları:
Moria Krallığı: 4. Çağ'da tekrar kurulmuş ancak orc saldırıları sonucu yıkılmıştır. FO 1000 yılında bir orc yerleşkesi halini almıştır.
Demir Tepeler Lordluğu: Büyük oranda Erebor Krallığına bağlı, Erebor'un kuzeyinde bir cüce ulusu.
Erebor Krallığı: Moria Krallığı'nın yıkılması sonucunda, Orta-Dünya'nın en büyük cüce Krallığı olmuştur. FO 1000 yılında ejderha saldırısı altındadır.
Işıldayan Mağaralar Lordluğu: Rohan ve Moria Krallıklarının desteği ile kurulmuştur. Moria Krallığı'nın yıkılması ile siyasi gücünü kaybetmiştir. FO 1000 yılında, Miğferdibi sebebi ile Rohan ile aralarında siyasi sorunlar vardır.
Mavi Dağlar Krallığı: Vrykul ve Lindon uluslarının komşusu, batıdaki cüce ulusudur. Elfler ile ticaret yaparlar ve Orta-Dünya'da Longbeard hanedanlığı tarafından yönetilmeyen tek cüce ulusudurlar. Firebeard ve Brodbeam klanları tarafından yönetilirler.

4. Çağdaki Önemli Cüceler:
Durin VII: Moria'nın efsanevi kralı. Akıbeti belirsiz.
Tharin Longbeard: Işıldayan Mağaralar Longbeard'larının Şefi. Lord Gloin II'nin oğlu.
Gloin II: Işıldayan Mağaralar Lordu, FO 1000'in ilk gününde öldü. Erebor ve Demir Tepeler krallarının uzaktan kuzeni.
Nogor II: Mavi Dağlar Kralı.
Thorin IV:Demir Tepeler Lordu.
Nain IV: Erebor Kralı.


Elf Ulusları:
Ormanlar Ülkesi Krallığı: Mirkwood'un kuzeyindeki Thranduil'in krallığıdır. Dol Guldur'un çöküşü ile Mirkwood'un adı Yeşilyapraklar Ormanı olmuş (Sheczar sonrası tekrar Mirkwood kullanılmıştır), Mirkwood Krallığı'da adını Ormanlar Ülkesi Krallığı yapmıştır. 4. Çağ'da Ormanlar Ülkesi Krallığı Mirkwood güneyine kadar genişlemiş ama sonra tekrar eski sınırlarına dönmüştür. Orta-Dünya'nın mevcut en büyük elf krallığıdırç
Lindon Lordluğu: Lindon Krallığı, Elf Yüksek Kralı Gil-galad tarafından 2. Çağ'ın başında kurulmuştur, 2. Çağ'ın sonunda Gil-galad ölümü ardından Cirdan, Lindon Lordu olmuştur. Bir zamanlar batı Eriador'un büyük bir kısmını kaplayan Krallık şimdi sadece Lune Körfezi'indeki Gri Liman şehrinden oluşan ufak bir ülke haline gelmiştir.
Lothlorien Lordluğu: Galadriel ve Celeborn zamanında gelişmiş, Lothlorien ormanında kurulmuş, küçük bir Elf Krallığı. Galadriel ve Celeborn'un Orta-Dünya'yı terk etmelerinden sonra büyük oranda büyüsünü kaybetmiş ve Elrond oğlu Elrohir'in Lordluğu altında varlığını sürdürmektedir. Başkenti Caras Galadhon'dur ve sadece Lothlorien'de yetişen Mallorn ağaçları ile ünlüdür.

4. Çağdaki Önemli Elfler:
Cirdan the Shipwright: Lindon Krallığından kalan son şehir olan Gri Liman'ın Lordu. Orta-Dünya'daki en eski elf, Yüzük Taşıyıcısı olmuş 3 Elf Lordundan biri.
Thranduil: Ormanlar Ülkesi Kralı. Legolas'ın babası.
Fil'rael: Crimson Crusade'i kurup Rivendell'e yerleşmiş olan gizemli elf.
Elrohir: Elrond'un oğlu, rahmetli Elladan'ın kardeşi. Lothlorien Lordu, yarı elf.

Hobbit Ulusları
Shire Belediye Başkanlığı: Eriador ortasındaki, Gondor'dan bağımsız hobbit ulusu.
Bree Belediye Başkanlığı: İnsanlar ve hobbitlerin beraber yaşadığı Shire yakınında bir ulus.

4. Çağdaki Önemli Hobbitler:
Bingo Baggins: Bilbo Baggins'in yeğeninin torununun torununun...
Wiseman Took: Peregrin Took'un torununun torununun...
Posco Gamgee: Samwise Gamgee'nin torununun torununun...
Bucca Brandybuck: Meriadoc Brandybuck'ın torununun torununun...

Kötü Ulusları:
Mordor: Çeşitli orc kabilelerinin bulunduğu, Sheczar'ın eski krallığı.
Gundabad Orc Şefliği: Gundabad dağına yerleşmiş orc şefliği.
Moria Orc Şefliği: Moria'ya yerleşmiş orc şefliği

Ulus Niteliğinde Kuruluşlar:

Crimson Crusade: Eriador'a, Angmar'dan yapılan Lich saldırılarına karşı kurulmuş bir organizasyon.


Hard Roleplay Üzerine,
(Role yeni olanlar için.)

Eminim ki Roleplay kavramına uzak olup, Orta Dünya konseptine yakın olanlar vardır. Veyahut ikisinden de uzak olan ama RP konseptini sevebilecek profilden insanlarda mevcuttur. Roleplay dediğimiz şey bir tiyatro misalidir. Belli bir kurgusal evren içerisinde kendinizden ayrı olarak yarattığınız bir karakterin canlandırılmasıdır. RP sayesinde Orta Dünya üzerinde bulunan herhangi bir etnik kimliğe mensup, kendinizden ayrı ve o Dünya'nın şartlarına göre yarattığınız bir karakteri canlandırabilirsiniz. Yüzüklerin Efendisinden belli başlı karakter olamasanızda onlardan esinlenerek kendi karakterinizi oluşturup, kendi yolunuzu çizebilirsiniz.​


Minecraft modlamaya çok müsait olduğu için oyunu kendi evrenimize uygun bir şekilde şekillendirebiliyoruz. Yazdığımız Skriptler aracılığı ile Minecraft platformunu hem Roleplay'i hem de Orta Dünya'yı iyi bir şekilde yansıtılabilecek bir platform haline getirmeyi amaçlıyor ve elimizden geleni yapıyoruz. Sunucumuzda bulunan sistemler ve konsept sayesinde yaratıcılığınız ile kurguladığınız birçok rolü yapabilirsiniz! Savaşmaktan sıkılmış ve herhangi bir ün yakalayamamış yaşlı bir savaşcı olup, sizin yolunuzdan ilerleyen genç yaverlere öğüt verebilirsiniz. Hırslı bir tüccar olup piyasa içerisinde yükselerek soylu olmayı hedefleyebilirsiniz. İşinde gücünde bir madenci olup ülkenizin askeriyesine demir sağlayabilir, hükümdarınızın gözüne girerek saygın bir birey olabilirsiniz.

Konu rol olunca önemli olan yaratıcılığınız ve ihtiyatınızdır. Oyununuzu rol ve sunucu kuralları kapsamı içerisinde oynadığınız takdirde alacağınız zevk azami, göreceğiniz hizmet ise manevidir.


Rol Kuralları ve Terimleri
Forum Üzerindeki Kurallar Bölümümüz: http://mythcraft.org/forumdisplay.php?fid=50

Tabii ki her şeyde olduğu gibi rol sunucularında da belli bir düzen, belli başlı kurallar ve terimler bulunmaktadır. Rol sunucularına başlamadan önce bu terimlerin öğrenilmesi gerekmektedir.​

In Character (IC) (Düz Chat): Karakter içi demektir. Ekran başındaki kişiliğinizden ayrı olarak yarattığınız karakteri simgeler. IC şeyler karakter içi şeylerdir, gerçek hayatla alakası yoktur. Gerçek hayattaki sizin ve konuşmalarınızında alakası yoktur. IC sohbetten "kanka naber :DD" şeklinde gündelik gerçek hayat konuşmaları yapılamaz. IC sohbet "T" 'ye bastığınız takdirde açılan tipik sohbettir, normal yazdığınız her şey rol içerisinde gider ve karakteriniz söylemiş gibi kabul edilir. IC sohbette küfür edilip, argo kullanılabilir. Sonuç olarak karakteriniz siz değildir ve sizden ayrı birisidir, IC olarak ettiğiniz küfürler ceza görmenize yol açmaz.

Out of Character (OOC) (/b): Karakter dışı demektir. Ekran başındaki sizi temsil eder, aynı zamanda gerçek hayatta olan bitenleri simgeler. Out of Character karakter dışıdır ve OOC chat(/b komutu ile ulaşılan chat) gündelik konuşmaları içerir. Rol ile alakası yoktur. Söylediğiniz her şeyi siz söylersiniz ve OOC sohbette argo, küfür kullanılamaz.

Emote/Hareket Kanalı (/me): /me komutu aracılığı ile bildirilen hareketlerdir. Emote yaptığınız hareketleri temsil eder ve oyun içerisinde animasyon olarak yapamadığınız şeyleri temsilen kullanılır. Animasyon olarak yapabildiğiniz şeyler emote gerektirmez fakat emote yaptığınız takdirde yanlış bir kullanım olmaz. Emote çevreniz ile veyahut herhangi bir şekilde etkileşimde bulunmaktır. Komut örneği olarak;
* Mograine gülümser.
* Mograine sağ elini kılıcının kabzasına atıp kılıcını çeker. | /me kılıcını çeker.
* Mograine John kişisine bakarak sağ gözünü kırpar. | /me göz kırpar.
* Mograine sağ elini sol eline bastırarak parmaklarını çıtlatır. | /me parmaklarını çıtlatır.

Etik Unsur: /me kullanırken cümleye küçük harfle başlanır. Çünkü komutu girdiğinizde mesajınız sohbete "* <Karakter Adınız> gülümser." şeklinde gidecektir. Cümle karakter adınız ile başlayacağı için büyük harfle başlamaya gerek yoktur.

Bilgi/Sorgu Kanalı (/do): /do komutu çevre hakkında etkileşime müsait bilgi vermek ve bilgi soruşturmak için kurulur. Karakteriniz üzerinde rolsel olarak bulunan etkiler göze oyun mekaniği olarak yansımazlar. Bu yüzden oyuncu bu komutu kullanarak karakterinin üzerindeki statüleri belirtmeli ve diğer oyuncularda gözle göremedikleri ama varolan herhangi unsurları bu kanaldan soruşturmalılardır. Örneğin;

John kişisinin burnu kanıyor, James ile etkileşime giriyor.
John: /do Burnu kanıyordur.

Yönetici ile birlikte özel bir durumdasınız. Yönetici rolü yönetiyor ve bir yapbozun ortasındasınız, herhangi bir şeyi soruşturacaksınız.

Oyuncu: /do Etrafa baktığımda papatya görüyor muyum?
Yönetici: /do Olumsuz, hiç papatya bulunmamakta.

Etik Unsur: /do komutu kullanırken cümleye büyük harfle başlanır. Komutu girdiğiniz takdirde yazdığınız şey sohbete "Yüzünde pis bir gülümseme vardır. (<Karakter Adınız>)" şeklinde çıkacağı için cümle ilk yazdığınız kelime ile başlar.​


Sunucudan Görseller