Kayıt Ol

.. Parçası

Çevrimdışı andien

  • *
  • 29
  • Rom: 1
  • Meditating Frog
    • Profili Görüntüle
.. Parçası
« : 16 Mayıs 2011, 21:53:24 »
Hatırlıyorum.
Ama şu anda uçuyorum. Evet.
Esen soğuk rüzgarda Sinan Paşa Camiinin oradaki geçitten geçen insanların ayaklarının hemen üzerinde, yazın habercisi kızgın güneşin altında savruluyorum.

Bir sigara kokusu, limon çiçeklerinin kokuları arasında beni buluyor. Tam da savrulduğum yöndeki bir pencereden. Dumansız.
Benden büyük bir bütünün, parçalanmamış bir parçası olduğum olduğum zamanları hatırlıyorum.

Biçimli bir köşem var ve bir anlam ifade ettiğim zamanların hatırası olan biçimsiz diğer tarafımla döne döne savruluyorum.
Anlamını yitirmiş olmanın verdiği rahatlıkla uçuyorum.
Amaçsızca.
Estetik ama tekinsiz bir pikeyle dalıyorum. Yere doğru. Kontrolsüzce.
Özgürce.

Cüretkar.
Aradığım kelime buydu.
Parçalandığım bütünün yitirdiği anlamın getirdiği özgürlüğün, parçalandıkça kopan bağlarımın kazanacağı özgürlüğün cüretkar mutluluğu bütün hissettiğim.
Artık bir anlam ifade etmemem için beni parçalayan "ellerin" zaten kontrolü elimde olmayan, üzerime çekilmiş o çizgilerin amaçsız yüklerini omuzlarımdan alışının verdiği kızgın ferahlığın cüretkar mutluluğu içinde dönüyorum. Yeni parçalarımın kazanacağı özgürlüğe.

Kayıtsızım.
Bir yazar kasa fişi taşıdığı anlamdan ne kadarını anlayabilirse işte bunun sorumluluğu altında alnıma kazınmış siyah lekeler ve düzgün kesilmiş kenarlarım ve henüz ezilmemiş köşelerimle sadece alın yazım ve bana dokunan ellerin parmak izleri var üzerimde. Kasiyerin iki, müşterininse üç parmağının.