Kayıt Ol

Pink Martini

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Pink Martini
« : 22 Mart 2009, 12:15:27 »


Pink Martini "küçük orkestra"[1] Portland, Oregon'da 1994 yılında piyanist Thomas M. Lauderdale tarafından kurulmuş müzik grubudur. Latin müziği, lounge, Avrupa Klasik Müziği ve cazı da kapsayan çok geniş bir müzik repartuarında eserler seslendirmektedirler. Müzik tarzları genellikle belli bir dönemin içerik ve stilini andıran "vintage music" olarak adlandırılır.

Geçmişi
Grubun birleşmesi Portland'daki politik ortam sayesinde olmuştur.[1] Avrupa'daki ilk sahne deneyimlerini Cannes Film Festivali ile yapmışlardır.[1] 2003 yılına kadar; Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İsviçre, Monako, Yunanistan, Türkiye, Peru, Tayvan, Lübnan ve ABD'de çeşitli defalar sahne almışlar ve grup dışında başka orkestralara da eşllik etmişlerdir. Şarkı sözleri İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Japonca ve hatta Arap ve Modern Yunan dillerinden oluşmaktadır.[1]

İlk albümleri, Sympathique, Pink Martini'nin kendi firması, Heinz Records tarafından 1997 yılında çıkarıldı. Albüm tüm Dünya çapında 1.3 milyondan fazla satış yaptı.[2] Aynı zamanda Putumayo World Music "World Lounge" CD ismi ile de satışa çıktı.

Ekim 2004'de, Pink Martini ikinci albümleri, Hang on Little Tomato'yu çıkardı. Bu albümde ilk albümde konuk sarkıcı olan Pepe Raphael kendi grubu Pepe and the Bottle Blondes'a yoğunlaşması amacıyla grupta yer almadı. Grubun baş vokalisti China Forbes ile Lauderdale şarkı sözlerini yazmaya devam etti. Bu albümdeki pek çok şarkı film ve yazılımlarda kullanıldı.

2005 yılı yılbaşında, Pink Martini Portland Arlene Schnitzer Concert Hall'de canlı performans sergiledi. Bu performans "National Public Radio" radyosunda canlı yayınlandı ve kaydedilerek DVD olarak satışa sunuldu.

Pink Martini'nin diğer gruplara göre daha çok üyeli bir grup olması nedeniyle grup pek çok şehirde sahne alacak yer bulmakta zorluk çekti. Arkadaşları Norman Leyden'in yardımı ile, ülke çapındaki orkestraların sahnelerinde performanslarını sergileme imkânı buldular ve hayran kitleleri çoğaldı. 1 Haziran 2007 günü, Pink Martini BBC Two televizyonun uzun soluklu müzik programı Later with Jools Holland'da sahneye çıktı. Ekim 2007, grup Hollywood Bowl sahnesine üç performans için döndü ve misafir sanatçılar Carol Channing ve Henri Salvador ile sahne aldı.

14 Haziran 2007 günü Pink Martini, Late Show with David Letterman'da sahne aldılar ve yeni albümleri, Hey Eugene adlı albümden şarkı söylediler. [3]

2008 Yılbaşında, Pink Martini her yılbaşında Portland's Arlene Schnitzer Concert Halle'de sahne alma geleneğini bozdu ve Los Angeles, California'daki Disney Concert Hall'de Los Angeles Filormani Orkestrası ile sahne aldı.

Alıntıdır. :P


Pc'min derinliklerinde Hey Eugene adlı albümlerini buldum, nerden geldiğini bilmiyorum ama çok hoşuma gitti. Envai çeşit lisanda müzik yapıyorlar, çoğunlukla ne dediklerini anlamasam da çok hoşuma gitti, paylaşayım dedim. Tavsiye ediyorum herkese. :D