Kayıt Ol

Pişmanlık

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Pişmanlık
« : 07 Aralık 2010, 03:02:03 »
   Hayatımda hiç pişmanlık duymadım. Her zaman yaptıklarım için matıklı bir açıklamam vardı. Mantığa sığmadığı zaman ilse basitçe duygularımı izlediğimi kabullendim kendimce. Gençliğin verdiği o saçma kendini beğenmişlikle hiçbir zaman pişman olmayacağımı düşünür kendimle gururlanırdım. Ancak hayat bana öyle bir şey gönderdi ki bu genç adam pişman olmanın ne demek olduğunu tam olarak anladı.

  Hani acı bir içki içersinizde tüm yemek borunuzu yakar ordan midenize gider sizi kasar kavurur ya, aynen öyle bir duygu pişmanlık. İçtiğini her yudumda sizi daha fazla yakıyor, siz onu özümsedikçe daha fazlası ve daha fazlası geliyor damağınıza. Ruhunuza dağlanıyor acısı ve siz bunun geçmeyeceğini biliyorsunuz. Çünkü artık geri dönüş yoktur, ikinci bir şans yoktur, bilgisayar oyunları gibi kaydettiğin yerden devam etmek yoktur hayata.

  Benim için bir kahramandın sen. Ata binmesini öğrettin bana küçük yaşımda, Gazi olmanın ne demek olduğunu , Vatanın ne kadar kıymetli olduğunu, onun uğrunda ölüneceğini öğrettin bana. Senden sadece okullarda alınan eğitimin yetmediğini, insanın damarlarından gelen kuvvet ve kudretin, arifliğin ve bilgeliğin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdin bana. Senden merhameti öğrendim en ufak canlının bile yaşamaya hakkı olduğunu çocukça aklıma nakşettin davranışlarınla. Yaşatma gücünü öğrettin bana yeşerttiği ağaçlarla. İnancı öğrendim senin sayende inancınla nasıl olmazları başaracağımı gördüm seninle. Seninle sevgiyi gördüm cehennem sıcağı altında sırf bana bir parkı gösterebilmek için sarfettiğin çabayla. Seninle paylaşmayı öğrendim, ne zaman bir şey alsan herkes için aldığını gördüm. Seninle dürüstlüğü öğrendim, ne pahasına olursa olsun hakkını savunmayı öğrettin bana. Seninle azmi öğrendim iş bitene kadar nasıl çalıştığını gördüğüm zaman.

Pişmanım bana beni "ben" yapan değerleri katan sana veda edemedim. Bu diyardan göçtüğün zaman 3000 kilometre ötede olduğum için pişmanım. Pişmanım çünkü senin değerini her ne kadar bilsemde hiçbir zaman seninle yeteri kadar zaman geçiremedim. Hiçbir zaman yeterli olamazdı ya zaten.

Pişmanım büyük baba seninle yapamadığım her şey için.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Ynt: Pişmanlık
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2010, 17:05:12 »
 Söyleyecek pek bir söz yok aslında hüzünlü olmuş....
Gri