Kayıt Ol

Placebo

Çevrimdışı Belgarion

  • **
  • 286
  • Rom: 1
  • Life is only joke maybe we make it!
    • Profili Görüntüle
Placebo
« : 13 Ocak 2008, 20:55:17 »
Çocukken aynı okulda okumuş olan Molko ve Olsdal, yıllar sonra Londra'daki Kensington Metrosu'nda karşılaşır ve uzun uzun sohbet ederler. O günün akşamında Molko'nun evinde müzik yapmaya karar vermeleri, Placebo için atılan ilk adım olmuştur. Olsdal, Molko'nun gitar çalışına ve vokal tarzına hayran kalır ve grup kurma fikirleri akıllarına yatar. Tek eksiklerinin iyi bir baterist olduğuna karar verirler. Olsdal'ın arkadaşı olan ve perküsyon okumak için Londra'da bulunan İsviçre asıllı Robert Schultzberg'i de aralarına alarak "Ashtray Heart" adlı bir grup kurarlar.

İlk olarak art-rock bir anlayışa sahip olan grup özellikle davulcu Schultzberg'in etkisiyle new wave punk tarzını yakalar. Üçlü, birlikte demo kaydetmeye başlar ve demolarından You Blew Me Away müzik yapımcılarının ilgisini çekmeyi başarır.

1995'te yayınlanan single Bruise Pristine ile, müzikseverlere ilk çalışmalarını sunmanın mutluluğunu yaşarlar. Bruise Pristine, Michael Stipe, Bono, David Bowie, Marilyn Manson gibi önemli isimlerin dikkatini çeker.1995 yılında Bush, Ash, Whale, Weezer gibi önemli grupların alt grubu olarak turnelere başlarlar. 1996'da ise David Bowie'nin alt grubu olarak çıktıkları turneden sonra, grup David Bowie'den de tam not almayı başarır. Bu başarının ardından 1997 yılında David Bowie 50. yaşgünü partisi için gruptan bir konser vermelerini ister. Bu fırsatı çok iyi kullanan Placebo artık kendini tam anlamıyla göstermiştir ve bir çok müzik otoritesi tarafından oldukça başarılı bulunmaktadır.placebo

Bir süre sonra Molko ve Olsdal ikilisi ile Schultzberg arasında bazı anlaşmazlıklar çıkar. Schultzberg'in gruptan ayrılmasıyla yeni bir baterist arayışına giren Placebo, "Breed" adındaki grupta çalan Steve Hewitt'e teklif götürür. Hewitt'in bu teklifi kabul etmesiyle grup tamamlanır.

Hewitt ile kaydettikleri Without You I'm Nothing albümü, 1998 yılında raflardaki yerini alır. Albümün başarısı, Placebo'yu diğer indie grupları arasından kopartıp modern rock ilahlari konumuna taşır. Grubun ünü, İngiltere'den tüm dünyaya yayılır ve 2000 senesinde üçüncü stüdyo albümleri Black Market Music'i çıkarırlar. Bu albüm diğerlerine göre içerisinde barındırdığı punk gitarlar, rap vokalleri ve elektronik öğelerle değişik bir tarz yakalamıştır, böylece Placebo kendini tekrar eden bir grup olmayacağını açıkca göstermiştir.

Placebo ilk defa Fransa listelerinde 1. , Almanya'da ise 5. sıraya kadar yükselmeyi başarır. İngiltere'den Rusya'ya dek uzanan başarılı turne kapsamında 9 Aralık 2000'de Hilton Convention & Exhibition Center'da, İstanbul'da da unutulmaycak bir konser vermişlerdir.

Bir süre albüm çıkarmayan grup, 2003 senesinde çıkardığı Sleeping With Ghosts albümüyke dikkatleri yine üzerine çekmeyi başarır. Yine farklı bir tarza sahip olan bu albüm elektronik öğelerle ve Placebo'nun kusursuz rock tarzını bir araya getirmişti. Grup bu albümle birlikte bir cover albümü ve Live in Paris 2003 - Soulmates Never Die adlı bir DVD çıkarır; böylece müzik otoritelerini ve hayranlarını tam anlamıyla tatmin eden bir başarı sağlamış olur. 13 Eylül 2003'te, Creamfields Festivali kapsamında 2. kez İstanbul'da konser vermişlerdir.

Grup 2004 yılının ocak ayında çıkardığı Once More With Feeling ile tüm single'larını bir araya toplar. Once More With Feeling DVD'sinde de bu single'ların videoları yer almaktadır. Single'larla beraber iki yeni şarkı da kaydedilir: I Do ve Twenty Years.

2006'nın mart ayında 5. stüdyo albümleri Meds dinleyici beğenisine sunulur. Bu albümle birlikte uzun bir turne yapan grup, Rock'n Coke festivali kapsamında 3 Eylül 2006 tarihinde İstanbul'da bir konser daha vermiştir.1 Ekim 2007 de Stewe HEWİTT gruptan ayrıldığını açıklamıştır.Placebo,yerine bir baterist bulup 2008 baharda albüm çalışmalarına başlamayı düşünmektedir.

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Karşınızda Placebo~~
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2008, 18:51:30 »
of of of.Every me and every you,without you i'm nothing,song to say goodbye,20 years,a friend a need,blind .. harikadır ya :taptap:

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Karşınızda Placebo~~
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2008, 19:24:10 »
Başlığı yok sandım başka höst dedim ama varmış :P Mmm meds, because I want you to, mm ınfra-red,song to say goodbye, I know uff say say bitmez bence :P

Şey bi de Evri miğ end evri yuğ da pek şık. :P

selin.

Ynt: Karşınızda Placebo~~
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2008, 22:13:37 »
"meds başka hiçbir şarkıya kafayı bu kadar takmamışımdır.. süper ötesi.. tüm şarkılarını severim..

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Karşınızda Placebo~~
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2008, 21:55:23 »
Infra-red,without u I'm nothing,song to say goodbye,sleeping with ghosts superdir (=

Zaten Molko'ya aşık bi arkadaşınız olunca bu gruptan ayrı kalmanız isteseniz de mümkün olamıyo :P

Sağol konu için ayrıca (=

Çevrimdışı lppl

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Karşınızda Placebo~~
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2008, 20:54:08 »
Infra-red,without u I'm nothing,song to say goodbye,sleeping with ghosts superdir (=

Zaten Molko'ya aşık bi arkadaşınız olunca bu gruptan ayrı kalmanız isteseniz de mümkün olamıyo :P

Sağol konu için ayrıca (=
evet hsnii  bRiaN :hug 
konu için sağol :)
I'm giving up the ghost of love
In the shadows cast on devotion
She is the one that I adore
Creed of my silent suffocation
Break this bittersweet spell on me
Lost in the arms of destiny
Bittersweet ...
<3<3<3<3

Çevrimdışı megalomaniac ~

  • I miss my sis!
  • *
  • 43
  • Rom: 0
  • Lm. ^^
    • Profili Görüntüle
Ynt: Karşınızda Placebo~~
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2009, 18:00:10 »
Placebo dinlemeden rahmetine eren insanda büyük bir eksiklik var demektir. :P
My Sweet Prince, Infra-Red, Meds, Romeo & Juliet, Broken Promise, Special Needs, This Picture, Without You I'm Nothing.. Bla bla bla (:
Brian'ın sesi mükemmel bir kere.. Çok kaliteli gruplardandır, yeri de ayrıdır.^^


Is there somebody, who still believes in love? I know you're out there.
- sadece hayranlık. tamam belki biraz fazla. itiraf ediyorum çok fazla. evet tamam söylüyorum işte aşığım sana. :P

malkavian

Ynt: Karşınızda Placebo~~
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2009, 15:51:33 »
Herkes son albümleri dinlemiş bir tek sanırım.

David Bowie ile yaptıkları Without You I am Nothing performansı oldukça süperdir (David in o kalın sesi ile şenlenmiş. Tik Tak bölümleri...)
Where is My Mind' ın cover ı da başarılı
Crowl (Hala en bunalım şarkımdır. dinleyince en sevinçli anımdaysam bile üzülecek birşeyler bulurum)
I Know (en başarılı şarkıları bence)
En son albümden ise Slacker Bitch ' i seviyorum ( nedense :) )