magicalbronze'a teşekkürler.Diğer Adı: Mahou Shoujo Madoka Magica
Tür: Macera, Psikolojik, Doğaüstü Güçler
Bölüm Sayısı: 12
Stüdyo: SHAFT
Yönetmen: Akiyuki SHINBO
Senaryo: Gen UROBUCHI
Animasyon: Junichiro TANIGUCHI, Mika TAKAHASHI
Müzik: Yuki KAJIURA
Kaname Madoka bir gün alışveriş merkezindeyken kafasının içinde birinin yardım istediğini duyuyor. Kaynağını bulana kadar sesi takip ettikten sonra ilginç bir yerde bir kız tarafından kovalanan, yaralanmış sevimli (!) yaratığı görüyor. Adı Kyubei olan bu hayvan-oyuncak karışımı küçük yaratığın peşindeki kızın okula yeni transfer olmuş ve transfer olmadan önceki gece rüyasında gördüğü kızla aynı kişi olduğunu görünce çok şaşırıyor. Derken Mami Tomoe adlı bir kız ortaya çıkıyor ve transfer öğrenci gönderildikten sonra işin aslını Madoka'ya açıklıyor. Mami ve transfer öğrenci (Akemi Homura) aslında Puella Magi denilen cadı avcıları! Kyubei Madoka'ya istediği herhangi bir dileği yerine getirme karşılığında onu da cadı avcısı yapabileceğini söylüyor. Ancak bu öyle kolay bir iş değil, sürekli cadılarla savaşmak ve "ölümle dans etmek" için gerçekten bu riske değecek bir dileği olmayan Madoka kararını biraz bekletiyor.
Madoka'ya anlatılana göre bir kız Puella Magi olmak için gerçekleşmesini istediği dileği karşısında Kyubei ile bir anlaşma yapıyor. Buna göre var olduğu müddetçe cadılarla savaşması gerek. Puella Magi, dönüşürken Soul Gem denilen bir tür mücevhere sahip oluyor. Bu Soul Gem cadılarla savaştıkça, yani büyülü güçlerini kullandıkça bulanıklaşıyor. Onu tekrar parlatmanın yolu ise cadıların sahip olduğu Grief Seed'ler. Cadı avladıkça bundan topluyorlar ve Soul Gem'lerini parlak tutarak güçlerini muhafaza ediyorlar. Aşağıdaki resimde sağda Soul Gem, solda Grief Seed var.

En baştan itibaren biriken birçok sorunun cevabı ilk bölümlerinde iyi bir çıkış yapamamış animenin sonraki bölümlerinde patlamasına sebep olan şeylerden. Peki başka ne bu animeyi güzel kılıyor? Birincisi gereksiz yere uzatılmadan tadında bırakılması. İkincisi ise elbette müzikleri. (Ben de animeye soundtrack'ten çok güzel bir parça üzerine başladım) Anime çok güzel parçalara sahip ve bu parçalar yerleştirildikleri sahnelerin vermeye çalıştığı duyguyu katlıyor. Opening için aynı şeyi söyleyemem, ama Ending çok güzel.
OpeningEndingBir diğer şey çizimler. Keskin siyah çizgilerin yerine yumuşak çizgiler kullanılmış karakterlerde. Ama asıl çizimleri Cadı Labirentlerinde görüyoruz. Sırf bu Cadı Labirentleri için hayatımda izlediğim en iyi görsele sahip anime diyebilirim. Şöyle ki bir cadının alanına girdiğinizde sizi labirentin içine hapsediyor ve orada haklamaya çalışıyor. Ama bu labirentler öyle orijinal ve öyle yaratıcı ki ağzınız açık kalıyor. Ayrıca çizim tekniği de oldukça farklı. Bunlardan birkaç tanesinin resmini ekliyorum, ama hepsi birbirinden güzel, görülmesi lazım.
Karakterler:Kaname Madoka:
İyi niyetli, tatlı kızımız. Kyubei tarafından sürekli Puella Magi olmaya ikna edilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarına çok düşkün.
Akemi Homura:
Yeni gelen transfer öğrenci. Çok zalim ve soğuk görünüşlü. Güçlü bir Puella Magi. Kyubei'yi hiç sevmiyor hatta öldürmeye çalışıyor.
Miki Sayaka:
Madoka'nın en yakın arkadaşı. Sınıf arkadaşı olan kemanist bir çocuğa aşık. Ancak çocuk bir kazada el parmaklarını bir daha kullanamayacağı şekilde yaralanmış. Onun bir daha keman çalamayacak olmasına çok üzülüyor.
Kyouko Sakura:
Psikopat bir Puella Magi. Her şeyi dalgaya alan, değerleri olmayan ve yiyecek şeylere düşkünlüğü olan kızıl saçlı cadı avcısı.
Mami Tomoe:
Madoka ile aynı okuldan bir Puella Magi. Her konuda tam bir Senpai. Madoka'nın kararını vermesinde ona yardımcı olmaya çalışırken işin inceliklerini de gösteriyor.
Kyubei:
Sevimli görünen ve önüne gelen kızı Puella Magi yapmaya çalışan oyuncağımsı yaratık.
Bölüm Listesi:01 - As If I Met Her in My Dream...
02 - That Would Be Really Nice
03 - I`m Not Afraid Anymore
04 - There Are Miracles and Magic
05 - There`s No Way I Would Regret It
06 - This Just Isn`t Right
07 - Can I Face My True Feelings?
08 - I`m Such a Fool
09 - I Can`t Forgive That Kind of Thing
10 - I Can`t Depend on Anyone Anymore
11 - The Final Sign Left
12 - My Best Friend
İlk birkaç bölüm basit bir anime izlenimi verebilir, ama devam ederseniz ne güzel bir şey yakaladığınızı göreceksiniz. İyi seyirler!