Kayıt Ol

Rammstein

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Rammstein
« : 09 Mart 2008, 15:22:45 »



1994 yılında gitarist Richard Kruspe o zamanki grubu Orgasm Death Gimmicksten sıkılır ve aklına yeni bir fikir gelir. Bol distortionlı, sert, tekdüze gitar riffleri ile müzik yapan, heyecanlı, sert, bazen hüzünlü hatta zaman zaman da sıkıcı müzikler yapmak. Berlin duvarı yıkıldıktan sonra evine yani Schwerin'e dönen Richard bu fikri önce arkadaşı Christoph Schneider'le paylaşır ve daha sonra Oliver Riedel'ı da gruba dahil eder. Vokal için de o zamanki grubu First Arsch' ta davul çalan Till Lindemann ikna edilince Rammstein rüyası kısmen başlar. Grup Berlin'de yapılan Metro Beat müzik ödülleri için bir kaç parça kaydeder ve yarışmayı kazanır. Ödül olarak da daha profesyonel bir stüdyoda kayıt imkanı kazanırlar. Stüdyoya girmeden önce Feeling B grubunun gitaristi Paul kadroya dahil edilir. Hiç de melodik olmayan sert Rammstein soundunun değişmesi gerektiğini düşünen topluluk, daha önce Paul'un da birlikte çalıştığı Christian Flake Lorenz'e teklif götürür. Daha klasik bir müzik anlayışına sahip olan Flake bu teklife sıcak bakmaz. Fakat grup büyük ısrarlar sonucu -tabi Paul'ün de ev arkadaşı ve de daha önce aynı grupta çalıyor olmasının avantajlarından faydalanarak- Flake'i ikna etmeyi başarır. Aslında Flake bugün bile yapılan müziği pek sevmez. Grupta hoşuna giden şeyi bir röportajında şöyle belirtir Flake: Onlar sevmediğim müziği yapıyolar. Ben ise klavyemle onların müziğine tecavüz ediyorum. Bu çok hoşuma gidiyor. Flake'in de katılımıyla bugüne kadar hiç değişmeyen Rammstein kadrosu tamamlanır. Trend Renzor'ın öncülüğünde endüstriyel müzik daha yeni doğmuş kabul edilirken (hatta adı bile henüz tam konmamışken) dünya bu tarzın efsanesiyle tanışır. Fakat grup, röportajlarında endüstriyel müzik yaptıklarını hiç bir zaman belirtmeyip müziğimize istedikleri ismi verebilirler der.
                   Grup adını 1988 yılında Almanya'nın Ramstein kasabası yakınlarında Ramstein isimli Amerikan Hava Üssü'nde gerçekleşen trajik kaza için yazdığı şarkıdan alır. Gösteri uçuşu yapan jetlerden ikisi birbirine çarpar ve birinin seyircilerin üzerine düşmesi sonucu 80'in üzerinde insan hayatını kaybeder. Rammstein tam altı yıl sonra dizelerinde bu olayı tekrar canlandırır. Albümleri çıkmadan önce verdikleri küçük konserlerde parça o kadar sevilir ki gruba bu ismi verirler. Ayrıca grubun karanlık tarafını da bu şarkının iyi yansıttığını düşünürler. Fakat o kaza üzerinden bir reklam izlenimi vereceği endişesini taşıyan grup, ismine bir m ekleyerek, kelime anlamı kuvvetlice çarpan taş olan -ayrıca Berlin duvarının inşası sırasında kontrol ve güvenlik için kullanılan taşların da ismi olan- Rammstein olarak değiştirir. 
                    1994 yılında 5 parçadan oluşan (Hallo Hallo, Weisses Fleisch, Rammstein, Schwarzes Glas, Seemann) bir demo kaydı hazırlayan grup bu kayıtla yapımcıların kapılarını aşındırmaya başlar. Bazı yarışmalarda da dereceler alan Rammstein bir dolu aksaklığa rağmen 1995'te Motor Music / PolyGram (Universal) ile kontrata imza atmayı başarır ve Mart 95'te ilk Rammstein albümü Herzeleid İsveç'li grup Clawfinger'in de prodüktörü olan Jacob Hellner ve Carl-Michael Herlöffson la birlikte, Stockholm Polar Studio'da kaydedilir. 17 Ağustos 1995'te ilk single Du Riechst so Gut ve 24 Eylül 1995'te de albüm yayınlanır. Albüm kapağındaki resimleri yüzünden grup Neo-Nazi olmakla suçlanır. Tek sebep bu değildir aslında. Vokalist Till Lindemann'ın R harflerinin üzerine basa basa söylemesi (ki bu aşırı sağcıların konuşmalarında görülürdü. Adolf Hitler'de R harfinin üzerine basa basa konuşurdu) ve konserlerinde gösteri yapan Neo-Nazi'ler için de kimseye konserimize gelmeyin diyemeyiz demeleri bir anda şimşekleri grubun üzerine çeker. Grup üyeleri bu soruyla her karşılaştıklarında Nazi yanlısı olmadıklarını ne kadar söyleseler de, insanları bugün bile bu konuda tam olarak ikna edememişlerdir. Zamanla grup bu eleştirilere alışır ve pek de umursamamaya başlar (Müzikleri Columbine katliamını gerçekleştiren çocuğa ilham vermekle bile suçlanmıştı). 14 Ekim 1995'te Project Pitchfork ile beraber 15 konserlik bir turneye çıkan Rammstein büyük ilgi görür. Daha sonra 27-29 Kasım'da Clawfinger'in alt grubu olarak Varşova ve Prag'da konser veren grup, 2 Aralık 1995'te Almanya'da tek başına 17 konserlik ilk turnesine başladı. 1996 yılında konserlerini devam ettiren Rammstein 27 Mart 1996'da Londra'da MTV Hanging Out programına, 2 Mayıs 1996'da da Hong Kong'da Polygram Dünya Kurultayına çıkarak kendisini dünyaya tanıttı.
                   Amerika'lı yönetmen David Lynch'in büyük hayranı olan grup bir videolarını çekmesi için Lynch'e albümlerini gönderirler. Albümden çok etkilendiğini söyleyen Lynch, zamanı olmadığı için teklifi kibarca geri çevirir. Ancak her filminin soundtrack albümüne girecek parçaları bizzat kendi seçen Lynch, Rammstein'ın iki parçasını (Rammstein, Heirate Mich) Lost Highway filminde ve soundtrack albümünde kullanmaya karar verir. Soundtrack albümü için Rammstein parçasına da bir video çekilir ve Amerika dahil dünyadaki tüm müzik kanallarında dönmeye başlar. David Lynch'in bu seçimi, dünyayı sarmak üzere olan Rammstein fırtınasına hız verir. 
                    Rammstein sahnede ilk ışık gösterisini Gert Hof sorumluluğunda Berlin Arena'da yıldönümü konserinde kullanır. Bu konserde ayrıca Moby ve Bobo & Berlin Üniversite orkestrası'da yer alır. Işıkla mükemmel uyum sağlayan Rammstein müziği, daha sonraki konserlerinde alev ve ışıkla inanılmaz hale gelecektir.
                   Yeni albümleri Sehnsucht Kasım 1996'da tamamlanır ve albümün ilk single'ı Engel 1 Nisan 1997'de yayınlanır. Listelere 12. sıradan giriş yapan, Bobonun da vokaliyle eşlik ettiği parçanın single'ı Haziran ayında 250.000 satış rakamını aşıp 3.lüğe ulaşır. Daha sonra 21 Temmuz 1997'de ikinci single Du Hast yayınlanır ve ağustos ayında listelerde 5. sıraya yerleşir. 2. Rammstein albümü Sehnsucht ise 22 Ağustos 1997'de yayınlanır. Albüm sadece iki hafta sonunda listelerde 1 numaraya yerleşir. Bu şekilde Herzeleid albümü ve Sehnsucht albümünden yayınlanan iki single Engel ve Du Hast la birlikte, Almanya Top 20 listesinde aynı anda dört Ramms+ein kaydı yer alır. 15 Kasım 1997'de geniş çaptaki ilk Avrupa turnesine çıkan grup 8 ülkede toplam 10 konser verir. 21 Kasım 1997'de ise Kraftwerk'in ünlü parçası Das Modelli coverlayan grup bir de single yayınlar. 
                    1998 yılının hemen başında Depeche Mode gruptan tribute albümlerinde yer almak üzere bir cover ister. Bu teklif üzerine çok mutlu olan Rammstein (her biri birer Depeche Mode hayranıdır) Stripped parçasını yorumlar. Till bir röportajında şöyle diyor: Biyografilerinde en iyi coverlarının bu olduğunu söylediler. Gurur duyduk. Ayrıca parça için 27 Temmuz 1998'de bir de single yayınlanır.
                   Konser performansları dilden dile dolaşan ve bir efsane haline gelen grup 14 Ağustos 98'de en iyi canlı performans dalında Comet ödülü kazanır. Daha sonra 22 Ağustos'u 23'üne bağlayan gece unutulmaz bir Rammstein konseri gerçekleşir. Berlin Wuhlheide'de Danzig, Nina Hagen, Joachim Witt ve Alaskanın alt grup olarak sahne aldığı 17.000'den fazla Rammstein hayranının tanık olduğu bu unutulmaz konser ayrıca profesyonel olarak kayda alınır. Daha sonra 30 Ağustos 1999'da konser kaydı albüm olarak yayınlanır ve iki hafta içinde bir numaraya yükselir. Konserin görüntülü kaydı ise 13 Eylül 99'da VHS formatında 26 Kasım'da da DVD formatında yayınlanır. 
                   Rammstein 22 Eylül 98'de Korn, Ice Cube, Orgy, ve Limp Bizkitin yer aldığı Family Values turnesine katılır böylece Amerika'da da belli bir fan kitlesi kazanır. 12 Kasım 98'de ise Rammstein En iyi Rock Performansı dalında MTV Avrupa müzik ödüllerinde aday gösterilir ve Milano'da ödül gecesi Du Hast parçasını canlı olarak yorumlar. Şubat 99'da 42. Grammy ödüllerinde En iyi Metal Performansı dalında aday gösterilen grup Nisan 99'da En Başarılı Alman Grup dalında Echo ödülünün sahibi olur.
                   2 Nisan 2001'de grup sessizliğini bozar ve 3. stüdyo albümü Mutter'i yayınlar. Bu albümden çıkan 3. single Ich Will için grup 8 kasım 2001'de MTV Avrupa Müzik Ödüllerinde inanılmaz bir canlı performans gerçekleştirir. Ekim 2002'de ise Rammstein xXx filminin hemen girişinde Feuer Frei parçasıyla görülür. 
                    Mutter fırtınasının dinmesinin ardından grup iç sorunlarla uğraşmaya başlar. Dağılma kararının eşiğine gelen grup 1 yıl ayrı kalma kararı alır. Bir yılın sonunda tekrar biraraya gelir grup ve buzları eritir. Çünkü Rammstein'ın diğer gruplardan farklı bir yanı iş arkadaşı olmamalarıdır. Zaten grup ortada yokken de iyi arkadaştır grup üyeleri. Örneğin Oliver bir röportajında şöyle diyor: Aslında ben her zaman tatilde olduğumu düşünüyorum. Sevdiğim, yapmak istediğim işi, yapmak istediğim kişilerle ve istediğim ortamda yapıyorum. 
                   Merakla beklenen 4. Stüdyo albümleri Reise, Reiseyı 27 Eylül 2004'te yayınlar grup. Albümün ilk single'ı Mein Teil içerdiği gerçek yamyam hikayesiyle bir kez daha tüm şimşeklerin Rammstein üzerine çekilmesine sebep olur. İkinci single Amerikada ise Rammstein o güne kadar hiç yapmadığı bir şeyi yapar ve politik bir şarkı yazar. Paul Landers bu konuyla ilgili bir röportajında şöyle der: Biz kesin bir mesajı olan bir grup değiliz. Fakat burda bir istisna yapmak zorundaydık. Çünkü biz albümü hazırlarken Amerika çok fazla can sıkmaya başlamıştı. Daha sonra yayınladıkları diğer single'lar Ohne Dich ve Keine Lust ile yine ses getiren grup Reise, Reise albümü ile uluslararası en iyi Rock grubu dalında Echo ödülünü kazanır. 
                    Grup Reise, Reise fırtınası daha dinmemişken sıradaki albümün müjdesini verir. 28 Ekim 2005'te çıkaracakları albümün adı Rosenrot olacaktır. Bu kadar kısa bir zaman sonra yeni albümün çıkmasının sebebi ise parçaların zaten hazır olmasıdır. Reise, Reise albümünün çalışmaları esnasında ortaya o kadar çok parça çıkmıştır ki albüme girmeyen parçaların kaybolmasını istemez grup üyeleri. Ve bu parçalarla birlikte 4 yeni parça daha hazırlayarak, önce adının Reise, Reise (vol.2) olarak duyurulduğu fakat daha sonra değiştirildiği Rosenrot albümünü çıkarmaya karar verir. 3 Kasım 2005'te en iyi Alman grup ödülünü MTV müzik ödüllerinde alan grup ayrıca Grammy ödüllerine ikinci kez En İyi Metal Performansı dalında Mein Teil ile aday gösterilir. Yine hemen ardından 12 Mart 2006'da en iyi rock/alternative kategorisinde bir kez daha Echo ödülü kazanır Rammstein.
                   Dünya çapında toplam 10 milyonun üzerinde kopya satan Rammstein, endüstriyel metalin gereklerini tam olarak yerine getirdiği için her zaman dinleyicisine gereken atmosferi, enerjiyi ve sound'larındaki yürekliliği ulaştıracaktır. Endüstriyel metal, deneysel ve elektronik bir alt-yapıya sahip endüstriyel müzik tarzının aksine elektro gitar, yoğun bir müzik ve keskin riff'ler içeriyor. Metal müziğin agresif yapısını, karanlık şarkı sözlerini yansıtmayı da ihmal etmiyor. Aslında şarkı sözlerinin yorumlanması hakkında çok çekmiş bir grup Rammstein. Paul'un de belirttiği gibi Amerika dışında şarkılarında hiçbir zaman kesin bir şeyi anlatmıyorlar. Daha belirsiz olan bazı şeyler ise insanlara kendi düşüncelerini uygulayabilecekleri kadar şans verilmemesi. Kesin bir fikir ortaya koyduğunuz zaman, hayaller için yeterli boşluk kalmaz diyor Paul röportajın devamında. 
                   Bugün endüstriyel müziğin en güçlü ismi Rammstein. Bunun nedenleri aslında çok ta somut değil aslında. Baktığımız zaman somut görünen tek sebep tamamiyle özgün, farklı olmaları. En büyük farklılıkları Alman olmaları. Belki de hiçbir müzik türüne yakışmayan almanca dili, Rammstein'ın müziğinin adeta temel taşlarından biri. Alman olmaları müziklerinin karanlık yönüne de katkıda bulunuyor. Alman vatandaşlarının kimliksizlik sorunu son bir yüzyıldır her türlü Alman sanat akımını şekillendiren bir faktör. Rammstein üyelerinin de bu atmosferden nasibini alması müzikerinin koyu ve agresif yönünü, sert ve kasvetli tınlayışını diğer gruplardan daha keskin hale getiriyor. Amerikan gruplarının öfkeli sahne şovlarının yanında Rammstein'ın sahne şovlarının daha gerçek durması belki de bunun bir sonucu diyebiliriz. Umarız gün gelir o efsane sahne şovlarından birini ve tabi efsanelerin kendilerini Türkiye sınırları içinde görürüz.
             
Özhan ALTUNIŞIK

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2008, 15:29:54 »
elüne sağlık. tekno mekno ve faşistler ama güzel grup ya yine bi kaç şarkısıyla (dikkatinizi çekiyorum bi kaç şarkısı) Ohne Dich, Hitler - Sonne, Ich Will, Du Hast, Engel (başyapıt), Feuer Frei, Mein Teil sevdiğim parçaları. gerisi yalan :P Birde dili çok iyi kullanmıyorlar sanırsma, almancam öle çok iyi değildir ama anlıyorum şarkıları o.O
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2008, 15:49:40 »
Ohne Dich .. Deh$et bir parcadır ben de pek fazla bılmem Du Hast da gaz sarkıdır o kadar ama saygı duyarım yanı ^^

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2008, 20:45:59 »
Du Hast, Final Fantasy, Engel vs şarkılarını çok severim. İyi gruptur, solistlerinin sesi bi acayip zaten :D Başarılarının devamını dileyip saygılar sevgiler vs vs bla bla gönderiyoruz kendilerine :D

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2008, 20:51:26 »
Ohne Dich geliyo aklıma hemen Mervem sayesinde..O da her şeyiyle başta sözleriyle super bi parça..(=

Çevrimdışı roach

  • **
  • 218
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2008, 21:23:23 »
mutter i tek gecerim.. diger sarkılarıda iyidir.. bi zamanlar tshirtlerini alacak kadar hayranıydım ama gecti gitti..
Just an act
An impossible divorce
That put the life in to you
It’s too late to abort

Allein

Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2008, 14:13:00 »
Amanını, açılını, çekilini!!.. Ramştayn'ım benimm.. xP Şarkılarının hepisi, allu, allesi güzel! Vampire, Mutter, Engel (tapıyorum), Mein teil, Stein um Stein, Klavierr ( :zuha ), Alter Mann, Herzeleid, Te Quiero Puta.. Ay sayamıyorum çok şey var.. Ekliyorum: Sehnsucht! Hepsini seviyorum. Tapıyorum. Sese bitiyorum. Müziğe bitiyorum. Kopuyorum. Kafamı kırıyorum. Ayağımı çarpıyorum. Tepki veriyorum! Off, resmen Evanescence'dan geçiş yaptım Rammstein'a aylar önceden. xD Niye daha önce sevemedim acaba? Şimdi telafi etmeye çalışıyorum  :-\  :uhe :uhe :uhe :uhe :uhe :uhe :yeho :yeho :yeho :ehi

Dipnot: Bu arada, Ohne Dich'i youtube'dan izleyen var mı? Çünküm, netten indirilenlerin bazıları gerçeği değil, ve gerçeği de ondan daha çirkin.. Herhalde sevmediğim tek Ramşican parçası Ohne Dich..  :=)

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2008, 00:55:49 »
mutter engel du hast ohne dich keine lust off süperler ya...iyikide indirip dinlemişim
she's back!!

Çevrimdışı Hezarfen

  • **
  • 389
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2008, 02:32:10 »
Ich Will ile tanıştığım sonrasında Amerika parçasına taptığım grup, araya tekno sokmasalar birde faşistlik yapmasalar ideal müzik grubu aslında
rüya görmek nasıl bir anlıksa hayalde öyle bir anlıktır. rüyadan uyanmak nasıl bir şeyse hayal kurarken rahatsız edilmek öyle birşeydir.. Rüya nasıl gün içindeki düşünce yorgunluğunu zihinden atmanın yoluysa .. hayal de o düşüncelerin çöplüğe dönmesini engelleyen araçtır..  ~hezarfen

Jo_Kathleen

Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #9 : 17 Mayıs 2008, 13:22:08 »
Eline sağlık,konuyu açmışsın,yazmışsın,harika,Rammstein en sevdiğim müzik gruplarından,ama bence çoğu kişi sadece yüzeysel baktığı için tarzları konusunda yanlış kanıya varıyorlar,özellikle şarkılarını kendi dillerinde yani Almanca yapıyorlar diye şarkı sözlerinin anlamını bile öğrenme zahmetine katlanmadan direkt cevap veriyorlar.Çoğu arkadaşım bunu yapıyor,şimdi kalabalık yapmak istemem forumda( :D) ama ister istemez yakındım biraz.

Video kliplerini çok seviyorum,öhöm,özellikle Sonne,Rosenrot,Ohne Dich ve Ich Will..,solistlerinin sesi,Till Lindemann'nın sesi bence,oldukça kibar ve dinlendirici,şimdi bu sonuca nasıl vardım,sesini özellikle kabalaştırdığı,'r' harfinin özellikle üzerine basa basa söylemesi,grubun tarz unsurlarından biri olsa gerek hatta Adolf Hitler'inde böyle konuştuğuna dair bilgiler var,özellikle bu yüzden ilk çıktıkları zaman Avrupa'da pek sevilmemişler ve özellikle orta avrupada müzikle içli dışlı olanlar arasında yankılara sebep olmuş,herneyse sonuç olarak bu sadece tarzlarının bir unsuru ve Till Lindemann'ın sesini bu şekilde çatallaştırmadan da söylediği şarkıları dinleyerekten bu 'kibar ses' kanısına vardım,Almanca'yı da bence tam anlamıyla harika denilebilecek kadar iyi kullandığı parçalar var;
örneğin ; Stirb nicht vor mir ..
En sevdiğim şarkıları; Du riechst so gut,Seemann,Engel,Du hast,Das Modell,Sonne,Ich will,Mutter,Schtiel,Mein Teil,Ohne dich,Rosenrot,Mann gegen Mann vs.uzar gider.
Ben en çok DVD formatında olan Völkerball'ı seviyorum,eğer Rammstein'ı seviyorum diyorsanız mutlaka izlemelisiniz :D

Not:Men Teil'ın klibini izleyip,bir daha izlememe gibi bir karar vardıysanız söylüyorum,,Völkerball!da ki Mein Teil'ın şovu gerçekten harikaydı!

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #10 : 23 Mayıs 2008, 17:15:08 »
Du Hast, Final Fantasy, Engel vs şarkılarını çok severim. İyi gruptur, solistlerinin sesi bi acayip zaten :D Başarılarının devamını dileyip saygılar sevgiler vs vs bla bla gönderiyoruz kendilerine :D
Cansu aplaya katılmakla kalmayıp ,mükemmel şarkılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum(kimi, kime tebrik ediyom  kim dinliyo , kim takıyo ,o farklı iş )

Çevrimdışı

  • *
  • 46
  • Rom: 0
  • BU KISMI ANLAMADIM
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #11 : 09 Haziran 2008, 10:58:39 »
alman ırkından nefretim eksik olmasada bu adamlara bayılmaktayım  ;D
istanbulda bir son bahar ,dışarda yine çisil çisil bir yapmur var,gitme monalisam kal biraz daha,bir sigara daha yak,uzan yatağıma,bir nefes daha

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #12 : 02 Temmuz 2008, 10:57:32 »
Du Hast, Final Fantasy, Engel vs şarkılarını çok severim. İyi gruptur, solistlerinin sesi bi acayip zaten :D Başarılarının devamını dileyip saygılar sevgiler vs vs bla bla gönderiyoruz kendilerine :D

Şimdi bu yorumuma ekleme yapayım: artık dinlemiyorum Rammstein. Basit geliyor, artık sıkıcı ve bunaltıcı oldu, ve ayriyeten Almanca kulaklarımı tırmalamaya başladı ufak ufak.. ;D

Çevrimdışı Ireth~

  • ***
  • 482
  • Rom: 4
  • Cönk-ü Alem
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2008, 11:06:52 »
Bi arkadaşım (daha doğrusu bir çok arkadaşım) Du Hast ı sölüyorlardı. Bi dinledim önce anladım ki, söylediklerinden tamamen alakasız, daha güzel bi şarkı :P
Güzel grup o gün bu gündür dinliyorum

Çevrimdışı Hezarfen

  • **
  • 389
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rammstein*
« Yanıtla #14 : 06 Temmuz 2008, 17:38:39 »
İnsanı panik atak yapar aslında bu grup; bir türlü o beklenen patlama gelmez, ama bir şekilde bağlatıyor kendine
rüya görmek nasıl bir anlıksa hayalde öyle bir anlıktır. rüyadan uyanmak nasıl bir şeyse hayal kurarken rahatsız edilmek öyle birşeydir.. Rüya nasıl gün içindeki düşünce yorgunluğunu zihinden atmanın yoluysa .. hayal de o düşüncelerin çöplüğe dönmesini engelleyen araçtır..  ~hezarfen