Eline sağlık,konuyu açmışsın,yazmışsın,harika,Rammstein en sevdiğim müzik gruplarından,ama bence çoğu kişi sadece yüzeysel baktığı için tarzları konusunda yanlış kanıya varıyorlar,özellikle şarkılarını kendi dillerinde yani Almanca yapıyorlar diye şarkı sözlerinin anlamını bile öğrenme zahmetine katlanmadan direkt cevap veriyorlar.Çoğu arkadaşım bunu yapıyor,şimdi kalabalık yapmak istemem forumda(

) ama ister istemez yakındım biraz.
Video kliplerini çok seviyorum,öhöm,özellikle
Sonne,Rosenrot,Ohne Dich ve Ich Will..,solistlerinin sesi,Till Lindemann'nın sesi bence,
oldukça kibar ve dinlendirici,şimdi bu sonuca nasıl vardım,sesini özellikle kabalaştırdığı,'r' harfinin özellikle üzerine basa basa söylemesi,grubun tarz unsurlarından biri olsa gerek hatta Adolf Hitler'inde böyle konuştuğuna dair bilgiler var,özellikle bu yüzden ilk çıktıkları zaman Avrupa'da pek sevilmemişler ve özellikle orta avrupada müzikle içli dışlı olanlar arasında yankılara sebep olmuş,herneyse sonuç olarak bu sadece tarzlarının bir unsuru ve Till Lindemann'ın sesini bu şekilde çatallaştırmadan da söylediği şarkıları dinleyerekten bu
'kibar ses' kanısına vardım,Almanca'yı da bence tam anlamıyla harika denilebilecek kadar iyi kullandığı parçalar var;
örneğin ; Stirb nicht vor mir ..
En sevdiğim şarkıları; Du riechst so gut,Seemann,Engel,Du hast,Das Modell,Sonne,Ich will,Mutter,Schtiel,Mein Teil,Ohne dich,Rosenrot,Mann gegen Mann vs.uzar gider.
Ben en çok DVD formatında olan
Völkerball'ı seviyorum,eğer Rammstein'ı seviyorum diyorsanız mutlaka izlemelisiniz
Not:Men Teil'ın klibini izleyip,bir daha izlememe gibi bir karar vardıysanız söylüyorum,,Völkerball!da ki Mein Teil'ın şovu gerçekten harikaydı!