Kayıt Ol

Rideback

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Rideback
« : 10 Şubat 2009, 20:03:29 »
Tür: Mecha, Aksiyon, Bilim Kurgu
Yönetmen: Atsushi TAKAHASHI
Animasyon: Satoshi TAZAKI
Bölüm sayısı: 12 (şu an için 4 bölümü var)
Yayın aralığı: Ocak 2009 - devam ediyor
2020 yılında geçiyor ama ortam şu andakinden teknolojik olarak çokta farklı değil. Ogata Rin 16 yaşında bir balerindir ancak yakın zamanda sahnede geçirdiği bir kaza yüzünden dansı bırakmaya karar verir, bu onun için zor olur çünki annesi çok ünlü bir dansçıdır ve insanlar onun annesinin izinden gitmesini beklemektedir.
Ogata baleyi bıraktığında boşluğu yağmurlu bir günde tesadüfen önünden geçtiği bir deponun içindeki rideback ile dolduracaktır. Okulun Rideback klubune üye olur ve bu farklı motorsikletlerden "fuego" <ispanyolca alev> modeli ile ilk denemesinde araç bozulmasına rağmen inanılmaz bir performans sergiler. Aracın denge sağlayan modülleri onun balerin ruhu için birer engeldir.

Hikaye öğrenci ayaklanmalarının ve terörist eylemlerin üst düzeyde yaşandığı, dünyanın askeri bir kaos içinde olduğu bir dönemde geçmektedir. Ogata Rin bir idealist karakter olarak yavaşça öne çıkıyor. ilk bölümler yarışlar ve ridebacklerin tanıtımları ile geçiyor ama 4. bölüm ile beraber asıl konu izleyiciye verildi, dünya olduğu gibi kalmamalı ve gerekirse güç kullanarak değiştirilmeli.
Ridebackler bana başta çok kaba gelmişti, sonrasında kendimi onlardan birini kullanmak isterken buldum. Çok estekik sahneler var, ogatanın aracı kullandığı sahneler gerçekten müthiş ve akıcı. Belirtmem gerek yarış-araba-motorsiklet tarzı konularda bilgisizim ve ilgisizim ancak bu animeyi çok sevdim. Çok renkli bir karakter yelpazesi yok henüz ve belkide pek olmayacak, ancak Rin oldukça derin incelenecek gibi görünüyor. Bu tanıtımı yapmaya 4. bölümü izledikten sonra karar verdim o yüzden önerim en azından o bölüme kadar izleyip fikrinizi ayarlayın kendinizce rideback ile ilgili.

açılış jenerik; http://www.youtube.com/watch?v=3sp7daldn4w

Not: kapanış parçasını bulamadım ama çok güzel, aşırı güzel, süper-mega-uber-voltran tarzı bir güzellik söz konusu. evet leziz.
Not2: yeni bir anime için tanıtım yapmak adına resim bulmak çok zor olduğundan ilk kez bendeki videolardan yararlandım screen shot olarak, resimler normalde 16mb civarıydı küçüldüler çektiler miniminnacıklaştılar ama memnunum ^^



Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rideback
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2009, 11:32:39 »
İlgimi çekti şimdi bu anime. Konusu bu tv'lerde izlediğimiz animeler vardırya hani onlar gibi olmuş. Geçirdiği kaza yüzünden balerinliği bırakması ve etrafın ona annesinin izinden gitmedi diye kötü göze bakacağı korkusu durumu... Rideback'te ilgimi çeken şey şu ss'ler oldu. Motorlar oldukça ilginç ve ilgi çekici.

Youtube'a girmediğimden izleyemedim açılışı fakat yeni bir anime olduğundan takip edeceğim. Eskiler ile aralarında ne farklar var merak ediyorum hem.

Ellerine sağlık tekrardan bu tanıtım için.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "