Anlık aydınlanma ürünüdür.Kitap kulüplerini hepimiz biliriz. Okullarda, ünivesitelerde ve hatta son zamanlarda internette kitap severlerce kurulup üyeler toplayarak büyürler. Çoğu zaman bu kişiler birbirini tanımaz bile.
Bizim elimizde böyle bir platform ve bu kadar okur üye varken neden bir benzeri de bizden çıkmasın ki?
Rıhtım Okuma Etkinliği, isteyen herkese açıktır. Her ay belirlenecek bir kitabın katılımcılar tarafından okunup bu sayfa altında
fütursuzca tartışılması, yerilmesi, övülmesi için var olacaktır.
Daha detaylı açıklamak gerekirse şudur:
- Oylama ve tavsiye yoluyla seçilecek bir kitabın, isteyen katılımcılarla tartışılacağı bir nevi online kitap kulübüdür.
- Kitaba bakıp katılınması serbesttir. Bir kere giren her kitapta olacak değildir. Keyfinize göre "ben de varım" demeniz yeterlidir.
- Ayın kitabını görüp "bu ay ben de katılıyorum" diyen bir mesaj atmanız yeterlidir. Buna göre o kitap için tartışma grubu listeleri oluşturulabilinir.
- Önerilerin
tartışılabilecek kitaplar arasından gelmesi en önemli ricamdır. Mümkün olduğunca seri kitaplarından
öneride bulunulmaması da bonus ricam

. Çünkü bu defa iş, "acaba gelecek kitapta şu olay şöyle mi bağlanacak" formunu alıyor. Haliyle tartışma sadece kurgu üzerinden gidiyor.
- Her ay belli bir türe ayrılacaktır ve hangi ayın hangi türe ayrılacağı yine katılımcılarla belirlenecektir. Bundan sonraki adımdaysa seçilen türe göre öneriler alınacaktır.
- Seçilen tema diğer ayda oylamaya alınmaz. Sürekli aynı türe saplanılıp kalınmaması için seçilen tema 2-3 ay sonra tekrar anketlerde seçenek olarak belirecektir.
Özeti bu. Gerisi tamamen sizlerin katılımına bağlı

. Gerek yok, diyorsanız onu da duymak isterim

.