Kayıt Ol

Şafağın Robotları - (The Robots of Dawn)

Çevrimdışı estarriol

  • **
  • 163
  • Rom: 10
    • Profili Görüntüle
Şafağın Robotları - (The Robots of Dawn)
« : 13 Eylül 2009, 21:11:29 »



Yazarı:
Isaac Asimov

İlk basım tarihi: Haziran 1983

Ülkemizdeki basım tarihi: Nisan 1984 (Altın Kitaplar)

Bağlı olduğu seri: Robot Serisi



Sonra herşey grileşti. Ve Baley boğuluyordu. Nefes alamıyordu. Sıkışan boğazını gevşetmek ve Daneel' e seslenmek için çabaladı.
Ama hiç sesi çıkmadı.

Baley sanki uzun bir yarış bitiş ipini göğüslemiş gibi soluyordu. Kamara çarpılmış gibiydi ama alnında sert bir yüzey vardı. Arzlı yerde yattığını farketti. Giskard yanında diz çökmüştü. Robot soğuk ve sert eliyle Baley'nin sağ yumruğunu kavramıştı. Arzlının Giskard'ın omzu üzerinden gördüğü kamara kapısı açıktı. Baley, sormadan ne olduğunu anladı. Giskard, parmaklarını tutarak Astro-Simulatör'ün kontrol kenarını sıkmasını sağlamıştı. Aksi takdirde ne olacağını düşünmek bile istemedi Baley.


Bir dedektif, günümüz şartlarında değerlendirirsek, muhtemelen önümüzdeki yüzlerce yıl boyunca karşılaşılamayacak bir problemin çözümü için yabancı bir gezegenden çağrılmaktadır.

Sıradan bir polis için hayli sıradışı olan bu görev, bir robotun esrarengiz ölümüyle -daha doğrusu çalışmaz hale gelmesiyle- ilgilidir. Cinayet mahalli olan Aurora'nın, yani "Şafak Gezegeni"'nin yöneticileri, olaylardan Arz'da, yani bizim dünyamızın yanında yer alan bir siyasetçiyi sorumlu tutmakta, bu yüzden durum galaksinin ve insanlığın geleceğini yakından ilgilendirir hale gelmektedir.

Görev ekibi, bahsedilen göreve yakışır şekilde sıradışı kimselerden oluşmaktadır. Tüm zamanların en esrarengiz makineleri R. Daneel Oliwaw ve R. Giskard Reventlov devrededir. Tabi kendi zamanının tüm Uzaycı gezegenleri arasında adını duyurmuş, kendinden bekleneni vermekten asla geri kalmayan ve tipik bir Asimov dahisi olan ‘Arzlı’ Sivil Dedektif Elijah Baley'nin yardımcıları olarak.

Çevrimdışı estarriol

  • **
  • 163
  • Rom: 10
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şafağın Robotları - (The Robots of Dawn)
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2012, 22:06:23 »
Şafağın Robotları adlı esere ilişkin konu başlığımız yenilenmiştir.