Kayıt Ol

Before Sunset-Gün Batmadan

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Before Sunset-Gün Batmadan
« : 17 Ağustos 2009, 20:37:14 »
Spoiler: Göster

Tür: Romantik / Dram
Yönetmen: Richard Linklater
Senaryo: Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke
Görüntü Yönetmeni: Lee Daniel
Müzik: Julie Delpy
Yapım: 2004, ABD, 80 dk.

Oyuncular

Ethan Hawke (Jesse), Julie Delpy (Celine), Vernon Dobtcheff (Kitapçı), Diabolo (Philippe), Mariane Plasteig (Garson)


Amerikalı yazar Jesse ile Fransız Celine, Budapeşte'den Viyana'ya giden bir trende tanışırlar. Birbirlerinden hoşlansalar da, herşey orada kalır. Bundan dokuz yıl sonra yeni kitabının tanıtımı için Fransa'ya gelen Jesse, uçağının kalkmasına çok az bir zaman kala Paris'te Celine ile buluşur. Onlara ayrılmış bu bir kaç saati Paris manzarası içinde dolaşarak ve hiç fırsatını bulamadıkları şeylerden konuşarak ve yakınlaşarak geçireceklerdir.

Richard Linklater'in uluslararası festivallerde epey ilgi gören filmi, her zaman olduğu gibi yazar/yönetmenin insan ilişkilerinin doğasına yapmayı çok sevdiği yolculuklardan biri. Zeka dolu diyaloglarıyla izleyeni ipnotize ediyor.


Bunun öncesinde Before Sunrise varmış ki haberim olmadığından ben direk bunu izlemiştim. Siz siz olun önce onu izleyin sonra bunu izleyin. Çokçokçokçokçokçokçok güzel bi aşk filmi. Im juli'den sonra hayatımın ikinci aşk filmi hatta. Gayet gerçekçi bi senaryosu da var bana göre. Sokağa çıkıp hadi aşık olayım dedirtebilir, ben gece izledim ondan böyle bişey olmadı :P. Ayrıca soundtrackleri de mükemmel diye düşünüyorum. Özellikle An Ocean Apart, Je T'aime Tant, A Waltz For A Night, The Human Pump falan.

too much sugar 
tb