Kayıt Ol

En Son İzlediğiniz Film?

Çevrimdışı Rosemary

  • **
  • 282
  • Rom: 12
  • With tired eyes, tired minds, tired souls we slept
    • Profili Görüntüle
    • last.fm
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1425 : 25 Kasım 2017, 01:02:32 »
yavanna, ahah öyle büyük bir şey değil ama bence oldukça tatlı bir anı. Bu aralar ona uygun bir başlık açarak yazayım. Hem böylelikle birçok kişi o başlık altında film anılarını yazabilir.

Çevrimdışı FrpMan

  • *
  • 15
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1426 : 28 Kasım 2017, 13:43:33 »
Ayla (2017)

Seyirciyi ağlatacağım amacıyla hareket edilmiş. Şikayetim yok. Savaşmak için gelmiş gurbetteki asker, savaş yetimini sahiplenir hikayesinin böyle bir potansiyeli var. Gerçek hikayeye dayandığından "gerçek" etkisinin hüzünlendirme derecesini arttırması da ister istemez olur. Yapımcılarda buna güvenmiş olacak ki dramatikleştirmeyi hep yarıda kesip bir sonraki duygusal ana atlamışlar.

En azından "Amacı gereği başarılı..." demek isterdim, lakin ne yazık ki bana pekte öyle gelmedi. Ortaya anlar atılıp seyirciden duygusallaşması beklenmiş. "Ağlaya ağlaya helak olacağım." hissiyatıyla gidilirse olunur. İşin senaryo ve kurgu kısmındaysa bunu sağlamak için yeterli çabanın verildiğini düşünmüyorum. Bir iki sahnede ancak. O da gerekli altyapı ve zaman bahşedildiğinden :-\

Filmin duygusal anlar sunmak haricinde pek bir derdi yok gibi. Savaş filmi desem, askerler ve savaş tecrübelerine dair pek bir şey sunulmuyor. Askerimiz övülüyor desem, topluca değil, bireysel başarılardan, özverilerden ve bir iki güzel sözden yola çıkılarak yapılan bir şeyler var. Savaş temalı macera desem, sadece izlemesi keyifli iki sahneye sahip.

Genel olarak, iyi bütçeyle çevrilmiş televizyon filmi havası hakim. Potansiyelinin yanlış veya aceleci tercihlerle harcandığı kanaatindeyim.

Olumsuz yönlerini bu kadar öne çıkarmamın sebebi, filmi beğenmemem değil. Şaşırmayın. Evet, kötü değil. Sinema değil de tv filmi olarak değerlendirirseniz güzel. Oscar Aday Adayı olarak sunulduğundan daha iyisini beklemiştim. Ağlatan filmlerde piyasa var diyerek Babam ve Oğlum olmaya çalışılmış. İç piyasada kar elde edebilmesi için doğru bir hamle. Ama hedefte ona göre küçültülmüş. Üstüne üstlük o küçültülen hedeflerde ulaşmak içinde yarım ve aceleci davranılmış.

Film boyunca, Kore Savaşı'na katılan askerlerimizin yorumları aklıma gelip durdu. Verdikleri kısa bilgiler beni Ayla'dakinden daha çok etkilemişti. "Savaş dediğin, yaşamak için insanın insanı öldürmesidir.", "Amerikalılar, Korelilere insan gözüyle bakmazdı.", "Kore'nin kışı serttir.", "Bizimkisi şehit olduğunda sahiplendiği çocukta kaçtı gitti."... Bu filmdeyse bunların hiçbiri yok :-\

Pekala, bu filminde konusu gerçek bir öyküye dayanıyor, biliyorum. Haber yapıldığı zamanı da hatırlıyorum. Etkilenmesem de ilginç ve hoş gelmişti. O hikayenden çıkartılan filmse bunu çarçur etmiş :-\

Teknik imkan ve çabalar ortadayken potansiyeli yüksek konular küçük hesaplara kurban edilmesin be :(

Ayla güzel film ama eksiklikleri çok fazla. İlk yarısını daha çok beğendim ama 2. yarısı hadi oldu bittiye getirelim bitsin havasında çekilmiş. Çetin Tekindor'u beğenen biri olarak burada Süleyman amca tiplemesine uymamış. Bana kalırsa gazetecilerin Ayla'yı aradığı sahneden sonra Çetin Tekindorlu sahne değil direkt belgeseldeki sahne koyulup bitirilmesi daha güzel olurdu. Zaten cast akarken belgeselden sahneleri koydular.

İsmail Hacıoğlu işin altından kalkmış oyunculuğunu oldukça beğendim. Ayla'yı oynayan koreli kız çok tatlı o da harikaydı. Ali Atay yine sanki L&M oynuyormuş gibiydi. Ay mı la filan demesini bekledim :) Murat Yıldırım eh işte. Çok sırıtmamış.

Genel olarak Oscar alacak bir film değil ama içimize işleyen bizden bir film. Türk insanı olarak eminim çoğumuz öyle bir durumda olsak o çocuğu sahiplenirdik. Dünyanın en çalışkan disiplinli akıllı milleti olmayabiliriz ama merhamet konusunda epey öndeyiz.

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1427 : 12 Aralık 2017, 14:51:48 »
Dünyanın en çalışkan disiplinli akıllı milleti olmayabiliriz ama merhamet konusunda epey öndeyiz.

Şey... Niyetinizin iyi olduğunu ve ne kast ettiğinizin farkındayım da... Bu son cümlenizde dehümanizasyona kapı aralamış biraz. :-\ Bireysel meziyetlerin belli bir topluluğa mal edilmesi, her bireyin o özelliği göstermesi gerektiği hükümlülüğünü getirir. Bu çerçevede eğer topluluktan tek bir kişi bile o meziyeti göstermezse ait olduğu topluluğun tamamı eleştiri hedefinde olur. :(

Etnik ayrımcılıkta bunun tersi işler. Kötü özellikler o topluluğa aittir. Olumlu özelliklerse bireyseldir. "Şunlardandır ama iyi biridir." cümleleri hep böyle kurulur.

Konuya döneyim: Çalışkanımız, disiplinlimiz, akıllımız ve merhametsizimiz de var; diğer insan topluluklarında olduğu gibi. Ve bu bizlerin de insan olduğunu gösteren basit ama önemli şey.

Bir önceki cümleniz:

Türk insanı olarak eminim çoğumuz öyle bir durumda olsak o çocuğu sahiplenirdik.

Tamamen olumluluk taşımasıyla dehümanizasyondan ve "övünmek için önce kendini hor görden" uzak.

Yorumumu şahsınıza yönelik algılamayın. Ötekileştirme konularına meraklıyımdır. Son cümlede övünç duyarken yergi niyetine aşağılama ve dehumanizasyon kalıpları kullanılması dikkatimi çekti de :-[

Son izlediğim filmler:

Candyman filmini sevmeme rağmen devam filmlerinden uzak durdum. İyi olmadıklarını tahmin edebiliyordum. Ama izlemeden, nerede ve nasıl yetersiz kaldıklarını bilemezdim. Ben de en sonunda peş peşe iki filmi izledim.

Candyman: Farewell to the Flesh

İlk filmin kötü bir kopyası bile olacak kadar kalitede değil. Yerli yersiz jumpscarele korkutmaya çalışıyor. İlk filmin atmosfer yaratan müzikleri gerilim için gereksiz yere çarçur edilmiş. İlk filmi bilmeyenler için Şeker Adam'ın geçmişinin anlatıldığı bölümler fena değil.

Candyman: Day of the Dead

İlki gibi korkutamıyor. Ama hikaye ve tarz açısından ondan daha iyi.

Şeker Adam lanetine getirilen yeni yorum ikinci filmdekinden daha dikkat çekici. Kötü şeyi anmak onu yaşatır fikri, eski kültürlerde de karşılığı olan bir şey.

İkinci gibi jumpscareye abanılmamış. İlk filmdeki gibi atmosferle gerilim oluşturulma var. Bunda başarılı oluyor denilemez. Ama takdir edilesi bir çaba.

Afro-Amerikan kültüründe yer etmiş varlık, Meksikalı göçmen kültürüyle bezenmiş bir hikayede ağırlanıyor. İlk filmdeki Afro-Amerikan varoşuyla bazı toplumsal sorunlara da dikkat çekişmişti. Bu filmde de Meksikalı göçmenler vasıtasıyla ufaktan bazı sorunlara değinilirmiş gibi oluyor.

Bu film ilki gibi olamasa da, resmen ikincinin gerisinde bıraktığı enkazını toparlamış. Korkutmayan korku filmi. Üçleme olarak planlanmamış seri içinse iyi bir son.

Çevrimdışı JCDenton

  • **
  • 133
  • Rom: 1
  • Gökyüzüne bakıp o ışığı görememek de var.
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1428 : 13 Aralık 2017, 19:19:35 »
Star Wars - The Last Jedi

Beğenmedim. Çok fazla mantık hatası, imparatorluğun yerlerde sürünüp güldürü öğelerinin yarısının buradan çıkması, hiçbir anlam ve mantık olmayan boş sahneler ve karakter rollerinin düzensiz dağılımı sadece senaryo konusundaki sıkıntılar. Yönetmenlikte ise yine sırıtan bolca şey mevcut ama bunlardan en göze batanı sahnelerin sürekli havalı gözüken birkaç saniyelik anlardan oluşması. Filmde birkaç saniye güzel bir şey oluyor ve sahne sonlandırılıp başka bir yere geçiyor. Sonra bir süre sonra tekrar o ana dönüyor, arkaplan fotoğrafı yapmalık bir şey görüyoruz ve sahne yine sonlanır. Asıl olay gerçekleşirken ne kadar gereksiz, boş bakışma ve muhabbet varsa onları izlemek zorunda kalıyoruz.

6, 6.5 / 10

Çevrimdışı BlueSedai

  • *
  • 5
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1429 : 18 Ocak 2018, 14:17:33 »

Kimssi Pyoryugi

Üniversite yıllarım boyunca üniversite arkadaşımın kore dizileri izlemesinden kaynaklı bir kore antipatim vardı.eminim hak verirsiniz; tüm erkeklerin maşalı boyalı saçlarla ve kısacık pantolonlarla dolaşması falan :D
Fakat ilk kez bu önyargımı kırıp bir arkadaş tavsiyesiyle bu filmi izledim ve kesinlikle bayıldım.Herkese tavsiye ederim. Kendimden çok şey bulduğum gibi, kendimde olmayan çok şey de gördüm. Filmin tek problemi çok klişe bir finale sahip olması....
file:///C:/Users/%C4%B0L%C3%87E%20TARIM%20GIDA/Desktop/kimin-adasi-1390689887.jpg