Kayıt Ol

Siyah Bir Veda Öpücüğü

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Siyah Bir Veda Öpücüğü
« : 07 Mayıs 2013, 00:42:01 »
“Sen  farklısın,” dedi kısık bir sesle ve ekledi. “Bu duyguyu ilk defa yaşıyorum, gerçekten. Sana baktığımda yalnızca seni görmüyorum ben. Ah…”

Elleriyle yüzünü kapadı. Masum bir çocuk gibi korkak tavırlarla parmak aralarından kızı süzmeye başladı. Elleri heyecandan olsa gerek sırılsıklamdı. Ve elleriyle yüzünü kapattığından, saçlarından akmakta olan boncuk boncuk terlerle bir bütün oluşmuştu.

“Sana baktığımda kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor,” dedi. Sesi boğuk çıkıyordu. Bunda, elleriyle ağzını kapatmış olmasının da etkisi vardı elbette. Bir kalp atımı kadar geçen süre sonunda konuşmaya devam etti. “Ben…”

Devamını getirecek gücü kendinde bulamadı ve bir an için ortama sessizlik hakim oldu.

“Seni seviyorum!” diyerek bitirdi sözlerini. 

Çok ani olmuştu, ama lafı daha fazla geveleyemeyeceğinin farkına varmıştı.  Ellerini yüzünden çektiğinde gözlerinin kızarıklığı ortaya çıktı. Ardından karşısında oturmakta olan kıza bakmaya başladı.

Kızın şaşkınlığı yüzünden okunuyordu. Bir süre birbirlerine bakmaya devam ettiler. Kızın açık tondaki yeşil gözleri titremeye başlamıştı. Sağ gözünden bir damla gözyaşı düştüğünde gözlerini yere doğru çevirdi. Tam o anda erkeğin bilinçaltı harekete geçerek, ilk gözyaşının sağ gözden düşmesi mutluk anlamına gelir sözünü aklına getirdi. Her ne kadar bu tip şeylere içinde pek inanç beslemese de, şu an içerisinde bulunduğu bu zor durumda en ufak bir umuda dahi ihtiyacı vardı.

Kızın vereceği cevabı beklerken, gözünden düşen o bir damla gözyaşının mutluluk olmasını diledi. Fakat beklenmedik bir şey oldu. Kızın gözyaşları her geçen saniye artıyordu.

Ağlıyordu!

Birkaç damla gözyaşı oturdukları kaya parçasının yüzeyinden süzülerek, insanları her seferinde aldatan mavi görünümlü şeffaf denize aktı. Karşı cinsin bu inanılmaz duygu değişimi karşısında ne yapacağını şaşıran erkek paniklemeyle karışık korktu.  Kızın ağlamasından üzüntü  duyduğu belli olmaktaydı. Sağ elini kıza doğru uzatıp gözyaşlarını silmek üzereydi ama bir an sonra bunun yanlış bir davranış olacağına kanaat getirerek elini indirdi.

Geçen bir dakikalık sessizliğin ardından kız kafasını kaldırdı ve kararlı bir şekilde, gözlerini kırpmaksızın, karşısında oturan ve az önce kendisini sevdiğini söyleyen erkeğe doğru baktı. Konuşmak istiyormuş da konuşamıyormuş gibi bir hali vardı. Kelimeler boğazına düğümlenmişti sanki. Yüzündeki makyaj dudaklarına kadar akmıştı ve bu haliyle bile oldukça çekici görünüyordu. Yine bir süre bakışan ikilinin oluşturduğu sessiz ortamı bu sefer kız bozdu.

Usulca eğildi ve erkeğin yanağından öptü. Geri çekildiğindeyse, yanağının bir kısmında, dudaklarına dek akmış olan göz kaleminin oluşturduğu siyahlığı gördü. Ardından ayağa kalktı ve koşarak uzaklaştı. Bu bir veda öpücüğüydü.

Siyah bir veda öpücüğü…

Çevrimdışı maviuçurtma

  • *
  • 29
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Siyah Bir Veda Öpücüğü
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2013, 22:16:40 »
Öncelikle hikayenizi beğendim, bence hikayenizde duyguyu aktarmada oldukça becerikli olmuşsunuz.

Hikayede kızın neden öyle davrandığının okuyucuya bırakılması hoş olmuş. Çünkü okuduğumda beynimde birkaç senaryo canlandı ve bu da hikayeyi farklı açılardan görmemi sağladı. Bunun da duyguyu iyi aktarabilmenizden kaynaklandığını düşünüyorum; erkeğin sevdiğini söylerkenki hisleri, hareketleri, kızın verdiği tepkileri tasviriniz, anlatılan durum sonrasını ya da bu iki insanın bu olaydan önceki hallerini hayal edebilmeme olanak sağladı.

Biçimce yorum yapacak olursam, ilk olarak ikinci paragrafta "elleri" kelimesinin tekrarı biraz rahatsız etti.

Birkaç damla gözyaşı oturdukları kaya parçasının yüzeyinden süzülerek, insanları her seferinde aldatan mavi görünümlü şeffaf denize aktı. Karşı cinsin bu inanılmaz duygu değişimi karşısında ne yapacağını şaşıran erkek paniklemeyle karışık korktu.  Kızın ağlamasından üzüntü  duyduğu belli olmaktaydı. 

Bu paragrafta kullanılan "karşı cins" tabirini de okurken genelleme olarak düşündüm. Ancak ardından tekrar özele inerek kız için korktuğu yazılmış. Genel-özel karmaşası. Tabi ki bu sadece beni etkilemiş bir durum da olabilir. Başka insanların okurken hoşuna bile gidebilir.

Bu yazdıklarımın küçük şeyler olduğunun farkındayım ancak yine de okurken hissettirdiklerimi söylemek istedim.

Tebrik ederim, güzel bir hikaye olmuş. :)
Ve değişmişti hayat...

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Siyah Bir Veda Öpücüğü
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2013, 22:31:31 »
Adını çok sevdiğim (!) grupta olan birçok leziz öykünden biri daha. 2-3 ay önce okuma şansına erişmiş olmak güzel. :=) Şimdi bir kez daha okudum ve yine aynı duyguları yaşattı bana bu güçlü öykü. Neredeyse hepsini çok sevsem de bu en sevdiklerimden.
Ellerine sağlık. Sen hep yaz Denaro.

Spoiler: Göster
Adaşımın olduğu öyküyü de yakın zamanda buralarda görmek istiyorum. :P