Kayıt Ol

Skid Row

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Skid Row
« : 09 Mart 2008, 14:27:40 »


Skid Row, 1986 yılında Amerika’nın New Jersey kentinde bassist Rachel Bolan ve gitarist Dave “the Snake” Sabo tarafından kuruldu. Gitarda Scotti Hill, bateride Rob Affuso ve vokalde de Sebastian Bach’ın katılımı ile 1987 yılında klasik kadrolarını oturttular. Birleşik Devletler’in doğu kısmında çeşitli barlarda/kulüplerde çalarak isimlerini duyurmaya çalıştılar.

Yakın arkadaşları Jon Bon Jovi’nin de desteği ile, Dave Sabo Atlantic Records ile grup adına bir anlaşma imzalamayı başardı. 1989 yılına gelindiğinde, ilk albümleri olan “Skid Row”u piyasaya sürdüler ve “18 and Life”, “I Remember You”, “Youth Gone Wild” gibi hit şarkılar çıkararak büyük başarı elde ettiler.

Vokalist Sebastian Bach’ın heyecanı ve asi stili, grubun genel profilini oluşturmuştu ama aynı zamanda Bach’ın kişisel olarak düşüşünde de bu tarz rol oynayacaktı. Grup, neredeyse tamamen “Olay çıkarmaya meğilli” olan Bach’ın hadiseleri ile anılmaya başladı.

Grubun dinleyicileri tarafından “Şişe Kazası” olarak adlandırılan bir olayda Sebastian Bach; sahneye fırlatılan bir şişenin kendisine isabet etmesi sonrası şişeyi kalabalığa doğru fırlatmış ve kenarda duran masum bir kızı yüzünden vurmuştu. Sonrasında kalabalığın içine atlayıp şişeyi atan kişi olduğunu iddia ettiği dinleyiciyi takip etmiş ve kavga etmeye başlamışlardı. Kavganın ardından Bach tutuklandı ve bu olay, grubun 1990 yılında piyasaya sürdüğü “Oh Say Can You Scream?” adlı videoda görülebilir.

Daha sonra Bach, üzerinde bir anti-eşcinsel sloganı olan “AIDS öldürür, ****ler (zaten) ölüdür” yazan bir tişört ile fotoğraflanmıştı. İlk olarak MTV’de bununla ilgili şaka yapmış ve ardından da özür dileyip AIDS ile mücadele eden bir kuruma yardımda bulunmuştu.

Grup ise diğer yandan çalışmalarını sürdürüyordu ve 1991 yılında, ikinci albümleri “Slave to the Grind”ı çıkarttılar. Albüm, grubun Bach yüzünden medyada kötü lanse edilmesine rağmen Amerikan listelerine bir numaradan giren ilk metal albümü olacaktı. Bu sefer ilk albümde ki başarıyı daha da geliştirmişlerdi ve Pantera ile Guns N’ Roses’ında aralarında bulunduğu bir kısım ünlü grup ile dünya turnesine çıktılar. İlk albümde, daha çok o zaman revaçta olan “Hair Metal” modasını takiben bir çalışma çıkarmışlardı ama Slave to the Grind albümünde daha sert bir sound yakalayıp albüme adını veren parça ve “Mudkicker” gibi şarkılarda Thrash Metal’in sınırına yaklaşmışlardı. “Get the Fuck Out” şarkısının yerine “Beggars Day”i koyarak oluşturdukları “Temiz” versiyon ile, bu şarkıyı albümden çıkarmamış oldukları tam tersi bir versiyon olmak üzere albümü iki ayrı şekilde piyasaya sürmüşlerdi. Yakalanan tüm sükseye rağmen, albüm listelerde uzun süre kalmayı başaramadı. Dünya turnesinin ardından bir süre ara verdiler ve bu süre içerisinde bir takım kadro değişiklikleri yaşandı.

1995′te ise “Subhuman Race” ile geri döndüler; ve listelere ilk 40 içerisinden girdiler. Albümden bir kaç hit çıkmıştı; ama klipleri MTV’de pek az sayılabilecek sayıda yayınlandı. Günler geçtikçe Sebastian Bach’ın sorumsuzluğu ve aykırı davranışları ise grup arkadaşlarının canını sıkmaya başlamıştı; ve bunun sonucu olarak 1996 yılında kovuldu. Skid Row resmi olarak hiç bir zaman dağılmasa da; diğer grup elemanları kısa süreliğine “Ozone Monday” isimli bir grupta çaldılar.

1990′ların sonuna gelindiğinde tekrar aktif olarak çalışmaya yöneldiler ve vokale Johnny Solinger’ı, bateriye de Phil Varone’yi alarak işe koyuldular. Eski baterist Rob Affuso, gruba zaman ayıramayacağını belirtti ve grupta bu yüzden yer almadı; ama Bolan, Sabo ve Hill ile olan arkadaşlığı hep devam etti. Toplandıktan sonra, KISS’in “Elveda” turnesinde açılış grubu olarak sahne aldılar ve ayrıca 80′lerden Poison gibi bazı gruplar ile birlikte çaldılar. Tüm yazları turne ile geçirdiler, 2002′de “Rock Never Stops” turnesinde yer aldılar.

Uzun süredir beklenen 4. albümlerini 2003 yılında “Thickskin” adı ile piyasaya sürdüler. Albümün piyasaya sürülmesinin ardından baterist Varone gruptan ayrıldı ve yerine Dave Gara geldi.

Gruptan yapılan açıklamada, 5. albümleri üzerinde ki çalışmaların son aşamaya geldiği ve Ekim ayının sonunda piyasaya sürüleceği belirtiliyor. “Skid Row” ve “Slave to the Grind” albümlerinde çalıştıkları prodüktör Michael Waganer ile çalışan grup; albümün çıkışının ardından bir Kuzey Amerika turuna çıkacak.

Ülke : Amerika
Tür : Heavy
Firma : SPV
Elemanlar :
Vokal: Johnny Solinger
Gitar: Dave “the Snake” Sabo
Gitar: Scotti Hill
Bass: Rachel Bolan
Bateri: Dave Gara

Albümler

1989 - Skid Row
1991 - Youth Gone Wild/Delivering the Goods (Demo)
1991 - Slave to the Grind
1992 - B-Side Ourselves (EP)
1995 - Subhuman Race
1998 - Forty Seasons (Best Of)
2003 - Thickskin

aLıntıdır .

Alassea

Ynt: Skid Row.*
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2008, 14:29:19 »
Süper bir grup yaha başlık için sağ ol
Sweet Little Sister şarkıları çok hoşuma gider

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Skid Row.*
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2010, 12:11:21 »
Sebastian Bach!  :lve

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı eleanor rigby

  • *
  • 48
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Skid Row.*
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2010, 23:47:36 »
^^ ve onun saçları.  :lve çok kıskanıyorum adamı. :P
in a darkened room da çok iyidir ki, youth gone wild da. skid row iyidir ki.  :D

Ynt: Skid Row.*
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2010, 06:49:24 »
cracking grubuda assassin's creed 2 oyunu kirip ubisoft'u madara etti.
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Skid Row.*
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2010, 21:55:20 »
cracking grubuda assassin's creed 2 oyunu kirip ubisoft'u madara etti.

Haddime değil, benimkinden daha karışık bir zihni algılama olanağım düşük, ama yine de sanırım yanlış yere girdi ekledin! :D

Konuya dönecek olursak, şu sıralar Firesign adlı süperdüper şarkısına taktığım güzide grup. Severim. Dinlerim.