Kayıt Ol

Suede

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Suede
« : 21 Temmuz 2008, 12:33:53 »




Her şey Brett Anderson ve Mat Osman’ın 1981’de ‘Geoff’ adında bir grup kurmasıyla başladı. Ancak bu gerçek anlamda Suede’in başlangıcı değildi.Suede tarihi 1988’de Brett’in Londra’ya taşınmaya karar vermesiyle başladı.Brett, bir grup kurma teklifini kabul eden Mat ile üçüncü bir eleman arayışına girişti. Bunun için de Melody Maker Dergisi’ne gitarist ilanı verdi.İlana başvuranlardan genç gitarist Bernard Butler ikiliye katılma fırsatını yakaladı.Londra kulüplerinde çalan üçlü, seyirciden pek de iyi tepkiler almadı o dönemde.Bir süre sonra gruba Brett’in kız arkadaşı Justine Frischman da ikinci gitarist olarak dahil oldu ve o dönemde grubun adı Suave and Elegant idi.2 parçalık kontratları olmasına rağmen bu parçalar hiçbir zaman yayınlanamadı bu dönem içerisinde.

1991 yılında gruptan ayrılan Justine, halen gruptayken grubun adı Suede olarak değiştirildi.Justine ayrılmasıyla işler bir bakıma yoluna girmiş gibiydi. Simon Gilbert baterist olarak gruba alındı.Brett Anderson, Mat Osman, Bernard Butler ve Simon Gilbert, Suede’in ilk dönemki kadrosunu oluşturdu.1992 Nisan’ında Melody Maker’a ‘Britanya’nın En İyi Yeni Grubu’ unvanıyla kapak oldular.O tarihe kadar hiç single yayınlamadan böylesine bir başarı yakalayan Suede, Nude Records ile 7 parçalık bir anlaşma imzaladı ve ilk single ‘The Drowners’ 1992 Mayıs’ında geldi.

İngiltere listelerinde 49 numarada olan parçalarıyla hayli popüler olan Suede, ‘Metal Mickey’ ve ‘Animal Nitrate’ single’larıyla da başarılı bir grafik yakaladı.Bu dönemde Anderson’ın yaptığı ‘Homoseksüel deneyimi olmayan bir biseksüelim’ açıklaması da gruba olan ilgiyi arttırdı.Single’ların ardından Sex Pistols’ın «Never Mind The Blocks» albümden beri en çok merak edilen albüm olan «Suede» İngiltere listelerine bir numaradan giriş yaparken Mercury Prize’da ‘En İyi İngiliz Albümü’ ödülünü kazandı.İkinci albüm «Dog Man Star»ın kayıt aşamasında Bernard gruptan ayrıldı.

Grup elemanlarıyla kavga eden ve 1994’teki düğün törenine grup elemanlarını çağırmayan Butler, hiçbir şey söylemeden gruptan ayrıldı.Bu durum birçok eleştirmene göre Suede’in sonuydu. Ancak yaptıkları seçmelerin ardından gruba dahil ettikleri Richard Oakes ile Suede yeni bir döneme başlangıç yaptı.Debut albümleri kadar başarılı olamayan «Dog Man Star», Blur ve Oasis’in yükselme dönemine denk geldi ve Suede, Blur ile kıyasıya bir rekabete girişti.Bu olayın en kötü dönemi ise Damon Albarn’ın Brett Anderson’ın eski kız arkadaşı Justine ile çıktığı dönem oldu.

Albarn, sadece Brett için ‘Charmless Man’ isminde bir parça bile yazdı.Bu olayların ardından güçlerini toparlamak için bir süre ara veren grup, Neil Codling’i kadroya dahil etti.Yeni kadronun yarattığı «Coming Up» 1996’da yayınlandı ve albüm, Suede için muhteşem bir geri dönüş albümü oldu. ‘Trash’, ‘Beautiful Ones’, ‘Saturday Night’, ‘Lazy’ ve ‘Filmstar’ albümün hit single’larıydı.Suede diskografisinin en büyük ataklarından biri de 1997’de yayınladıkları «Sci-Fi Lullabies» adını taşıyan 27 parçalık b-side toplamasıdır.Bu çalışmanın önemi, Suede’den başka hiçbir grubun single’larının b-side’ları için böylesine muhteşem parçalar yazmamasıdır.Elektronik sound’un kullanıldığı ve önceki çalışmalara oranla farklılıkların yer aldığı «Head Music», Suede tarihinin yeni bir dönemiydi.Suede’in yaratıcılığının çeşitliliğinin sergilendiği çalışmadan ‘Electricity’, ‘She’s in Fashion’, ‘Everything Will Flow’ ve ‘Can’t Get Enough’ single’ları yayınlandı.Festivallerin değişmez gruplarından olan Suede, 2002 yılında «A New Morning» adını verdikleri albümü yayınladı.


Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Suede
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2008, 13:20:00 »
Şimdi dinlemiş bulundum sayende, bi de Brett beyin grubun solisti olduğunu öğrendim. :P Güzel ya, o ses yeteer.

Çevrimdışı Lunacy

  • ***
  • 435
  • Rom: 8
  • ₪₪
    • Profili Görüntüle
Ynt: Suede
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2008, 13:19:57 »
travistr daki orontes abicim atmıştı da öyLe başLamıştım dinlemeye.. o nası bir sestir insanın içini bi tuaf yapıyor..
₪ Hail to the Thief ₪