Kayıt Ol

SunShine / Gün Işığı ~

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
SunShine / Gün Işığı ~
« : 09 Haziran 2008, 08:41:04 »
      

Yapım : 2007, İngiltere
Tür : Bilim Kurgu / Gerilim / Macera
Yönetmen : Danny Boyle
Senaryo : Alex Garland
Oyuncular : Cillian Murphy Robert Capa rolünde: Fizikçi. Gemideki bombanın uzmanı.
Rose Byrne Cassie rolünde: Pilot.
Cliff Curtis Searle rolünde: Doktor ve psikolog.
Chris Evans Mace rolünde: Mühendis.
Troy Garity Harvey rolünde: -
Hiroyuki Sanada Akira Kaneda rolünde : -
Benedict Wong Trey rolünde: Uçuş mühendisi. .
Michelle Yeoh Corazon rolünde: Biyolog.
Mark Strong Pinbacker rolünde.

Yapımcı : Andrew Macdonald
Görüntü Yönetmeni : Alwin H. Kuchler
Müzik : Karl Hyde, John Murphy
Dağıtım : Özen Film
Süre : 1 saat, 47 dk.
Gösterim Tarihi : 11 Mayıs 2007
Filmin Resmi Web Sitesi : http://www.foxsearchlight.com/sunshine/

Fragman İçin Tıklayınız...

Yıl 2057, insanlık güneşin her geçen gün giderek yok olmasını izlemektedir… Bu insanlığın da yok olması demektir. Dünya’nın son umudu Icarus II adlı bir uzay gemisindeki sekiz kişilik erkek ve kadınlardan oluşan Kaptan Kaneda liderliğindeki ekiptedir. Görevleri güneşi tekrar hareket geçirmesi ve beslemesi beklenen bir nükleer başlığı taşımaktır.
Bu yolculuk sırasında Dünya ile radio bağlantıları kesilir. Ekip bundan 7 yıl once aynı amaçla göreve çıkarılan Icarus I’den değişik sinyaller almaya başlarlar. Yaşadıkları garip bir kaza onları görevlerini bir yana bırakıp hayatları için savaşmak zorunda bırakacaktır. Peki ya hepimizin geleceği...

~~~~~~~~~~~~

Ya bir gün Güneş de, Dünya'dan yüz çeviriverirse? 2057 yılına gelindiğinde, Dünya çok büyük bir tehdit altındadır. Güneş artık eskisi gibi Dünya'yı ısıtmamakta ve buna bağlı olarak da insanlığın dünya üzerindeki varlığı ölümcül bir tehlike ile karşı karşıyadır.

Bu kötü gidişi geri döndürebilmesi ümit edilen tek bir yol kalmıştır: Icarus II isimli bir uzay gemisi ile Güneş'e doğru yola çıkan Kaptan Kaneda liderliğindeki ekip! Taşıdıkları nükleer başlık ile Güneş'in yeniden harekete geçebilmesini sağlamaya çalışacaklardır. Bütün dünya nefeslerini tutmuş bu sekiz kişilik ekibin başarısını beklerken Icarus II'nin birden bire dünya ile radyo bağlantısı kesilir. Artık Güneş ile başbaşa ve karşı karşıya kalmışlardır.

Trainspotting ile elde ettiği başarıyla adından çokça söz ettiren İngiliz yönetmen Danny Boyle, gelecek kurgusu yaptığı bilim kurgu filmi Gün Işığı ile türün sevenleri arasında heyecan yarattı. Güneş ve Dünya arasında gidip gelirken klostrofobik bir gerilime hazır olun!


























Konusu (Spoiler İçerir ve Tüm Konuyu Anlatır)

Güneş ışınlarının Dünya'yı ısıtmakta yetersiz kaldığı uzak bir çağdayız. Dünya kritik seviyelere düşmüş ve bu konuya çözüm bulmak amacıyla iki uzay gemisi güneş'e yollanmıştır. Bunlar güneşde yol açacakları patlamalarla bir nevi ateşi körükleyecek ve yeniden dünya2yı eski güzel ışıklı ve sıca günlerine döndüreceklerdir.

Lakin ilk gemi görevi başaramadan yok olur. İkinci gemimizde olaylar gelişir. Güneşe yaklaşıldığı sırada bunun bir son görev olduğu, yani dönüşü olmadığı bilincindedir herkes. O sırada ilk gemiden alınan sinyaller görevin yönünü değiştirir. İlk gemi bulunup onun da patlayıcılarının kullanılmasının daha iyi olacağı düşünülür. Bu arada gemimizde çıkan bazı arızalar ve tamiratları filme çeşni katmaktadırlar.

İlk gemi bulunur ve keşif ekibi yollanır. Kimse yoktur, mürettebat kalkanların çalışmaması nedeni ile kömür haline gelmiştir. Gemi kaptanının sözlerine ise anlam verilemez. Bağlantıyı sağlayan körüğün kopması ile diğer bir macera yaşanır.

Filmin ilerleyen bölümlerinde ilk geminin kaptanının bir "yaşayan ölü" gibi kahramanlarımızın gemisinbe sızdığını öğreniriz. Görevi engellemek ister ancak mürettebatımızla sıkı bir çarpışma başlar. Görsel öğelerin ağırlıkta olduğu sahneler snrası dünyamız bir kez daha kahraman Amerikalılarca kurtarılır.




---------------------

kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.. hani şöyle bir gerçek var budan 49 yıl sonra teknoloji bu kadar gelişmiş olur mu bilinmez ama gerçekliğe tuttugu bakış açısı cok güzel aksiyon deseniz öyle.. İzleyin :P
she's back!!

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: SunShine / Gün Işığı ~
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2008, 20:40:29 »
Hoş bir Bilimkurgu filmi. Diğerlerine göre daha farklı daha sakin. Bu film bana hep sakinliği anımsatır. Sonu çok güzel.
try again fail again fail better

Çevrimdışı Legolas

  • ***
  • 810
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: SunShine / Gün Işığı ~
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2008, 22:56:54 »
Güzel bi filme benziyor.Yarın alıp izlemeye çalışıcam

Çevrimdışı R

  • **
  • 140
  • Rom: 0
  • before twilight ,you must fly..you can be ash..
    • Profili Görüntüle
Ynt: SunShine / Gün Işığı ~
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2008, 23:04:03 »
beğenmedim..