Kayıt Ol

Öykümün geçeceği dünya

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Öykümün geçeceği dünya
« Yanıtla #15 : 06 Eylül 2012, 12:11:55 »
Eğer Türkiye'de geçecekse bu fanatastik kurgu olmaz.

Ben böyle sınırlamaları cidden hoş bulmuyorum. Sadece bunu değil fantastik ve bilim kurgu türlerini sınıflandırmaya çalışmayı bile boş buluyorum ben. Bu hayal gücünü ilkelerle sınırlamaya benziyor. Hemen size İstanbul Ümraniye'de geçen bir fantastik hikaye konusu özeti verebilirim misal (en bilindik klişe fantastik öğeleri kullanalım hem). Şöyle ki:
 
- Yüce elf büyücüleri, kötü halkların istilasından bunalıp büyük bir zaman kapısı inşa edip tüm halklarını Forgotten Realms veya Orta Dünya'dan taşımaya karar verirler. Umdukları yaşamın gelecekte olabileceğine inanırlar ve şans eseri bu zaman tüneli günümüz İstanbul'unda Ümraniye' de açılır. Sonrasında gelişen olaylar sizce de fnatastik olmaz mı? (Milattan önce 100.000 li yıllarda elflerin,cücelerin ve ejderhaların yaşadığını iddia ediyorum. Hatta tanrılar tarafından cezalandırılan ejderhaların hayatlarına zekiliklerinden yoksun ve kanatsız devam ettiğini de söylüyorum. Böylece günümüzde bulunan dinazor kemiklerine de gönderme yapıyorum.)

Fena olmadı yazsam mı böyle birşey :)


Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Ynt: Öykümün geçeceği dünya
« Yanıtla #16 : 06 Eylül 2012, 14:55:49 »
Türkiye'de fantastik yapılır, hatta titizlikle yapılırsa dünyaca tanınan bir hale gelir. Ama dediğim gibi Urban ve Korku öğeleri içeren öyküler daha çok gider bizim topraklarımıza. Bir hafta sonu gidip, ailenizin köylerinde konaklayın, orada anlatılan (uydurma veya gerçek) olayları dinleyin, o anlatılan olaylar mutlaka size ilham verecektir, yazma istediğinizi ateşleyecektir. Korku ya da Urban olmasın, yoo olmaz diyorsanız, Osmanlı'nın karanlık dönemlerini araştırın, bir olaydan etkilenmemek mümkün değil, onu kaleme alın. Daha gerilere kadar gidebilirsiniz, yazmak isteyince öykünün geçeceği, gideceği, konusu, kurgusu her şey sizlerin elinde.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı Thomasward

  • **
  • 352
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Öykümün geçeceği dünya
« Yanıtla #17 : 06 Eylül 2012, 15:32:54 »
Köylerde anlatılan olayları dinlemeye gerek yok eski okulumdaki din dersi öğretmenim zaten tüyler ürpertici olaylar anlatıyordu.Köylerde bu olaylar çok daha korkunç anlatılır zannımca.

Aslında kendi hikayendeki Dünya'nda bizim aklımıza bile gelmeyecek şeyler yapabilirsin mesela gökyüzü diye bir şey olmaz, yada dünya'da ters yürürsün senin hayal gücüne bağlıdır ve hikaye burada geçmez olayı yazdığın hikayeye bağlıdır.Her mekanda her hikayue gitmez fakat konusu değişirse Türkiye'de rahat ve güzel bir şekilde hikaye yazılabilir.(Osmanlı tokadı atan troller)