Kayıt Ol

American Horror Story

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: American Horror Story
« Yanıtla #15 : 12 Şubat 2014, 21:02:53 »
  Üçüncü sezonu çoğu US eleştirmeni tarafından yere göğe sığdırılamasa da bence o kadar da iyi değildi.

  Şöyle ki, korku namına hiçbir şey yoktu. Asylum'ı izledikten sonra iki hafta boyunca apartman boşluğunda arkama bakındım mesela ama aynı etkiyi yaratmadı Coven. Harry Potter'ın feminenlikle dolup taşan versiyonu gibiydi biraz.

  Kurguda zayıflıklar vardı. Aylarca tek bir yetenekle idare eden kızlar bir anda Yedi Harika'nın üç dört tanesini yapar oldu. Ki bu kadar fazla gücü kontrol etmenin sadece güçlü cadıların harcı olduğunu söylemişti Cordelia. Kovandaki herkes bir anda seviyeler atlıyor.

  Sonra mesela Yedi Harika'nın altısını yapan süper güçlü bir cadı -üşenmeyeyim sayayım: Oradan oraya hiç düşünmeden ışınlanan, bir bakış atıp etrafı aleve veren, bir el hareketiyle otobüs deviren, birinin iradesini hiçe sayıp otoyolun ortasına kadar yürümesini sağlayan, cehenneme gidip geri dönen, kafasına göre milleti dirilten birinden bahsediyoruz- sıradan, Rocky-canavar olan- bozması bir undead adam tarafından boğularak öldürülüyor?

  Yine daha sonra zılgıt çekerek millete birbirini öldürten bir kadın yine sıradan bir adam tarafından etkisiz bırakılıyor? Bütün bu feminizmdi, güçlü kadın mesajlarının yanında görüyoruz ki yeri göğü yerinden oynatan hatunlar bile erkeklerin karşısında kalakalıyor.

  Sırf sadistliğinden onlarca siyahi insanı öldürmüş bir manyak ve de yapmak zorunda olduğu şeyi yapan, bunun yanında mahallesindeki çoğu insana yardım eden bir kadın aynı kaderi paylaşıyor, cehennem. Hadi bunu geçtim, kişisel cehennemi bir hayvana zarar vermek olan biri -Misty- nasıl cehennemde mahkum kalıyor aklım ermedi. Ve de yine Misty, kendini ölümden geri döndürebilmişken cehennemden nasıl geri dönemedi anlamıyor? Aynı şey olduğuna hemen hemen eminim.

--Sezon finali hakkında nefret kusmamın sonu--

  Bunun dışında Jessica Lange'in karakterini nedense diğerleri kadar beğenemedim. Sağcı Constance, Yobaz Jude... Fiona başlarda iyi bir karakterdi ama Axeman'le olan ilişkisi saçma, sıkıcı ve mide bulandırıcıydı.

Patti Lupone ve Stevie Nicks'in karakterleriyse yine gereksiz, yer doldursun rating toplasın diye yaratıldığı belli olan rollerdi. Hatta adamlar Stevie Nicks'e rol yazma gereği bile duymamışlar. Kadın kafasına göre sabahın köründe evde playback yapa yapa dolanıyor, sonra herkese iyi şanslar dileyip gidiyor ve geri dönmüyor. Bu mudur yani?

  Myrtle, Madison, Misty ve Madame Leveau dışındaki bütün karakterler sıkıcıydı açıkçası. Kyle gereksiz ötesiydi. Ryan Murphy'den sırf soyunsun orasını burasını göstersin diye yakışıklı bir aktörü yapımda bulundurmak gibi bir amatörlüğü beklemezdim. Aslında Evan'ın Tate dışında bütün rolleri bir halta yaramayan zavallılardı. Umarım dördüncü sezonda bu değişir. Ve de umarım Angela Bassett diğer sezonlarda da yer alır. Jessica Lange gittiğine göre başka bir güçlü kadın rollerini dolduracak çok yetenekli aktrise ihtiyacımız var.