Kayıt Ol

Spartacus: Blood and Sand (+18)

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Spartacus: Blood and Sand (+18)
« : 13 Eylül 2010, 18:31:37 »

  Trakyalı bir asker olan Spartacus sürekli baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile birlikte Getaelar'a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. İlk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz'e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber'a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. Köyüne yaklaştığında Getaelar'ın orayı mahvettiğini görür ancak karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus'u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus'u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar. Spartacus daha sonra Ludus'a (Batiatus'un gladyatör okulu) girer ve karısını bulmak için savaşmaya başlar.

Yorumum: Öncelikle bu dizinin konusunun açılmamış olmaması beni bir hayli şaşırttı. Böyle bir dizinin bir çok takipçisi vardır diye tahmin etmekteydim. Neyse diziye gelecek olursak, biraz fazla erotik sahne var. Tabii ki de sonuçta Roma dönemi bu olacak ama arada çok gereksiz olanlar da var. Onları çıkartırsak, savaş efektleriyle ve oyunculuklarla büyüleyici bir dizi bence. Kan efektlerinin, savaşların gerçekçiliği sayesinde sanki eskiden çekilmiş bir belgesel gibi izliyorsunuz kaptırınca. 1. sezondan sonra başrol oyuncusunun (Andy Whitfield) kanser tedavisi görmesi yüzünden uzun bir sezon arası yapılmış. Şimdi de 1. sezonu e2 de 15 Eylül Çarşamba'dan itibaren 22.15'te (tam emin değilim ama muhtemelen bu), 19 Eylül Pazar'dan itibaren de 23.00'da başlıyor. Eğer 1. sezonu hala izleyemediyseniz, hala vaktiniz var derim.
Spoiler: Göster


Karakterler:
Spartacus (Andy Whitfield):
Spoiler: Göster
Ortak düşmanlarına karşı Roma ordusu adına gönüllü savaşan Trakyalı bir asker. Gaius Claudius Glaber tarafından itaatsizliğinin cezası olarak Arena'da gladyatörler tarafından öldürülmeye mahkûm edilmiştir. Arena'da gladyatörleri öldürmesi üzerine köle olarak satılmış ve Batiatus tarafından Ludus'a katılması için satın alınmıştır. İlk günlerinde asi bir tavır sergilerken Batiatus ile kayıp karısını bulması konusunda bir anlaşma yapmış ve itaat etmeye başlamıştır...


Crixus (Manu Bennett):
Spoiler: Göster
Capua Şampiyonu, Ludus hiyerarşisinin en üstündeki kişi. Ukala ve güçlüdür. Spartacus'a karşı derin bir antipatisi vardır. Efendisi Lucretia ile cinsel ilişki içindedir, Naevia ile de gizli bir aşk yaşar. Capua Şampiyonluğu'nu korurken aynı zamanda yasak ilişkilerini dengede tutmaya çalışır.


Batiatus (John Hannah):
Spoiler: Göster
Capua vatandaşı ve dedesinden babasına, babasından da kendisine kalan Ludus'un sahibi. Maddi olarak zor bir durumda iken yüksek bir maliyetle Spartacus'u satın almıştır. Eşi Lucretia ile gerçek bir ruhsal ve fiziksel uyum içindedir, ikisi de hırslı kişiliklere sahiptir. Spartacus'u Lucretia karşısında her zaman savunmuş ve ona ayrı önem vermiştir.


Lucretia (Lucy Lawless):
Spoiler: Göster
Batiatus'un kurnaz ve kibar eşi. Köleleri olan Capua Şampiyonu Gladyatör Crixus ile gizli cinsel ilişki yaşamaktadır. Spartacus'un fazla maliyetli ve Ludus'a şanssızlık getireceğine inanmaktadır.


Doctore (Peter Mensah):
Spoiler: Göster
Kendi zamanının en ünlü gladyatörü. Shadow of Death (Ölümün Gölgesi) olarak anılan efsane gladyatörle savaşıp hayatta kalan tek insandır. Batiatus'un en önem verdiği kölesi ve Ludus'un eğitmenidir. Gladyatörlerini ve gladyatör adaylarını çok sıkı bir eğitimden geçirir, disiplinlidir.


Ilithyia (Viva Bianca):
Spoiler: Göster
Senatör Albinius'un şımarık ve bencil kızı. General Claudius Glaber'ın karısı. Lucretia ile arkadaştır. Lucretia ise onu Ludus'un tanınması için bir araç olarak görmektedir. Crixus'a karşı ilgisi vardır.


Claudius Glaber (Craig Parker):
Spoiler: Göster
Bir lejyonun Roma ordusu komutanı, Ilithyia'nın kocasıdır. Eşini seviyor olsa bile onunla daha yüksek mevkiilere gelebilmek için evlenmiştir. Hırslı bir kişiliği vardır. Getaelar ile savaştayken ordusunun dağılmasından Spartacus'u sorumlu tutar ve ondan nefret eder.


Varro (Jai Courtney):
Spoiler: Göster
Aslen bir Roma vatandaşıdır. Ludus'a gladyatör olmak ve kumar borçlarını kapamak ve eşini geçindirmek için para kazanmak amacıyla kendi isteğiyle gelmiştir. Güçlü bir savaşçıdır ve diğer gladyatörler tarafından çabuk kabul görmüştür. Spartacus'un Death of Shadow karşısında aldığı efsanevi zafer nedeniyle ona hayrandır. Ayrıca Spartacus'un Ludus'taki tek arkadaşıdır.


Sura (Erin Cummings):
Spoiler: Göster
Spartacus'un eşi. Romalılar tarafından Suriyeli bir tüccara köle olarak satılmıştır Daha sonra köle tüccarların elinden kurtulup Batiatus Tarafından Öldürülmüştür.


Ashur (Nick Tarabay):
Spoiler: Göster
Bacağından sakat olan eski bir gladyatör. Batiatus'un sağ kolu ve en güvendiği kişilerden birisi.


Barca (Antonio Te Maioho):
Spoiler: Göster
Saygın bir gladyatör ve Batiatus'un koruması. Crixus'tan sonra Ludus'taki en önemli ikinci gladyatör. Her ne kadar öfkeli bir kişiliğe sahip olsa da kuşlar ve köle sevgilisi Pietros'a karşı şefkatlidir. Batiatus'a sadıktır ama özgür olacağı günlerin hayalini kurar.


Naevia (Lesley-Ann Brandt):
Spoiler: Göster
Lucretia'nın kölesi.ve Crixus ile gizli bir aşk yaşamaktadır...

Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2010, 18:39:56 »
Diziyi izledim bitirdim geçen günlerde. Çok fazla çıplaklık unsuru göz önüne sürülmüş. Kamera arkasında oyuncu ve yapımcıların yaptığı açıklamaya göre sadece cesaret göstergesiymiş gibi. Bana sorarsanız saçmalık. Her filmde biraz cinsellik ve bu tür çıplaklık sahneleri vardır. Ama buradaki abartı.

Bu tür ögelere alıştıktan sonra -bir süre sonra ayıp gelmemeye başlıyor- kaliteli bir dizi olduğunu söyleyebilirim. Oyuncular oynuyor yani.

Şimdi yeni sezon beklenmekte merakla. Umarım şu dediğim olaya bir çare getirirler. Yoksa Türk milleti olarak zor izleriz. Cnbc-e'nin bu tür sahneleri nasıl kotaracağını heyecanla beklemekteyim.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2010, 18:48:27 »
Ben bilhassa bu dizi için cinselliğin çok yerinde kullanıldığını düşünüyorum. Çünkü o dönemin çarpık yapısını en iyi anlatan unsurlardan birisi de bu oldu benim için. İzlerken rahatsız olduğum sahneler oldu, evet. Ama olması gereken öyle olduğu için, öyleydi. Adamlar seyirciyi rahatsız etmek istemiş ve bunu başarmışlar. Dozu belki biraz daha ayarlı olabilir miydi, orasını bilemem; ama ben şikayetçi değilim bu konudan.

Görsel olarak da tam bir şölendi çoğu zaman. Nefes kesen sahnelerine, ileri derecede entrikayla tatlandırılmış bir kurgu eşlik etti. Dumur ede ede de sezon finaline gelindi.

Duyduğuma göre başrol oyuncusu kanser imiş, çekimler bu yüzden ertelenmiş. Umarım bir an önce tedavi edilir ve ikinci sezon kaldığı yerden devam eder.

Ayrıca Cnbc-e'yi bu cesur tutumundan dolayı tebrik etmek gerek. Acaba dizinin kaç dakikasını kesecekler? Ya da kesecekler mi? Bunlar da merak ettiğim sorulardan birkaçı.

Son olarak, biraz sert; ama insanı oturduğu yere çivileyen bir dizi izlemek istiyorsanız "Spartacus: Blood and Sand" tam size göre. :)

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2010, 18:50:20 »
Sanırım dizinin tamamı 60 dakika. Genelde Cnbc-e' deki diziler reklamsız yaklaşık 45 dakika. O rahatsızlık verici sahneleri kestiklerinde zaten 45 dakika falan olur.

Bu arada başrol oyuncusu iyileşmiş, yazdığım gibi zaten başlıyor 2. sezon bölümleri.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı Elijah

  • ***
  • 627
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2010, 20:03:17 »
 Buram buram Amerikan işi kokuyor, kan, cinsellik (fazlasıyla), şehvet vs. Benim izlediğim 1960 larda çekilmiş olan izlediğim Spartacus (ki en iyi filmler arasındadır) çok temiz ve harika bir filmdi, ne bu kadar kan çıkarmışlar, ne bu kadar cinselliği önplanda tutmuşlar, ayrıca her anında kendini Roma'da hissediyorsun.

 Bilmiyorum bunlar ne derece yapmış (daha izleyemedim) ama umarım güzel yapmışlardır. Aksiyon ve gerçekçilik çok önemli, onları hallederlerse tamamdır. Aşırıya kaçmadığı sürece cinsellik de olabilir. Bugün başlarım heralde izlemeye.
Planemo Syndrome

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2010, 20:51:55 »
Dün sabah yediye kadar uyumadım. Spartacus neymiş ne değilmiş diyerekten. Ana kurgu sağlam, dövüşler filan harika da. Cinselliği ve kanı fazla abartmışlar. Adam ufak bi çizik alsa bile bi ton kan çıkıyor :P

İlk sezon, 6. bölümü bitirdim. Ana kurgu nereye gider bilmem artık. O dönemi harika anlatmış, herkesin bi kendini düşünme, kendini kurtarma çabası var. Kendimi Roma'lı gibi hissettim :P

Sadece, o Gay'lerin sahnelerini çok abartmışlar en ince ayrnıtıya kadar göstermişler hem de. Orayı hiç beğenmedim :P
May the force, be with you.

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2010, 21:06:48 »
Benim en beğendiğim dizilerden bir tanesi. Cinsellik heryerde abartıldı diyorlar, savaşlar da abartılı filan diyenler var ama ben öyle düşünmüyorum. Televizyon, bilgisayar, hatta elektriğin bile olmadığı bir ortamda insanlar savaşmaktan, politik oyunlardan ve cinsellikten başka ne yapabilir ki. Bence haklı yönetmen. Böyle bir gerçeklik var.

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #7 : 14 Eylül 2010, 17:45:28 »
Hadi savaş tamam da cinsellikten başka yaşanacak şey mi yok?

Yani kısacası; Savaşı, cinsellikten daha haklı görüyorsun. İlginç.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2010, 18:00:02 »
Öncelikle şunu söyleyeyim; "Modern insanlar"ın ahlaksızlıkları ve savaşlarını düşünürseniz, bir çok barbar kavimden daha kötü bir durumda olduğumuzu rahatlıkla görebilirsiniz.

Dizi hakkında ise şunu düşünüyorum; Spartacus gerçeği yansıtmayan bir dizi. Roma tarihiyle oldukça ilgilenen birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, bize resmedilen cinsellik,vahşet ve politik oyunlar, Roma tarihinde yaşananların yanında oldukça hafif kalmış.

Hani çok kan var deniyor da, insanların birbirlerini parçalamalarından zevk alan bir toplumdan bahsediyoruz. Bize gösterilen cinsellik ise "aşk", "ihanet" ya da "intikam" gibi öğeleri göstermek adına kullanılmış. Sırf dizi izlensin diye çekilen cinsellik içerikli bir sahne yok yani.

Spartacus'ün hikayesi okurken bu kadar heyecanlandırmamıştı beni. Oldukça gaz, oldukça güzel bir dizi.

Liseliler için özeti;

Spoiler: Göster
Meme var.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Lunacy

  • ***
  • 435
  • Rom: 8
  • ₪₪
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #9 : 14 Eylül 2010, 18:11:24 »
Nasıl sansürleyecekler acaba :D
₪ Hail to the Thief ₪

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #10 : 14 Eylül 2010, 20:39:36 »
Nasıl sansürleyecekler acaba :D

Ben de onu düşündüm hep. Cnbc-e yayınlıyor gerçi tek sansür az olan kanaldı ama ona da sansür gelecektir kesin. Kısacası; öpüşmeye başlayacaklar ve ekran kararıp açılınca örtüler üstlerinde rahatlamış insanlar göreceğiz derdim ama savaş sahnelerinin bazılarını da çıplak yapıyorlar.

Diziyi boşa göstercekler gibi. :)

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #11 : 14 Eylül 2010, 23:33:13 »
Boşa yapılan bir cinsellikte insanlar hayatlarını kaybetmezken dolu dolu bir savaşta birdolu insan ölüyor. Tamam fantastiğiz de bu kadar uçmayın lütfen. Savaşı herhangi birşeyden kabul edilebilir bulmak da nedir yani... :)

Ayrıca ne yeri ne zamanı da 'Cinselliğin amacı üremektir zevk değil' cümlene en fazla bu kadar katılamazmazlık edebilirdim yani. Bu mantıkla atıyorum 5 çocuk sahibi olmak istiyorsan 5 kere mi cinsellik tecrüben olacak haha komik gerçekten.

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #12 : 15 Eylül 2010, 01:16:49 »
Yine de gay sahnesi olmasa daha iyiydi :P Amaç üremektir anlayışı islamiyette vardır. Her ilişkiden çocuk beklenir ve çocuğunun olmaması boşanma nedeni olarak gösterile-bilinir.

Wale'in bunu göz önünde bulundurarak söylediğini düşünüyorm.Yine de ille de şart değildir yani, wale'e katılmıyorum.

Gay istemiyoruz, saygı duyarız da, yönetmen bey çekmesin canm.
May the force, be with you.

Çevrimdışı Lunod

  • *
  • 31
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #13 : 15 Eylül 2010, 03:30:47 »
Bakın şöyle söliyim olaylara yanlış bir bakış açısından bakıyorsunuz. Savaş nedir? Sadece 1 tarafın çıkarı uğruna yapılan (Ki amaç genelde para, toprak, mal, mülk olan) ve bu esnada savaşan ve savaşılan tarafında mutsuz olduğu sivillerin öldüğü bir şeydir 2 tarafda aslında hiç bir şey elde etmez binlerce kayıp vardır. Hangi amaç haklı kılar savaşı?

Diğerinin kazancı nedir biliyor musun? Mutlulukdur, sevgidir, salgıladığın mutluluk hormodur seni mutlu eden 2 tarafıda mutlu eden birşeydir!

Diziye gelirsek yinede fazla vahşet var izleyemedim bana göre değil en azınadan. İnsanlığı seven canlıları seven biri olarak görmeye dayanamıyorum. Cinsellik açısından ise animelerdeki ecchi olayına benzetiyorum çoğunda çok gereksiz kullanıyorlar Elfen Lied izleyen bilir zar zor izlediğim aslında bu diziye benzer birşeydi orda da gereksiz bir cinsellik vardı, burda da biraz öyle olmuş. Yinede ortacağ da insanlık böyleymiş ve evet cinselliği kullanmakda haklı olabilirler bu açıdan.

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« Yanıtla #14 : 15 Eylül 2010, 05:08:05 »
Cnbc-e yeri geldiğinde parasını bastırıp yayınlatıyor diziyi normal haliyle. Mesela Mad Men adlı dizide herkesin elinde puro var nerdeyse. Cnbc-e sansürlemeye çalışsa ortalık ormana dönerdi bizde birşey izleyemezdik. En azından bazı sahneler çıkarılabilir ama geneli için yinede biraz ceza verecekler yayınlamak için. Genel Türk aile yapısına pek uymayacak öğeler var kabul etmek lazım.

Konu din ahlak vatan millet sakaryaya doğru kayıyor. Hani konu oraya giderse bu işin içinden çıkamayız. Herkesin düşüncesi kendine diyelim saygı gösterelim. Yabancılar epey cüretkarmış iyi çekmişler diyelim ve dizi ile ilgili yorumlarımıza devam edelim.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!