Kayıt Ol

Thales Serisi // Kazım Çende

Çevrimdışı Black Helen

  • ***
  • 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Thales Serisi // Kazım Çende
« : 06 Aralık 2011, 19:25:51 »

Kazım Çende'nin yazdığı fantastik seri Thales'in ilk kitabı Amazon Kraliçesi yayımlandı ve yakın zamanda da raflardaki yerini alacak.

Kitabın konusu ise konusu şöyle:

Antik çağdaki Anadolu da gücü kim elinde tutuyorsa o ülkesini kurardı. Karadeniz'de yaşayan ve kendilerine Amazon diyen kadınlar, erkek krallıkların fazlasıyla var olduğunu düşünerek, hiçbir krallığın boyunduruğu altında yaşamamak ve kendilerini ispatlamak için örgütlenerek Amazonlular diye efsaneleşecek dünyadaki ilk ve tek kadın krallığını kurdular.

Korkusuz bir savaşçı ve tarihsel bir halk kahramanı olan Kraliçe Thales, Amazonlar'ın lideriydi. Bütün amacı, kutsal kadınlar krallığını korumak ve erkek egemen toplumlar içinde yaşatmaktı. Saraylarda keyif süren krallara, askerlerin arkasına saklanarak kendini bir şey sanan asillere karşı yarım kalmış hesaplaşmasını tamamlamak ve insanlara adalet dağıtmak için antik çağda kılıcını sallamaktan hiç çekinmedi.


Umuttepe Yayınları'ndan çıkan kitabın da kapağını Yunus Karaaslan tasarladı. Kitabın künye ve tanıtım bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.



Spoiler: Göster