Toggle navigation
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Beni Hatırla
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Liman Kenti
Sinema
Konu:
The Godfather~Baba
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
The Godfather~Baba
1 Yanıt
2939 Gösterim
Amèlie
531
Rom: 1
The Godfather~Baba
«
:
05 Şubat 2008, 18:21:17 »
The Godfather
Tür : Dram
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Senaryo : Francis Ford Coppola , Mario Puzo (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Gordon Willis
Müzik : Nino Rota
Yapım : 1972, ABD , 175 dk.
Oyuncular
Marlon Brando (Don Vito Corleone/Andolini) , Al Pacino (Don Michael Corleone) , Diane Keaton (Kay Adams-Corleone) , Robert Duvall (Tom Hagen) , Richard S. Castellano (Peter Clemenza) , James Caan (Santino "Sonny" Corleone) , Talia Shire (Constanzia "Connie" Corleone-Rizzi)
Don Corleone'nin kızı Connie'nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don'u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçerler. Danışmanları Tom Hagen'in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.
The Godfather 2
Tür : Dram
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Senaryo : Francis Ford Coppola , Mario Puzo (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Gordon Willis
Müzik : Nino Rota , Carmine Coppola
Yapım : 1974, ABD , 200 dk.
Oyuncular
Al Pacino (Don Michael Corleone) , Robert Duvall (Tom Hagen) , Diane Keaton (Kay Adams-Corleone) , Robert De Niro (Vito Corleone) , John Cazale (Frederico Corleone) , Talia Shire (Constanzia "Connie" Corleone-Johnson)
Genç Vito Corleone, Amerika'ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehri'nin yerel mafyalarından birinin liderini öldürünce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir.
Bu arada, 50 yıl sonra, Michael Corleone, Washington'da senato komitesine aile işleriyle ilgili ifade vermektedir.
1972 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde, yine yazar Mario Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola'nın yaratıcı ellerinden çıkmış usta işi bir yapım. Eleştirmenler tarafından, önceki filmden daha başarılı bulunan az sayıdaki devam filminden biri olarak kabul ediliyor.
The Godfather 3
Tür : Dram / Gerilim
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Senaryo : Mario Puzo , Francis Ford Coppola
Görüntü Yönetmeni : Gordon Willis
Müzik : Carmine Coppola
Yapım : 1990, ABD , 162 dk.
Oyuncular
Al Pacino (Don Michael Corleone) , Diane Keaton (Kay Adams) , Talia Shire (Constanzia Corleone) , Andy Garcia (Don Vincent Mancini-Corleone) , Eli Wallach (Don Altobello) , Joe Mantegna (Joey Zasa) , George Hamilton (B.J. Harrison) , Bridget Fonda (Grace Hamilton) , Sofia Coppola (Mary Corleone)
Sinema tarihinin başyapıtlarından biri olan Baba serisinin üçüncü ve son filmi. Ailenin lideri olan Michael Corleone artık 60'ına geldiği için kendisine yeni bir varis aramaktadır. Kendisi yeraltı dünyasından çekilecek ve ailesinin suç dünyasıyla ile olan bağlarını da koparacaktır.
Varis olarak gözünü kestirdiği kişi ise Vincent'dır. Fakat olaylar Michael'ın umduğu gibi gitmez ve yeni hesaplaşmalar ve oyunlar baş gösterir...
90 yılı yapım, daha az aksiyon içerdiği için kimileri tarafından en zayıf bölüm olarak kabul edilir, ama yine de serinin önceki filmlerine göre yavaş olan rtimi sonlara doğru yükselir ve unutulmaz bir finale ulaşır.
Kayıtlı
brutal karga
35
Rom: 0
romantik değil fantastik
Ynt: The Godfather~Baba
«
Yanıtla #1 :
15 Haziran 2009, 15:34:19 »
hollywood un en iyi filmi seçilmiş biz daha ne diyelim ki... ki bence hakediyo. hala daha üçünüde arka arkaya sıkılmadan izlediğim nadir filmlerden. oyunculuk, senaryo, kadroda nirvanaya ulaşmış. ve tabi ki o mükemmel müziği
Kayıtlı
işte bu elimle dindirecem acılarını
kadehin hiç boş kalmayacak
ben olucam şarabı
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Kayıp Rıhtım Arşiv Forum
Liman Kenti
Sinema
Konu:
The Godfather~Baba